T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

D Ü N Y A
İsrail'den bayram katliamı

İsrail askerleri Filistinli Müslümanlar'a mübarek Ramazan Bayramı'nı yine zehir etti ve adeti üzere bu bayramda da büyük bir katliam gerçekleştirdi.

İsrail askerlerinin dün erken saatlerde Gazze'deki el-Bureyc mülteci kampına düzenlediği saldırıda 10 Filistinli öldürüldü, onlarcası yaralandı ve birkaç ev de yerle bir edildi. İsrail askerlerinin 40 tank ve ABD'nin İsrail'e hibe ettiği özel Apaçi helikopterleri desteğiyle Gazze Şeridi'nin iç kesimlerinde bulunan Bureyc mülteci kampına girdiği bildirildi. Filistinli görgü tanıkları ise İsrailliler'in etrafa rastgele ateş açtığını, can kaybının bir bölümünün, bir ev tank ateşine hedef olunca meydana geldiğini bildirdi.

İsrail askerlerinin rastgele ateş açması sonucu 10 Filistinli'nin öldüğü, 30 kişinin de yaralandığı açıklandı. Yaralıların beşinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Filistinliler'in verdiği bilgilere göre, İsrail askerleri el-Bureyc mülteci kampına doğu ve kuzey tarafından olmak üzere iki yönden baskın düzenlediler. Baskın esnasında İsrail askerlerinin karşılarına çıkan her şeyin üzerine ateş ettikleri vurgulandı. Bir taraftan da havadan ABD'nin İsrail devletine özel ikramı olan Apaçi helikopterleriyle bombalama yapıldığı bildirildi. İsrail askerlerinin, kampın bütün alt yapı bağlantılarını da kestikleri ifade edildi.

Ölümlerin çoğuna helikopterlerden atılan bombaların sebep olduğu belirtildi. Ölenlerden birinin Hibe Ebu Havsa adında 11 yaşında bir kız çocuğu olduğu açıklandı.

2 BM görevlisi öldü

Öldürülenler arasında, BM Filistinlilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA) iki görevlisinin de bulunduğu bildirildi. Saldırı ile ilgili soruşturma açıldığı bildirilirken, İsrail'in saldırısını sert bir dille kınadı.

Rudeyna: Saldırı bir katliam

Filistin yönetimi, İsrail askerlerinin tanklar ve helikopterler desteğinde Gazze Şeridi'nin iç kesimlerinde bulunan Bureij mülteci kampına yaptığı saldırıyı kınadı. Filistin lideri Yaser Arafat'ın sözcüsü Nebil Ebu Rudeyna, saldırıyı "katliam" olarak niteleyerek, "Bu saldırı, silahsız olan halkımıza karşı yapılmış yeni bir cinayet ve katliamdır" dedi. Rudeyna, uluslararası topluma özellikle de ABD, Rusya, BM ve AB'den oluşan dörtlere, "Filistin halkını korumak ve bu saldırıların durdurulması amacıyla acilen harekete geçme" çağrısı yaptı. Bu arada, Batı Şeria'nın Cenin kentinde İsrail askerlerinin 15 Filistinli'yi tutukladığı bildirildi. İsrail güvenlik güçleri sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada, Cenin kentine dün düzenlenen saldırıda, FKÖ'ye bağlı Fetih Hareketi ve Hamas örgütüne üye 15 Filistinli'nin tutuklandığını bildirdi.

 
Fisk: El-Kaide fısıltılarla ABD güçlerini atlatıyor
Amerikan Hazine Bakanı Paul O'Neill istifa ediyor
ABD Hazine Bakanı Paul O'Neill'in, gelecek haftalarda istifa edeceğini açıkladığı bildirildi. Hazine Bakanlığı sözcüsü Michele Davis, O'Neill'in Beyaz Saray'a bir mektup göndererek, gelecek haftalarda görevinden istifa edeceğini açıkladığını s öyledi. Bush'un O'Neill'in ardından ekonomi bürokrasisinde başka önemli değişiklikler yapmayı düşündüğü de belirtiliyor. Bu arada, Beyaz Saray'ın ekonomi danışmanı Lawrence Lindseyin istifasını sunduğu bildirildi. Lindsey, Hazine Bakanı Hazine Bakanı Paul O'Neill'den sonra ABD ekonomi yönetiminde görevini bırakan ikinci isim oıldu.
Zakayev İngiltere'den siyasi sığınma istedi
Danimarka'dan önceki gün ayrılarak İngiltere'ye gelen Çeçen lider Aslan Mashadov'un temsilcisi Ahmed Zakayev'in, bu ülkeden siyasi sığınma talebinde bulunduğu bildirildi. Echo Moskova radyosunun Zakayev'e yakın kaynaklara dayanarak verdiği haberde, Londra'da havaalanında bir süre gözaltında tutulan Zakayev'in, sinema oyuncusu Vanessa Redgrave tarafından ödenen kefaletin ardından serbest bırakıldığı belirtildi. Bu arada, Kremlin Sarayı'ndan dün yapılan açıklamada, "Başsavcılık, Zakayev'in iadesi talebinde bulunacak. Hangi ülkeye giderse oradan iadesini isteyeceğiz" dedi.
7 Aralık 2002
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED