T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A
Kesici: Halk eskilerle sözleşmesini feshetti

DYP genel başkan adayı İlhan Kesici, seçmenlerin yarısının, birisi 1 yıllık, diğeri 1 aylık iki partiye oy verdiğini kaydederek, "Tepkiler adresini buldu. Halk eskiyle sözleşmesini feshetti" dedi.

DYP Genel Başkan adayı İlhan Kesici, seçmenlerin yarısının, birisi 1 yıllık, diğeri 1 aylık iki partiye oy verdiğini kaydederek, "Tepkiler adresini bulmuştur" dedi.

Kesici, DYP Antalya İl Teşkilatı'nda partililerle biraraya gelerek, bayramlaştı. Burada konuşan Kesici, 3 Kasım seçimlerinde eşine çok az rastlanır bir seçmen davranışı görüldüğünü kaydetti. Koalisyon ortaklarının seçime yüzde 53 oyla girdiğini söyleyen Kesici, "Çıktıklarında oy oranı yüzde 15'ti. Dünyanın hiçbir yerinde 3 sene içinde yüzde 53 oyun yüzde 15 olduğu görülmüş değildir" diye konuştu.

İl başkanları birleşme istiyor

Kesici, şöyle devam etti: "Türkiye'de, birisi sadece 1 yıllık bir parti AK Parti, diğeri seçimden bir ay önce kurulmuş Genç Parti. Bu ikisinin aldığı oy yüzde 42. Neredeyse seçmenlerin yarısı, birisi bir yıllık, diğeri bir aylık iki partiye oy vermiş. Bu bize bir mesajdır. İster AK Parti tarzında olsun, ister Genç Parti tarzında olsun, tepkiler adresini bulmuştur."

DYP'li il başkanlarının merkez sağda birleşmeyi istediğini vurgulayan Kesici, "Halk bu seçimle eskiyle sözleşmesini feshetti" dedi.

Yaralılık zafere dönecek

DYP'nin seçimde 3 milyona yakın oy aldığını kaydeden Kesici, "Bu 3 milyon oy heba edilmemelidir" dedi. Kesici, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bu yaralılıktan bir zafer elde etmeliyiz. Bir atasözü vardır, 'yiğit düştüğü yerden kalkar'. Bizim işimiz düştüğü yerden kalkacak yiğit olmaktır. Yiğit yerden kalkacaktır. Kırat şahlanacaktır."

Söylemez de başkanlığa aday

DYP Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez, 14-15 Aralık tarihlerinde yapılacak büyük kongrede DYP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Söylemez, dün parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek aday olduğunu açıkladı. Partisinin Meclis'e girememesinin DYP, demokrasi ve millet açısından üzücü ve talihsiz bir gelişme olduğunu belirten Söylemez, "Bazen yenilgiler, gelecekteki zaferlerin müjdecisi olabilir" dedi. Söylemez, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu davanın bir neferi olarak DYP'nin genel başkan adayı olmaya ve partimizin idaresini üstlenmeye hazır olduğumu açıklıyorum." Ufuk Söylemez, DYP'nin "kısır çekişmeleri, statükocu ve hantal yapıyı, liste kavga ve pazarlıklarını" toptan tasfiye ederek, toplumun tüm kesimlerini kucaklayarak, bir demokrasi hareketi olarak iktidara yürümesi gerektiğini kaydetti. Daha önce; İlhan Kesici, Mehmet Ağar, Aydın Menderes, Hasan Subaşı, Takiddin Yarayan, Mehmet Sena Ekici aday olduklarını açıklamışlardı.

Ağar: Demirel ile görüşürüm, çekinmem

DYP Elazığ Milletvekili ve genel başkan adayı Mehmet Ağar, "İcazet alacağım tek yer, milletin kendisidir" dedi. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevaplayan Ağar, "İcazet aldınız mı?" sorusu üzerine, "Seçime giderken icazet aldığım yer, partimizin tabanı ve delegeleridir. Kastedilen Sayın Demirel'se.. Her konuda kendisiyle istişare etmek, bizim için engin bir tecrübe denizinden yararlanmaktır. Hiçbir kompleksimiz olamaz, şeref duyarız" diye konuştu.



8 Aralık 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED