T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Kartal'da 'şiş' yok

İstanbul'daki cezaevlerinde el bombasından eroine kadar çeşitli suç unsurları ele geçirildi. Kartal Cezaevi'nde ise cep telefonları bulundu

Son 7 ayda İstanbul'daki 5 cezaevinde yapılan aramalarda 47 çeşit suç aleti ele geçirildi. Ünlülerin kaldığı Kartal Cezaevi'nde ise sadece cep telefonları yakalandı. 1 Ocak ile 25 Temmuz 2001 tarihleri arasında, kapalı ve açık bölümleri bulunan Bayrampaşa ile Metris ''E'' Tipi, Ümraniye ''E'' Tipi, Kartal Özel Tip ve Paşakapısı ''D'' tipi cezaevlerinde yapılan aramalar, tutuklu ve hükümlülerin, bulundurulması yasak olan hemen her şeyi cezaevlerine soktuklarını ya da buralarda imal ettiklerini bir kez daha ortaya koydu.

Bu dönemde Bayrampaşa Cezaevi'nde yapılan aramalarda, 21 adet tabanca ile 205 adet mermi ele geçirildi. 1 adet el bombasının da ele geçirildiği cezaevinde, çoğunluğu dışarıdan atılan 159 adet cep telefonu, 81 sim kart, 124 batarya ve 121 şarj aleti yakalandı. Bayrampaşa Cezaevi'nde yapılan aramalarda ayrıca, 312 adet kesici ve delici alet ile 5 kilo 2 gram esrar, 92 gram eroin ve 82 adet uyuşturucu hap da elde edildi.

El işi aletler ele geçirildi

Ümraniye E Tipi Cezaevi'nde yapılan aramalarda el yapımı 3 adet pala, 1 adet testere, 1 adet murç, 1 adet mengene ve 1 adet çekiç ele geçirildi. 103 adet maket bıçağı ile 92 adet kaynak elektrotunun bulunduğu cezaevinde, 1 adet avcı bıçağı, 1 adet karga burnu pense, 1 adet kontrol kalemi, 1 adet karton makası ve 2 adet şiş de bulundu.

Metris E Tipi Cezaevi'nde ise cezaevi koşullarında yapılmış 5 litrelik şarap elde edildi. Ateşli silah yakalanmayan cezaevinde, 1 adet cep telefonu, 4 adet sim kart, 1 adet plastik saplı bıçak, 6 gram eroin, 26 gram esrar ile 72 adet uyuşturucu hap bulundu.

'Flamingo Yolu' temiz sayılır

Kamuoyunda "Ünlülerin cezaevi'' olarak bilinen ve 'Flamingo Yolu' olarak da nitelenen, aralarında Cavit Çağlar, Hayyam Garipoğlu, Mehmet Ali Ağca ile Erol Evcil'in de tutuklu olduğu Kartal Özel Tip Cezaevi'nde, diğerlerinden farklı olarak hiçbir kesici ya da delici alet veya silah yakalanmadı. Bu cezaevindeki aramalarda, 11 adet cep telefonu, 13 adet sim kart, 2 adet cep telefonu kulaklığı, 6 adet batarya, 1 adet şarj cihazı, 1 adet adaptör ve 8 gram uyuşturucu madde bulundu.

Paşakapısı D Tipi Cezaevi'nde 1 adet el kırbacı ile 3 adet bisiklet iç lastiği yakalanması dikkat çekti. Paşakapısı Cezaevi'nde ele geçirilen malzemelerin büyük bölümünün dışarıdan atılan paketlerin içinde yakalandığı belirtildi.

Emniyette yeni atamalar

Turan Genç'in Emniyet Genel Müdürlüğü'nden alınmasının ardında bu göreve atan Kemal Önal, daire başkanlarını değiştirdi. Emniyet Genel Müdürü Kemal Önal, APK Daire Başkanı Yılmaz Yaşar'ın yerine Nihat Dündar'ı, Ankara Polis Koleji Başkanı Nizamettin Tosun'un yerine Mustafa Mete'yi, Asayiş Daire Başkanı Haşim Karaaslan'ın yerine Hasan Eryılmaz'ı, Dışilişkiler Daire Başkanı İsmail Çalışkan'ın yerine ise Süleyman Işıldar'ı vekaleten atadı. Eğitim Daire Başkanı Fevzi Erdoğan'ın yerine Ulvi Körezlioğlu getirilirken, Güvenlik Daire Başkanı Mustafa Bal'ın yerine Necati Altıntaş, İdare Mali Daire Başkanı Halit Özbet'in yerine Süleyman Turşucu,

İkmal Bakım Daire Başkanı Mehmet Tokgöz'ün yerine de Ekber Bektaş vekaleten getirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki diğer değişiklikler ise şöyle: İnşaat Emlak Daire Başkanlığı'na Muhlis Yılmaz vekaleten, Polis Teftiş Kuruluna Abidin Ayhan, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'na Orhan Özen vekaleten, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na Mustafa Kartal, Trafik Araştırmalar Merkezine Baki Özer, Trafik Planlama Destek Dairesine Burhan Altındal, Trafik Uygulama Denetleme Dairesine Rıza Göküş vekaleten, Yabancılar Dairesine Naciye Ekmekçibaşı, Kaçaçılık Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na İsmail Çalışkan vekaleten bakacak.



31 Temmuz 2001
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED