T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
 
 


Kalplere ziyan bir Pazar
Fenerbahçe, Erzurum'da, Galatasaray, Ankaragücü önünde ve her bir gol altın değerinde. Güneydoğu'da G.Antep pusuda, Diyarbakır'da kalpler "güm güm" atıyor.

SPOR YAZARLARI

Ali Gümüş:
Bu Şeref bize ait
Enerji sürgünü
Beyaz Enerji Operasyonu'nu başlatan Albay Aziz Ergen görevden alınarak Bakü'ye askerî ataşe olarak tayin edilmesinde ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın etkili olduğu ileri sürüldü

BİR SAVCI BİR ASKER
ANAP'ı tedirgin eden Beyaz Enerji Operasyonu ve Mavi Akım soruşturmalarında etkili olan bürokratların, idari tasarruflarla mevki kaybetmesi dikkat çekti. Mavi Akım'ı soruşturan Nuh Mete Yüksel soruşturma geçiriyor. Beyaz Enerji Operasyonu'nu başlattığı belirtilen Albay Aziz Ergen ise Bakü'ye askeri ataşe olarak atandı.

YILMAZ'IN KARŞI SALDIRISI
Bürokrasideki bu gelişmeler, Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın bürokrasiye yönelik 'karşı saldırı'sının etkili olduğu şeklinde yorumlandı. Yılmaz'a çok sert bir açıklama ile cevap veren Jandarma Komutanlığı Genel Sekreteri Kurmay Albay Semih Öden'in de askeri ataşe olarak Hindistan'a tayin edildiği öne sürüldü.

Öksüz'ü FP savundu
Telekom'un yabancı kontrolüne geçmesini önleme çabaları sonuç vermeyen Ulaştırma Bakanı Öksüz'e FP'den destek geldi. FP Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek yabancıların Türkiye'yi ucuza kapatmak istediğini belirtirken grup başkanvekili Avni Doğan "Öksüz'ün bu ülkeyi, Amerika'dan gelen adamdan daha fazla sevdiğini biliyoruz" dedi.

Sevgi en çok annelerin hakkı
Sevgi en çok annelere yakışıyor. Gün olur, o suskun bakışları sığmaz içlerindeki gurbete... Yüreklerinde ne fırtınalar eser annelerin, günler boyu beklerler, kar altında ilk yazı bekleyen buğdaylar gibi. Bugün ve her gün bütün sevgiler, bütün çiçekler annelerin olmalı...

Kerimov'a Çeçen oyunu
Özbek muhalif Muhammed Salih'i öldürtmek isteyen Kerimov, Çeçenler'e 135 bin dolar kaptırdı. BBC'nin haberine göre, Kerimov'la yaptıkları suikast pazarlığı sonucu 2 milyon dolara anlaşan Çeçenler, Muhammed Salih'i durumdan haberdar ettiler.

 
Çiller'in çiftliğine baskın
Aydın Cezaevi'nde yatan Haydar Mengi'nin ifadesi doğrultusunda, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ve eşi Özer Uçuran Çiller'in Kuşadası'ndaki çiftliğinde, Kuşadası Marinası adına alınan jetski ve bazı malzemeler arandı.

Mavi Akım'da boru skandalı
OİL&GASJOURNAL'in ortaya attığı iddiaya göre, Gazprom firması, 2001 yılında faaliyete geçeceği bildirilen Mavi Akım Projesi'nin borularını, 2003 yılında teslim alacak.

Derviş'in tenis keyfi
"IMF yasaları" maçını uzatmalarda kazanan Derviş, soluğu Tenis Kulübü'nde aldı. Derviş, maç sonrasında, "Maçı ucu ucuna biz aldık. Zor oldu ama son dakikada... İnşaallah program da öyle olur" dedi.

Başkanlık sistemi şart
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, "Ülkenin içinde bulunduğu bunalımdan çıkabilmesi için başkanlık sisteminin tartışılması gerekir" dedi.

GREKO'DA TARİHİ BAŞARI
Rus rakibini sayıyla yenen 63 kilo güreşçimiz Şeref Eroğlu, Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Millilerimiz'in takım halinde Avrupa şampiyonu olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

13 Mayıs 2001
Pazar

PİYASALAR
Dolar 1.150.000
Mark 518.000
Altın (Cum.) 67.000
Borsa 11.780

Türkiye'de Hava
Adana 15 / 26
Ankara 7 / 19
Bursa 8 / 23
Diyarbakır 7 / 24
Erzurum 3 / 12
İstanbul 12 / 21
İzmir 13 / 25
Trabzon 11 / 17
 

   
Y A Z A R L A R
Mehmet Barlas : Cengiz Çandar :
Pazar Pazar, biraz üzülüp eğlenelim.. İçi boş milliyetçilik gösterisi
Mehmet Ocaktan : Hayrettin Karaman :
Yüreğimin son kalesi, 'saklı cennet'im İnsan hakları
Taha Kıvanç : Sami Şener :
Ne varsa, üç otuz paraya Kültür taşıyıcılar ve sosyal gerçekler
Mustafa Özel : Nazif Gürdoğan :
Türkiye elit kurbanı İstanbul'suz Türkiye olmaz
Rasim Özdenören : Resul Tosun :
"Sen beni sonsuz kıldın" Şu Neyzen Tevfik alem adammış doğrusu!
Kadir Demirel :  
Fazilet ve Mumcu olayı
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED