T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M
'İstikrarsızlığa izin vermeyiz'

Başbakan Gül, Hablemitoğlu suikastı ile ilgili güvenlik ve istihbarat teşkilatlarının tam yetki ile araştırmaya girdiğini belirterek, "Bu menfur olayın en kısa zamanda çözümlenmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Başbakan Abdullah Gül, Türkiye'de istikrarsızlığa aslı izin vermeyeceklerini söyledi. Yenibosna-Atatürk Havalimanı Metro Bağlantısı açılış töreni için Ankaraídan İstanbulía gelen Gül, Atatürk Havalimanıínda yaptığı açıklamada, Hablemitoğlu'nun öldürülmesinden büyüküzündtü duyduğunu söyledi.

"Değerli ilim adamı Necip Hablemitoğlu'nun menfur bir suikast sonucu hayatını kaybetmesi gerçekten hepimizi çok üzmüştür" diyen Gül sözlerini şöyle sürdürdü:

Cinayeti çözeceğiz

"Şunu kesinlikle söylemek isterim ki, bu ülkede istikrarsızlığa yol açacak gelişmelere kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Güvenlik teşkilatlarımızın ve istihbarat birimlerimizin yetkilileri ile görüştüm. Hepsine talimatımız şudur. Bütün yetkilerinizi ve otoritenizi sonuna kadar kullanın ve bu cinayeti kimlerin yaptığını ve arkasında kimlerin olduğunu ortaya çıkarın. Onlar da bütün güçleri ile bu çalışmayı yapıyorlar. Hükümetimiz kesinlikle güvenlik güçlerimizin ve istihbarat birimlerimizin arkasındadır. Türkiyeíde huzur ve istikrarı bozacak gelişmelere müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda son derece kararlıyız. Soğukkanlı olmamız lazım.Yapılacak çalışmalar neticesi birtakım şeyleri daha öğrenme imkanımız olacak."

Cinayete bilimsel araştırma

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Feyzullah Arslan, Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetinin emniyetin, bilimsel ve teknik tüm imkanları kullanılarak soruşturulduğunu bildirdi.

Suikastte yeni bir kurşun daha çıktı

Karanlık bir suikaste kurban giden Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetinde kullanılan yeni bir kurşuna daha ulaşıldı. Hablemitoğlu'nun kafatasından çıkarılan bu kurşunun MKE kurşun olduğu tespit edildi. Hablemitoğlu'nun sol gözünden giren diğer kurşunun Alman Luger marka kurşun olduğu tespit edilmişti. Emniyet yetkililerinin verdiği bilgiye göre her iki kurşunda da ateşleme sırasında silahın iğnesinin bıraktığı iz bulunamadığından silahın markası ve tipi konusunda da net bir bilgi elde edilemedi. Balistik inceleme sonucunda Ankara bölgesinde kullanılmadığı tespit edilen kovanların başka bölgelerde kullanılıp kullanılmadığını tespit etmek için deliller başta İstanbul olmak üzere diğer altı Emniyet kriminal laboratuvarına da gönderildi. Suikastle ilgili soruşturmayı DGM'yle birlikte yürüten ekibin başında Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz bulunuyor. Yılmaz, "Tüm bilgiler bizde toplanacak. Koordinasyon kurulu oluşturduk, toplanacağız. Toplantıya Sayın Cengiz Köksal da katılacak. Bu arada ankaraemniyeti.gov.tr adresindeki internet sitemizde bir ihbar bölümü oluşturduk. İhbarda bulunmak isteyenler 0312 313 52 12 numaralı telefonu da arayabilirler" dedi. Hablemitoğlu'nun bilgisayarın üzerinde yapılan incelemede de Hablemitoğlu'nun defalarca tehdit edildiği ortaya çıktı.



21 Aralık 2002
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED