YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Yasağa karşı hatim

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde başörtüsü yasağına karşı öğrencilerin tepkileri sürüyor. Kur'an'ı Kerim'i hatmeden öğrenciler, dün de yasağın kalkması için dua ettiler.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde devam eden başörtüsü yasağına karşı öğrencilerin protestoları sürüyor. Hergün değişik yöntemlerle yasağı protesto eden öğrenciler dün de 'Hatim' okudular. Erkek öğrenciler, okul bahçesinde kafalarına beyaz takke takarak Kur'anı'ı Kerim'i hatmettiler. Kız öğrenciler de okul kapısında Kur'an okudular. Sınavların yarın sona ereceği İlahiyat Fakültesi'nde kız öğrencilerin tamamı sınavlara girmedi. Erkek öğrencilerin de büyük bir bölümü kız arkadaşlarına destek olmak amacıyla sınava girmediler. İlahiyat Fakültesi önünde bekleyen kız öğrencilere destek vermek amacıyla dün de çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri okula geldi.

ÖNDER'den ziyaret

İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı İbrahim Solmaz, öğrencilerle görüşerek, yasağa karşı direnmelerini istedi ve bu mücadelede yanlarında yer aldıklarını söyledi. Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, başörtüsünü hiçkimsenin devlet için tehlike olarak gösteremeyeceğini ifade ederek, başörtüsünün İslam'ın bir emri olduğunu ve örtünmenin ibadet olduğunu söyledi. Akit gazetesi başyazarı Abdurrahman Dilipak da öğrencilere destek verenler arasında yer aldı. Polis, öğrencilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine basın açıklaması yapmasına izin vermedi.

Ablalarımıza sevgilerle

Başörtülü oldukları için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne bir destek de İmam Hatip Liseleri'nde aynı sorunu yaşayan kız öğrencilerden geldi. İstanbul'un değişik İmam Hatip Liseleri'ndeki öğrenciler üzerinde "Ablalarımıza sevgilerle" yazılı çelenk getirdiler. Öte yandan, öğrencilere diğer üniversite ve fakültelerden destek gelmeye devam ediyor. Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri de destek amacıyla çelenk getirdiler ve öğrencilere karanfil dağıttılar.

Polise çiçek

Önceki gün Diyarabakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın öldürülmesi nedeniyle öğrenciler, polislere çiçek dağıtıp başsağlığı dilediler. Öğrenciler ayrıca yaptıkları hatimin ardından Diyarbakır'da şehit olan polisler için de dua ettiler.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...