T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

H A Y A T
Stresin ilacı radyo

Trafiğin yoğun olduğu İstanbul'da sürücülerin yüzde 91'i stres atmak için radyo dinliyor. Sürücülerin yüzde 60'ı Türkçe müziği tercih ederken, yabancı müzik dinleme oranı yüzde 39.

İstanbul'da sürücülerin, sabah işe gidiş ve akşam işten dönüş saatlerindeki radyo dinleme alışkanlıklarının ortaya konduğu bir araştırmaya göre, her 100 sürücüden 90'ı arabasında radyo dinliyor. Bu kişilerin yüzde 60 Türkçe müzik, yüzde 39'u ise yabancı müzik dinliyor. Türkçe müzik dinleyenlerin yüzde 35'i Türk Pop Müziği, yüzde 25'i de diğer Türkçe müzik türlerini tercih ediyor. Akademetre Araştırma ve Stratejik Planlama Şirketi tarafından, gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre, sürücülerin yüzde 2 gibi küçük bir kısımın da kaset ve CD dinlemeyi tercih ediyor. Araçlarında radyo dinleyen sürücülerin yüzde 96'sının ise otomobillerindeki radyonun hafızasına dinledikleri istasyonları bilinçli bir biçimde kaydediyor. Araç sahiplerinin yüzde 91'iyse, en çok dinledikleri radyo istasyonunu araçlarındaki radyo alıcılarının hafızasına ilk sıraya yerleştiriyor.

Favori istasyonlar hafızada

Araştırmada araç sahiplerine araçlarında bulunan radyo alıcısının hafızasında kayıtlı bulunan radyoların sırasını hangi kriterlere göre belirledikleri sorulduğunda ise sürücülerin yüzde 70'i en çok dinledikleri radyoyu 1. sıraya aldıklarını söyledi. Sürücülerin yüzde 18'i ise en sık dinledikleri radyo istasyonunu 1. sıraya kaydedip diğerlerini sıralarken belirli bir ölçüt gözetmediklerini söylediler. Sürücülerin yüzde 7'sinin ise en çok dinledikleri radyo frekanslarını dikkate alarak büyükten küçüğe doğru sıralama yaptıkları ortaya çıktı.

OTOMOBİL FİYATINA MÜZİK SİSTEMİ

Otomobilinizde ses kalitesi yüksek müzik dinlemek, VCD, DVD ve TV seyretmek istiyorsanız en az 4 bin doları gözden çıkarmanız gerekiyor. Konya`da kurulu Power Müzik Hastanesi`nin sahibi Mustafa Yıldırım "Fiyatı 7 bin 500 dolar olan Opel Calibra otomobile 8 bin 700 dolarlık sistem kuran müşterilerimiz olduğu gibi, Murat 124 gibi ucuz araçlara 600 dolarlık sistem kuranlar da oluyor. Bu fiyat Murat 124'ün fiyatını geçiyor" dedi.

 
Alışverişleriniz hacker takibinde
Yaklaşan yeni yıl nedeniyle internet üzerinden alışverişlerin artması, bazı riskleri de beraberinde getiriyor.
Dünyanın 6'da 1'i obez
WHO verilerine göre, 6 milyar nüfuslu dünyada, 1 milyar yetişkinin obez olduğu saptandı.
Hayalleri gerçek oldu
"Bir Dilek Tut" Derneği, yaşama ümidi olmayan hasta çocukların en büyük dileklerini yerine getirmek için uğraşıyor.
Aşk gemisi virüsü hastanelere taşındı
Bu yıl aşk gemilerinde sıkça görülen ''inatçı'' bir virüsün bu kez de New York'taki hastanelerde görüldüğü bildirildi. Long İsland kesimindeki 2 hastanede 40 kişinin virüse yakalandığını kaydeden yetkililer, virüsün başkalarına bulaşmasını önlemek için söz konusu hastanelerin kapatıldığını, şimdilik başka hasta kabul edilmediğini belirttiler. Nassau üniversitesi hastanesinde 19, Port Jefferson'daki St. Charles hastanesinde de 21 kişinin virüs kaptığı bildirildi.
21 Aralık 2002
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED