T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Kayıt takvimi açıklandı

İstanbul'da, 2001-2002 öğretim yılı için okul öncesi eğitim kurumlarına başvurular 21-24 Ağustosta, kesin kayıtlar 3-7 Eylülde yapılacak. İlköğretim okulları ve genel liselerde 20 Ağustosta başlayacak olan kayıtlar, 7 Eylülde sona erecek.

Önümüzdeki öğretim yılı için İstanbul'daki okullara kayıt takvimi açıklandı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2001-2002 öğretim yılı için okul öncesi eğitim kurumlarına başvurular 21-24 Ağustosta, kesin kayıtlar 3-7 Eylülde yapılacak. İlköğretim okulları ve genel liselerde 20 Ağustosta başlayacak olan kayıtlar, 7 Eylülde sona erecek.

Fen liseleri, Anadolu liseleri, öğretmen, imam hatip ve Anadolu teknik liseleri ile Anadolu otelcilik ve turizm meslek liselerine kayıt olacak öğrenciler için kayıtlarla ilgili bilgi ise bu okulların Seçme ve Yerleştirme Sınav Kılavuzlarında yer alıyor.

Yabancı dil ağırlıklı liselerde ön kayıtlar 27-31 Ağustosta, asıl ve yedek listelerin ilanı 3 Eylülde, kesin kayıtların yapılması 4-6 Eylülde, açık kontenjanların doldurulması 13-14 Eylülde gerçekleştirilecek. Endüstri Meslek Liseleri'ne 13-31 Ağustosta ön kayıt, 3 Eylülde açıklanacak listelere göre 4-6 Eylülde de asıl kayıt yaptırılabilecek.

Bu okulların açık kontenjanlarına yedek listedeki öğrencilerin kaydı 7 Eylülde, bu kayıtlara rağmen dolmayan kontenjanlara başvuranların kayıtlarının yapılması da 10-14 Eylül tarihinde gerçekleşecek.

Bu arada, Yabancı Dil Ağırlıklı Liselerin hazırlık sınıfları için başvurular, 27-31 Ağustos tarihlerinde şu okullara yapılacak:

"Bahçelievler, Beşiktaş, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Şehremini Liseleri ile Gaziosmanpaşa'da Plevne, Kadıköy'de Fenerbahçe, Üsküdar, Şişli Teknik ve Endüstri Meslek liseleri."

Kız meslek, imam hatip ve çok programlı liseler

Kız Meslek, T. Meslek, İHL ile Çok Programlı liselerin ön kayıtları 13 Ağustos-3 Eylülde, 3 Eylülde asıl ve yedek listelerin ilan edilmesinin ardından asıl kayıtlar 4-5-6 Eylülde, yedek listedekilerin boş kontenjanlara yerleştirilmesi de 7 Eylülde yapılacak. Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ni kazanan öğrencilerin ön kayıtları 20-21 Ağustosta, ön kayıtları yapılan öğrencilerin mülakatları 21-23 Ağustosta, asıllar ve yedekler listesinin ilanı 23 Ağustosta, asıl listedekilerin kayıtları 24-31 Ağustosta, açık kontenjan kalırsa yedek listedekilerin kayıtları 3-4 Eylülde, tüm bu kayıtlardan sonra kalan kontenjanlara yerleştirilme de 4 Eylülden sonra gerçekleştirilecek.

Diğer okullar

Anadolu Ticaret, Dış Ticaret, Sekreterlik, Mahalli İdareler ve İletişim Meslek Liselerine ön kayıtlar 27-31 Ağustosta, kesin kayıtlar 3-5 Eylülde, açık kontenjanlar nedeniyle önkayıtlar 6 Eylül, asıl kayıtlar 7-10 Eylülde yapılacak. Müfredat Laboratuvar Okullarına ön kayıtlar da 20-31 Ağustosta, noter çekilişi 3 Eylülde, çekiliş sonucu asıl listeye girenlerin kayıtları 4-5 Eylülde, kontenjan dolmadığı takdirde yedek listedekilerin kayıtları da 6-7 Eylülde olacak. Öte yandan, Anadolu Lisesi türündeki Müfredat Laboratuvar Okulları Bakanlıkça belirlenen takvime ve sınav kılavuzunda belirtilen esaslara göre kayıt yaptırabilecek.



31 Temmuz 2001
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED