YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Teröre lanet yağdı

Hain saldırı sonucu şehit olan Gaffar Okkan ve 5 polis memuru için düzenlenen törende teröre lanet yağdı. Saldırıyı kınayan binlerce Diyarbakırlı, "Okkan sen bizim babamızdın" sloganıyla sevgilerini dile getirdiler.

Diyarbakır'da makamından ayrıldıktan sonra otomobilinde uğradığı silahlı saldırıda şehit olan Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile 5 polis memuru için Diyarbakır Valiliği önünde tören düzenlendi. Kentin değişik semtlerinden tören alanına gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve Okkan`ın resimleriyle, "Katiller bulunsun. Şehitlere uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar atarak terörü lanetlediler. Cenaze törenine, Devlet Bakanları Fikret Ünlü ve Edip Safter Gaydalı, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, milletvekilleri, Emniyet Genel Müdürü Turan Genç, Olağanüstü Hal Bölge Valisi Gökhan Aydıner, Diyarbakır Valisi Cemil Serhadlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik ile bölge illerinin valileri ve emniyet müdürleri de katıldı.

Esnaf kepenk kapattı

Şehitlerin cenaze töreninde, Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, terör örgütlerine lanetlerini, attıkları sloganlar ve yazdıkları dövizlerle dile getirdiler. Kentin tüm semtlerinde sabah kepenklerini kapatan esnaf, kepenklerine "Hain saldırı sonucu şehit olan Okkan'ın vefatı dolayısıyla kepenklerimiz kapalı" şeklinde yazılar astılar. Yürüyüşte vatandaşlar "Kahrolsun terör. Şehitlere uzanan eller kırılsın. Katiller bulunsun. Gaffar Okkan; sen ölmedin içimizde yaşıyorsun. Gaffar Okkan sen bizim babamızdın" sloganlarıyla şehitlere duydukları sevgilerini anlattılar ve terörü lanetlediler.

Gözyaşlarını tutamadılar

Bakanlar Gaydalı, Ünlü ve Tantan başta olmak üzere herkes gözyaşlarını tutamazken, bazı şehit yakınları, polisler ve vatandaşlar fenalık geçirdiler. Törenin ardından Bakanlar ve vatandaşlar, şehitlerin cenazelerini Ofis Kavşağı`na kadar omuzlarda taşıdılar.

Arabalara siyah kurdele

Cenaze töreni nedeniyle esnaf kepenklerini kapatırken, şehirlerarası yolcu taşıyan otobüs firmaları ile şehir içi yolcu taşıyan minibüsler dünkü seferlerini saldırıyı kınamak için iptal ettiler. Saldırıyı kınamak amacıyla çok sayıda işçi ve memur işe gitmedi; okullarda öğrenci ve öğretmenler de ders yapmadılar. Şehit Emniyet Müdürü`nün başarısı için büyük destek verdiği Diyarbakırspor da dünkü antrenmanını iptal etti. Vatandaşlar araçlarına siyah bezler bağlayarak, hain saldırıyı protesto ettiler. n DİYARBAKIR

İki saldırganın eşkali belirlendi

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile 5 polis memurunun şehit edildiği saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden 2'sinin eşkalleri belirlendi. Teröristlerden 2'sinin robot resimleri, görgü tanıklarının verdiği ifadeler doğrultusunda çizildi. Robot resimlerde, teröristlerin eşkalleri şöyle tarif edildi: "1. terörist; 27-30 yaşlarında, 1.65-1.70 santimetre boyunda erkek. 80-85 kilogram ağırlığında, koyu esmer tenli, geniş omuzlu ve atletik yapılı, olay anında üzerinde, lacivert kalın ve uzun palto bulunuyordu. 2. terörist; 23-25 yaşlarında, 1.60-1.65 santimetre boylarında erkek. 60 kilogram civarında sarışın tenli, çelimsiz yapılı, olay anında üzerinde sarı renk ince kumaş mont, beyaz gömlek bulunuyordu." Bu arada hain saldırıyı, 10 kadar teröristin gerçekleştirdiği tahmin ediliyor.

Operasyonları Er yürütüyor

Öte yandan teröristlerin yakalanması için operasyonlara devam edilirken, Diyarbakır'a gelen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er'in çalışmaları bizzat yürüttüğü belirtildi. Güvenlik güçleri operasyonlar çerçevesinde dün de çok sayıda şüpeli şahsı gözaltına aldı.

Bu arada olay yerinde ele geçirilen teröristlere ait Makarof tabancanın ayrı bir özellik taşıdığı kaydedildi. Makarof marka tabanca, özellikle 1990-1994 yılları arasında bölgede Hizbullah terör örgütünce gerçekleştirilen kanlı saldırılarda kullanılıyordu.

Saldırıyı kınadılar

Siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri yayınladıkları mesajlarla, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırıyı şiddetle kınadılar.

Yılmaz: Örgütle bağlantılı
ANAP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın belli bir örgüte karşı operasyonlar yaptığını belirterek, "Bu olayın onunla bağlantılı olabileceğini düşünüyorum" dedi. Okkan'ın vatandaşla bütünleşmiş çok başarılı bir emniyet müdürü olduğunu ifade eden Yılmaz, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Baykal: Suikasti kınıyorum
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırıyı kınadı. Baykal, bu ve benzeri olayların polisin görev şevkini azaltmayacağını söyledi.

İnan: Kurşun devlete sıkıldı
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Kamran İnan, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın şehit edilmesinin mahalli bir olay olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. İnan, "Bu kurşunlar, devlete, hepimize sıkılmıştır" dedi.

FP'li Güneri: Bu eller kırılmalı
FP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Teoman Rıza Güneri, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 polisin öldürülmesinin Türk milletini üzüntüye boğduğunu belirterek, "Polisimize uzanan eller kırılmalıdır'' dedi.

Amerika saldırıyı kınadı

ABD yönetimi, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 polisin teröristlerin saldırısı sonucu öldürülmesini kınadı. Saldırının bir terör eylemi olduğu belirtilen açıklamada, polislerin aileleri ve İçişleri Bakanlığı'na taziyede bulunuldu.




Kağıda basmak için tıklayın.

On soruda Okkan suikasti
Diyarbakır'daki operasyonlar ve ele geçirilen ölüm listesindeki bilgiler, eylemi Hizbullah'ın gerçekleştirdiği ihtimalini güçlendirse de, Gaffar Okkan suikasti kafaları karıştıran pekçok soru işaretini içeriyor.
Bakan Tantan Sabır istedi

TEAŞ hortumlatmış
TEAŞ'ın, batık bankalardan Etibank'ta 12,4 trilyonluk, İnterbank'ta 6,1 trilyon, Esbank'ta 29,2 trilyon ve Yaşarbank'ta 10,2 trilyonluk mevduat bulundurduğu ortaya çıkarıldı.
Yasağa karşı hatim
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde başörtüsü yasağına karşı öğrencilerin tepkileri sürüyor. Kur'an'ı Kerim'i hatmeden öğrenciler, dün de yasağın kalkması için dua ettiler.
SEZER'e 'bor' raporu
Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun bor madenlerinin özelleştirilmesi yönündeki kararına tepkiler sürüyor. Bor madenlerini işleten Etibank'ın eski Genel Müdürü İsmail Hakkı Arslan, özelleştirilme halinde "milli kaynağın büyük devletlerin güdümündeki yabancı şirketlere bırakılacağı" uyarısında bulundu. Arslan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e "Borlar niçin özelleştirilmemeli" başlığını taşıyan bir rapor gönderdi. ABD'den sonra bor rezervi açısından ikinci ülke olan Türkiye'nin maden ihracaatının yüzde 50'sini borun oluşturduğunu belirten Arslan, 1978'de devletleştirilen bor madenlerinden, 1999 yılında 237 milyon 291 bin dolar gelir sağlandığını kaydetti. Kalıcı 'milli bir bor politikası' geliştirilmesini isteyen İ. Hakkı Arslan, "Büyük devlet olma iddiasındaki hiç bir ülke, bu doğrultudaki çabalarına destek olacak milli kaynaklarını, büyük devletlerin güdümünde ve onların menfaatleri doğrultusunda faaliyet gösteren uluslararası kuruluşların politikalarına ve onların yönlendirdiği yabancı şirketlere bırakamaz" uyarısında bulundu. Raporuna, 8. Beş Yıllık Kalkınma Planı Madencilik Özel İhtisas Komisyonu Raporu'nda yer alan görüşleri de ekleyen Arslan, şunları kaydetti: "Dünya Bor Piyasası'nın hassas yapısı ve Kuruluş'un (Eti Holding) bu piyasadaki konumu dikkate alındığında, bor madenlerinin özelleştirilmesinin, özellikle de blok satış yöntemi ile yapılmasının ülke yararına sonuçlar doğurmayacağı düşünülmektedir. Özelleştirme ile sağlanacak bir defalık gelir için, miktarı yaşadıkça yıldan yıla artarak devam edecek sürekli ve sağlam bir geliri kaybetmemeliyiz."

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...