T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
Motorola K.V.K.'da !
 


FENER'DE PANİK YOK
Fenerbahçe'yi Türkiye'den sonra Avrupa'da da zirveye taşımayı planlayan ikili, rakiplerini geride bırakmak için gerekli olan bütün şartları zorlama kararı aldı.
Fischer uyuttu gitti
Bir gün önce, 'dalgalı kurla önümüzü göremiyoruz, boğuluyoruz' diyen işadamları, Fischer'i görünce yelkenleri indirip 'umut' mesajları verdiler

Fischer'den 'iyi günler' masalı
Bankacılar, ekonomistler ve işadamları ile Çırağan'da biraraya gelen Stanley Fischer, düne kadar 'dalgalı kur'a karşı sert tavır gösteren TÜSİAD üyesi patronları dalgaya ikna etti. Bol bol Türkiye'yi överek "iyi günler masalı" anlatan Fischer, "İyiye gidiş birkaç hafta içinde başlayabilir" dedi.

Programın başarısı şaşırtıcı
Fischer, Türkiye'nin uygulamakta olduğu iddialı ekonomik program kapsamında çok etkileyici başarılar kaydettiğini söyledi. Türk halkının zor koşullara rağmen programa olan desteğini sürdürdüğünü söyleyen Fischer, Türkiye'nin her yardıma layık olduğunu vurguladı.

TEPKİLER
ÖZİLHAN: Duymak istediklerimizi duyduk. Programa bizim kadar onlar da güveniyor.
KASLOVSKİ: Fischer bizi anladı. Biz ümitliyiz. Son aylarda hep böyle devam ettik.
KAYHAN: Dalgalı kur aslında bu programın, yani rezervleri çok yüksek olmayan bir ekonominin supabıdır.
GARİH: Fischer'in Türkiye ekonomisinin 5-6 ay sonunda bir düzelmeye doğru gideceğini söylediğini kaydetti.

Şaron'a ültimatom
Filistin Yönetimi'ne karşı topyekün bir saldırıya hazırlanan İsrail Başbakanı Şaron ve generallere sivil kesimden sert bir uyarı geldi. Filistin lideri Arafat ile masaya oturulması çağrısında bulunulan ültimatomda, "Filistin Yönetimi'ne yönelik bir saldırının bölgesel bir savaşa yolaçabileceği" de ifade edildi.

Acı kayıp
Gazetemiz ve Albayrak Şirketler Grubu avukatlarından Vildan Ersin, ayağının kayması sonucu düştüğü denizde boğularak hayatını kaybetti. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Aksan Hukuk Bürosu'nda iş hayatına başlayan Vildan Ersin, yaklaşık bir yıldır da Yeni Şafak Gazetesi ve Albayrak Şirketler Grubu'nun avukatlığını yapıyordu. Ersin'in 7 yaşında bir erkek çocuğu bulunuyordu.

'Hoşgeldiniz' diyen müdüre baskı
Yenilikçiler'in lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçen hafta Trabzon'a yaptığı gezi sırasında Emniyet Müdürlüğü'ne ait sosyal tesislerde kısa bir süre dinlenmişti. Bundan dolayı Emniyet Müdürü İsmail Güzeldemirci'nin savunması istendi.

'Öldük demeyi bırakalım'
CHP lideri Baykal, "Türkiye battı, bitti, çöktük, bunaldık, iflas ettik, öldük, yandık demeyi artık bırakalım. Bütün bunlar doğru olabilir, ama artık böyle olmayacak" dedi.

 
Vakıflar Bankası'nda Doğan kuşkusu!..
Sezer'in DDK'ya incelettirdiği 'usûlsüz kredi' dosyaları Başbakanlık'ta bekletiliyor. Vakıfbank'la ilgili kredi dosyalarında Doğan Grubu şirketlerinin de bulunduğu iddia ediliyor

Milliyet'ten adalete saygısızlık

Milliyet'in Albayrak Şirketler Grubu ile ilgili asılsız iddialardan beslenen ve hakaret içeren haberlerine ihtiyat-i tedbir kararı konulmasına rağmen, gazete mahkeme kararını hiçe sayarak iftira kampanyasını fütursuzca sürdürüyor. n 5. sayfada

Türk: Savcılara baskı yapılamaz
İnsan Hakları Komisyonu eski Başkanı Sema Pişkinsüt'ün iddialarını tarafsız mahkemenin çözeceğini belirten Adalet Bakanı Türk, "Savcılarımıza bir baskı yoktur. Onlar işlerini yapmaktadır" diye konuştu. n 12. sayfada

35 il başkanı arkamızda
Ağustos'ta yapılacak olan ANAP kongresi öncesi genel başkan adayları çalışmalarına hız verdi. Mesut Yılmaz'ın karşısında en güçlü aday olarak görülen ANAP Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar, "Şu anda en az 30-35 il başkanı arkamızda" dedi.

Ortakların baraj korkusu
Seçimlerde yüzde 10 ülke barajının uygulanacak olması hükümet ortağı partileri endişelendiriyor. Kamuoyu anketlerinde iktidar ortağı partiler başta olmak üzere bütün partilerin barajın altında kalması nedeniyle, Meclis'in açılmasının ardından yüzde 10 barajın geriye çekilmesi planlanıyor.

Pentagon'da büyük yolsuzluk
ABD Savunma Bakanlığı personelinin, orduya ait kredi kartlarıyla 9 milyar dolarlık şahsi harcama yaptığı belirlendi. Büyük yolsuzluk yarın Kongre gündemine getirilecek.

29 Temmuz 2001
Pazar

PİYASALAR
Dolar 1.327.000
Mark 595.000
Altın (Cum.) 78.000
Borsa 9.765


Türkiye'de Hava
Adana 25 / 34
Ankara 20 / 36
Bursa 21 / 34
Diyarbakır 24 / 43
Erzurum 18 / 32
İstanbul 21 / 33
İzmir 25 / 35
Trabzon 26 / 30
 

   
Y A Z A R L A R
Mehmet Barlas : Cengiz Çandar :
Aydın Doğan'dan 2'nci mektup geldi Pişkinsüt hatırlanacak; Bakan Türk unutulacak
Mehmet Ocaktan : Hayrettin Karaman :
Temiz hava 'örümcek çocuklar' için zararlıdır!.. Siyasi sorular
Taha Kıvanç : Sami Şener :
Komik bir yazı daha Kendinden yana olmak
Mustafa Özel : Nazif Gürdoğan :
Bilgi toplumunun örgütleri Eğitimde mükemmeli arama
Rasim Özdenören : Resul Tosun :
Yalan İki değerli başkan ve iki düğün
Kadir Demirel :
Dolar 630 bin lira
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED