T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

ANAP gün sayıyor

ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Yılmaz, kongreye bir hafta kala hükümet çalışmaları yerine parti çalışmalarına ağırlık veriyor. Kayalar ise, "En az 35 il başkanı arkamızda" dedi

ANAP 7. büyük kongresine hazırlanan Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, kongreye bir hafta kala hükümet çalışmaları yerine parti çalışmalarına ağırlık veriyor.

Kongrede bütün adaylara konuşma hakkı verileceğini belirten Yılmaz, genel başkan adaylarını Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda görmek istediğini belirtirken, grup başkanvekillerinin ise MKYK'da yer almayacağını söyledi. Yılmaz, il başkanlarından 2 Ağustos'ta Ankara'da olmalarını istedi.

Kayalar hızlandı

Yılmaz'ın karşısında en güçlü aday olarak görülen ANAP Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar da çalışmalarının dozunu artırdı. Anadolu turuna çıkan Kayalar, kongreyi ilk turda alacağı görüşünde. Delgelenin Yılmaz'ın kazanması durumunda partinin barajın altında kalacağı inancında olduğunu belirten Kayalar, "Şu anda en azından 30-35 il başkanı arkadaşımız arkamızda. Bunu sözle ve tavırla ifade ettiler. Sayın Yılmaz'ın gitmesiyle parti rahatlayacaktır" dedi.

Dinçerler tüzük değişikliğine karşı

ANAP Genel Başkan adaylarından Vehbi Dinçerler ise kongrede yapılması planan tüzük değişikliğine ilişkin bir dizi itiraz dilekçesi hazırladı. ANAP'ın faaliyet raporlarına muhalefet şerhi koyan Dinçerler, çalışmalarını delelgelerle görüşerek yapıyor.

Bu arada, Genel Başkan Yardımcısı Ersin Taranoğlu'nun siyaseti bırakacağı yorumları da yapılıyor. n Mutlu ÇÖLGEÇEN

300 milyar harcandı

Aski Spor Tesislerinde yapılacak olan kongrenin 300 milyar liraya malolması bekleniyor. Kongre şarkısı olarak "Arım balım peteğim" tekrar yorumlatılırken, kongrede 200 sanatçıdan oluşan topluluğun "Türkiyem" adlı bir gösteri sunması bekleniyor.

Kongre çalışmaları, ANAP Genel Başkan yardımcıları Mustafa Taşar ve Selçuk Pehlivanoğlu'nun denetiminde gerçekleştiriliyor. Kongre salonuna, fotoğraflı olarak hazırlanan manyetik kartlarla girilebilecek. 1226 delegenin oy kullanacağı kongrede oy sandıkları ise şeffaf olacak.

 
Ortakların baraj hesabı
Anketlerde oy oranları yüzde 10'un altında çıkan iktidar ortakları, baraj telaşına kapıldı. Ortaklar, Meclis açılınca barajların indirilmesine yönelik tasarı verecekler.
'Hoşgeldiniz' diyen müdüre baskı

'Öldük demeyi bırakalım'
CHP lideri Baykal, "Türkiye battı, bitti, çöktük, bunaldık, iflas ettik, öldük, yandık demeyi artık bırakalım. Bütün bunlar doğru olabilir, ama artık böyle olmayacak" dedi.
İnsan Hakları komedisi
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Kocaoğlu, vatandaşların İnsan Hakları Kurulları'na başvurmamasından şikayet ederken, kurullar başörtüsü ile ilgili başvuruları kabul etmiyor
Yıldırım: HADEP'le görüşmedim
ANAP Genel Başkan Yardımcısı Salih Yıldırım, kamuoyunda yer alan ANAP-HADEP yakınlaşması ile ilgili haberlerde yeralan, 'İşbirliğini Salih Yıldırım yürütüyor' şeklindeki ifadelerin doğru olmadığını söyledi. Yıldırım, "Benim bulunduğum hiç bir platformda bu tür görüşmeler olmamıştır" dedi. Muhtemel bir ittifak çalışmalarında kararın öncelikli olarak genel başkan tarafından alınabileceğine dikkat çeken Yıldırım, "Genel Başkan'dan da bize bu yönde bir talimat gelmemiştir" dedi.

29 Temmuz 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED