T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M
Formula 1 heyecanı

İstanbul'da inşa edilecek piste yakın olan Pendik, Tuzla, Darıca, Bayramoğlu ve Gebze bölgesinde büyük heyecan var.

"Formula 1" pistinin inşa edileceği Tuzla'nın Akfırat Beldesi sakinleriyle birlikte bu beldeye yakın olan Pendik, Tuzla, Darıca, Bayramoğlu ve Gebze bölgesinde de büyük bir heyecan ve bekleyiş var. Yarışların bölgenin ekonomik kalkınması ve turizm potansiyeline büyük katkı sağlayacağı bekleniyor. Yeşil dokusu, gecekondulaşmanın olmaması ve Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'na yakınlığı nedeniyle "Formula 1" pisti için tercih edilen Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait 218 hektarlık arazinin bulunduğu Akfırat Beldesi, sınırlı imkanlarına rağmen doğal güzelliğini bugüne kadar koruyabilmiş. İçinde geyiklerin, karacaların serbestçe dolaştığı alanı bulunan ve 27 kilometre-karelik arazinin 16 kilometre-karesi orman olan Akfırat'ın Belediye Başkanı emekli albay M. Ali

Soylu, kanun ve yönetmeliklerin dışında hiçbir yapılaşmaya izin vermediklerini söyledi.

Bağlantı yolları yapılmalı

Anadolu Yakası Belediyeler Birliği sekreteryasını yürüten Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya da, "Formula 1"in Anadolu Yakası'na hareket kazandıracağını belirterek, ayrıca Türkiye'nin tanıtımı, turizm, otomobil sporlarının gelişimi ve istihdam yönünden çok önemli olduğunu söyledi. Kaya, şöyle konuştu: "Kozyatağı'ndaki TEM gişeleri Gebze'ye alınmalı, bağlantı yolları yapılmalı, konaklama tesislerinin yapımı teşvik edilmeli. Formula 1'e deniz yoluyla geliş teşvik edilmeli." Tuzla Belediye Başkanı İdris Güllüce de, "Formula 1"in varlıklı kesime hitap ettiğini kaydederek, Tersaneler Bölgesi'nde el emeği ahşap tekne yapımcılığı bulunduğunu ve bu konuda bir pazar yaratılabileceğini söyledi.

Formula 1, 203 ülkede izleniyor

1950 yılından bu yana Dünya Şampiyonası olarak düzenlenen "Formula 1", 133'ü canlı yayın olmak üzere 203 ülkede 1,5 milyar kişi tarafından TV ekranlarından izleniyor. "Formula 1" yarışlarının yapıldığı 11 AB ülkesinde, toplam 2 milyon 100 bin biletli kişi yarışları tribünden izledi. Bu yarışseverlerin yüzde 77'si, yarışın yapıldığı yere başka ülkelerden geldi ve günlük ortalama 229 dolar harcadı. Seyircilerin harcaması ise 490 milyon dolar.

SOYLU: AKFIRAT'IN SEÇİLMESİ BİZİ MUTLU ETTİ

2005 yılı yarışlarının İstanbul bölümü için "Formula 1" pistinin beldelerine yapılabileceğini gazetelerden öğrendiklerini anlatan Akfırat'ın Belediye Başkanı M. Ali Soylu, "Tepeören-Kurtköy deniyordu. İncelemeye geldiklerinde yer göstermeye gittik. Burasının Akfırat olduğunu söyledik" şeklinde konuştu. Akfırat'ın Ömerli Barajı Havzası içinde kaldığını ve pistin projesinin kendileri tarafından da onaylanacağını hatırlatan Soylu, pistin yapımında yeşil alanın korunması, yapılaşmanın yüzde 10 olması, suyun kirletilmemesi ve ileri arıtma yapılması gerektiğini bildirdi. Soylu, "Formula 1" pistine Akfırat'tan geçiş yolu yapılmasının önemine de işaret ederek, arsası olanların belediyeyi arayarak değerlerinin artıp artmadığını sorduklarını kaydetti.



7 Aralık 2002
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED