T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Zenci çocuğun
iktidar yürüyüşü

"Önce Genelkurmay Başkanı, şimdi de Dışişleri Bakanı olan, 'Amerika'da en yüksek kademeye ulaşmış siyah' olarak bahsedilen Colin Powell'ın bu noktaya nasıl geldiği" ekrana getiriliyor.

CNN Türk Perspektif adında izleyicilere belgesel tadı bırakan dosya ve portrelerden oluşan dizinin bu bölümünde, 'Colin Powell'ın Hikayesi' var.

Programda "Karnesi kötü notlarla dolu bir zenci çocuğun iktidar yürüyüşü", "Önce Genelkurmay Başkanı, şimdi de Dışişleri Bakanı olan, 'Amerika'da en yüksek kademeye ulaşmış siyah' olarak bahsedilen Colin Powell'ın bu noktaya nasıl geldiği" ekrana getiriliyor.

Jim Carter'dan itibaren üç hükümete de hizmet etmiş Colin Powell'in çocukluğunu, nasıl bir ortamda yetiştiğini, okul hayatını, orduya girişini, ilk görevini, onu bu noktaya getiren adımları, evliliğini ekrana getirecek programda, eski Savunma Bakanı Frank Carlucci, Senatör Joe Biden, Powell'ın çocukluk arkadaşları ve kızkardeşi gibi ona yakın kişilerle yapılan röportajlara da yer veriliyor.
Cnn Türk - 23.05


SEYRİ ŞAHANE Seyri Şahane
Liberaller, İslamcılar ve Sosyalistler...
Havva Setenay İlhan İskele Sancak programında yaşananları yorumluyor: "Ahmet Hakan'ın yönetimindeki İskele-Sancak programında bu hafta, son günlerde oldukça tansiyon yükselten konulardan biri işlendi. ABD'ye yapılan 11 Eylül saldırılarının ardından liberal yazarlar ve 'İslamcı' yazarlar arasında esen soğuk rüzgarların masaya yatırıldığı program, genel anlamıyla başarılıydı. Gecenin en ilginç gelişmesi ise konunun muhatapları dışında yer alan Ali Bayramoğlu ve Kürşat Bumin'in çarpıcı ve gerçekçi saptamalarıyla, beklenenin tersine tartışmaya yön vermesiydi. Bayramoğlu ve Bumin'in İslamcı ve Liberal kanatta yer alan yazarlardan daha iyi bir performans sergilediği su götürmez. Bu tartışmanın neresinde durduğunu anlayamadığımız Nevval Sevindi'nin programa hakim olan entellektüel havanın dışına çıkarak yer yer agresif tavırlar sergilemesiyse sebebini kavrayamadığımız bir tutumdu. Tartışmadan izleyicilerin nasibine düşen sonuç ise şuydu: Kader İslamcılar'ı ve Liberaller'i her ne kadar Türkiye içinde zor şartlar altında yapılan bir gezide yol arkadaşı olarak biraraya getirmişse de, bu arkadaşlığın temelleri uluslararası bir geziye birlikte çıkılacak kadar sağlam değil. Ve İslamcılar'ı yeni açmazlar beklemeye devam ediyor..."
Yeni Hayat'ta aşk, nefret, gözyaşı var
İkinci bölümüyle ekrana gelen Yeni Hayat'ta başrolleri Fikret Hakan, Nebahat Çehre, Hakan Ural, Nefise Karatay, Murat Soydan, Didem Taslan ve Ebru Destan gibi ünlüler paylaşıyor. Dizinin bu bölümünde, Cenker, Yasemin'e âşık oluyor. Asya, baktığı her yerde, bir yıl önce kaybettiği kocasının yüzünü görürken, Mustafa Sulhi de, başına gelen felaketin sıkıntısını eşi Zübeyde'nin resmiyle konuşarak atmaya çalışıyor.
Ne var ki, yine de yıllar önce uzun tedaviler görerek yakasını kurtardığı alkol illetine uzanmaktan alıkoyamıyor elini. Neyse ki büyük kızı Handan babasının, içine düştüğü derin sıkıntıdan çıkmasına yardımcı oluyor.
Burçin'le Bülent ise, defile için model kadrosuna Yasemin Yılmaz'ı da alıyor. Kadroya girmeye çalışan Jülide'yi ikna etme görevi de Burçin'e düşüyor.
Atv - 20.50

 
Dünyanın gündemi ekranda
Kanal 7'de yayınlanan Başkent Kulisi'nde yazarlarımız Fehmi Koru ve Cengiz Çandar ile İlnur Çevik ve Ali Bayramoğlu gündemi analiz etmeye devam ediyor.
Meclis'in vekil maaşlarına ilişkin Anayasa değişiklik önerisini Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in referanduma götürme kararını programda yorumlayacak olan Koru, Çandar, Çevik ve Bayramoğlu, konuyla ilgili "Şimdi ne olacak?", "Sezer ne yapmak istiyor?", "Hükümet neden kızgın?", "DYP ve CHP fırsat mı yakaladı?" sorularını cevaplandırıyorlar.
Yazarlar Başkent Kulisi'nde "Afgan-Amerikan savaşı nereye gidiyor?" sorusunu cevaplarken, 11 Eylül'en itibaren şimiye kadar nelerin değiştiğini ve önümüzdeki günlerde ne gibi gelişmelerin olacağını da analiz ediyorlar.
Kanal 7 - 11.45
GÖZÜPEK MUHABİRİN ÖLÜMÜNE GÖREVİ...
Ünlü bir savaş muhabirinin öyküsünü anlatan Miras, tehlike dolu bir görevi üstlenen ve entrika ağına düşen genç bir adamın hikayesini anlatıyor. Başrolde tek kanallı yıllardan hatırlarda kalan Kara Şimşek dizisinden tanıdığımız David Hasselhoff'un rol aldığı film, yıllardır kayıp olan babasını arayan genç bir kadının da maceraya dahil olmasıyla ilginç bir seyir izliyor.
MİRAS
Yön: TJ Scott Oyn: David Hasselhoff, Corin Nemec
Süre: 90 Dakika Türü: Macera
BRT - 21.00
Çiftçioğlu yakaladığını şakalıyor
Yaptığı şakalarla izleyenleri gülmekten kırıp geçiren Çetin Çiftçioğlu yani Şakacı bu hafta, Sultanahmet'ten ilginç şakalarla geliyor ekranlara. Çiftçioğlu'nun şakalarına maruz kalan şakazedelerin komik hallerinin ekrana yansıyacağı program, izleyenleri kahkahaya boğacak.
Kanal 7 - 21.05
21 Ekim 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED