T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

K Ü L T Ü R

Bahar ortasında güz aşkı

Keanu Reeves ve Charlize Theron Şeytanın Avukatı'nın ardından bu kez aşk için birarada. Kasımda Aşk Başkadır, ilkyaz ortasında bir güz aşkını anlatıyor.

'Şeytanın Avukatı" filminde sorunlu bir karı-kocayı son derece başarılı bir performansla canlandıran Keanu Reeves-Charlize Theron ikilisini bir kez daha bir araya getiren "Kasımda Aşk Başkadır", Şeytanın Avukatı'nın aksine bu kez romantik bir dram. Reeves bu kez işkolik bir adamı, Theron ise hayatın güzel yanlarının farkında olan ve Reeves'e bu konuda yardımcı olan genç kadın rolünde.

Âşık olmanın insanlara iyi geldiğini, değiştirdiğini, aşkın insana verilen en güzel duygulardan biri olduğunu anlatan film, iki başarılı oyuncunun varlığından destek alsa da bu tür filmlerde kullanılan tüm klişelere sahip, biraz sürprizsiz bir film. Ama bahar aylarını aşkların yenilendiği, güçlendiği aylar olarak gören sinemaseverler için (ismi dışında) hoşa gidecek bir film Kasımda Aşk Başkadır.

Aşkın gücü, aşkın büyüsü

Bir reklam ajansı yöneticisi olan Nelson (Keanu Reeves), kendi içine dönük, geleceğe yoğunlaşmış, duygusal açıdan soyutlanmış, geçmişinden kaçan, bugünden habersiz biridir. Geçmişini hatırlamak isteme de, fakir çocukluğunu, başarısız babasını unutmamaktadır. Nelson'un bu renksiz hayatı, korkusuz güzel Sara (Charlize Theron) ile karşılaşmasıyla son bulur. Sara, çevresindeki insanlarla ilgili, uyum içinde biridir. Hayattan ne beklediğini çok iyi bilir.

Birlikte geçirmek zorunda kaldıkları saatlerin ardından Sara, dünyayı sadece iş zanneden Nelson'la ilgilenmeye başlar. Ne kadar güçlü görünse de Nelson'un kırılgan biri olduğunun farkına varır ve ona ilginç bir teklif götürür. Kasım ayı boyunca içsel bir keşif yolculuğuna çıkacaklar, bittikten sonra her ikisi de kendi yollarına gideceklerdir. Evet, elbette beklenen olur; âşık olurlar ama ya sonra?

KASIMDA AŞK BAŞKADIR

Yönetmen: Pat O'Connor
Senaryo: Kurt Voelker
Oyuncular: Keanu Reeves, Charlize Theron, Jason Isaacs, Greg Germann
Müzik: Christopher Young
Görüntü yönetmeni: Edward Lachman

 
Kara kıtadan ak güvercin
Avrupalılar Afrika'yı 1885 Berlin Konferası'nda paylaşırlar ve Belçika'ya düşen Kongo, kralın 'özel mülk'leri arasına girer...
Biraz acı, biraz hayal kırıklığı
Başrollerini Berhan Şimşek ve Elyse Mirto'nun paylaştığı yönetmenliğini Ersin Pertan'ın yaptığı 'Acı Gönül', Amerikalı bir kadın ile iki Türk erkeği arasındaki aşk paralelinde Anadolu toplumunu anlatıyor. Teknik aksaklıkların izlenmesini zorlaştırdığı filmin konusu şöyle: Amerikalı Rayna, araştırma yapmak üzere bir
Anadolu kasabasına gelir ve kasabanın doktoru Zehra ile arkadaş olur. Zehra'nın kocası İlhan köylerdeki araştırmaları sırasında Rayna'ya tercümanlık yapar ve ona âşık olur. Bu durum köye dönüşte bir namus tartışmasına yol açar. Rayna ise yeni tanıştığı Rıza'ya ilgi duyar. Çıkan olaylar sonrasında Rayna iki erkek arasında kalır.

Ölümün yüzü var mı?
Yaşayan Ölülerin Dönüşü filminin yönetmeni George A. Romero yeni bir korku filmiyle sinemalarda. Haftanın başarılı filmlerinden biri olan 'İntikamın Yüzü Yoktur!' aforizması üzerine kurulu bir film. Konusu şöyle: O da pek çok kişi gibi son derece sıradan bir hayat süren sıradan biriydi. Ancak bir sabah uyandığında yüzünün olmadığını gördü. Onca yıldır ezilmeyi göze alarak elde ettikleri birden yok olmuştu. 'Yüz'süz, kimliksiz ve geleceksiz; bir hayalet gibi dolaşmaktaydı. Kararını verir ve intikama başlar: Kendisini aldatan karısından, her arkasını döndüğünde dolandıran en yakın arkadaşından, ona pislikmiş gibi davranan patronundan.
13 Mayıs 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED