T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R
ORTEGA'DA SORUN YOK

Fenerbahçe teknik patronu Oğuz, sakatlığı nedeniyle tartışmalara neden olan Arjantinli yıldıza kendisinin izin verdiğini söyledi.

Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Oğuz Çetin, ülkesinde tedavi olan Ortega'ya kendisinin izin verdiğini belirterek, "Ortega'nın sakatlığının büyük boyutta olduğunu öğrendim ve ülkesinde kalmasını uygun gördüm" dedi. Oğuz, Ortega'nın Trabzonspor maçında da görev alması zor gözüktüğü için Arjantinli futbolcuya, izin verdiğini belirterek, "Oradaki tedavisine cevap alıp, dönmesini bekliyordum. Ancak menajeri aracılığıyla doktorundan gelen raporda sakatlığının büyük boyutta olduğunu öğrendim. Ancak ikinci devre hazırlıklarında bize katılacak" diye konuştu. Çetin, ayrıca "Bundan sonra sağlık ekibinin gerekli gördüğü hallerde futbolcular yurtdışına gidecek ve onun dışında hiçbir oyuncu yurtdışına gitmeyecek" dedi.

TRABZON ÇOK ÖNEMLİ

Takımın başına geldiğinden beri önlerindeki ilk 2 maça çok önem verdiğini kaydeden Oğuz, "Geldiğim günden beri ilk önce takım bağını güçlendirmek ve saygıyı artırmak için uğraşıyorum. İkinci olarak, taktik anlayışımızı sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Üçüncü olarak da fiziki çalışmalar yapıyoruz. Bütün oyuncularımın isteklerime gayet iyi yanıt vermesi beni mutlu ve umutlu kılıyor. Hedefimiz Trabzonspor maçında 3 puan alıp devreyi 35 puanla kapatmak. Daha sonra 45 günlük devre arasını da en iyi şekilde değerlendirmek" dedi. Oğuz ayrıca Trabzon maçında bazı futbolcuların pozisyonlarında değişiklik olabileceğini söyledi.

2. YARI FARKLI OLACAK

Oğuz, "Takım 16 puan kaybetti. Ciddi bir çalışmayla ikinci yarıya çok farklı çıkacağız. Ama önümüzdeki tek engel Trabzonspor maçı. Taraftarlarımız hangi şartlarda olursa olsun, Trabzonspor maçında stadı doldurup, 90 dakika bizi destekleyip, takıma büyük güç katacaklardır" dedi. Toplantıya katılan kulüp doktoru İsmail Başöz ise Ortega'nın sezonun başından itibaren dönem dönem kasık bölgesindeki kronik şikayetler nedeniyle tedavi olup, antrenmana çıkmadığını söyledi. Başöz, "Ortega'nın uzun süredir var olan bir sakatlığı var. Sakatlığının ismi pubalgida. Ortega, herhalde ikinci yarı çalışmalarında takımla birlikte olacaktır" diye konuştu.

Özdemir: Türkiye'ye de gelmez demişlerdi

Sakatlığı nedeniyle Ortega'nın Trabzonspor maçına gelmeyeceğini bildirmesi Sarı-lacivertli camiada değişik spekülasyonlara neden oldu. Bazı yöneticilerin Ortega'ya tepki göstererek, "Ayrılmak istediğini söylüyormuş. Ayrılsın, gitsin" dedikleri iddia edilirken, Ortega'nın ülkesinde bazı kulüplerle görüştüğüde iddialar arasında yer aldı. Türk menajeri Celalettin Bilgiç ise Ortega'nın Fenerbahçe'den ayrılmak gibi bir niyeti olmadığını söyledi. Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir de "Böyle büyük bir camiadan gitmek isteyen elbette gitmeli. Çünkü kimse Fenerbahçe'den büyük değildir. Daha öncede Ortega'nın Türkiye'ye kopyasının bile gelmeyeceğini söyleyenler olmuştu, bunu hatırlatmak isterim. Ancak Ortega'nın bir sakatlığı olduğu herkes tarafından biliniyor. Bu nedenle rötar yaptı. Ortega dönecek ve ikinci yarıda forma giyecek" dedi.

Fener Divanı takipçi olacak

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlık Divanı, televizyon programlarında kulüp aleyhine gerçekleştirilen gelişmelerin yakın takibe alınacağını açıkladı. Yüksek Divan Kurulu Başkanlık Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Tüzüğümüzün bize verdiği yetkiyle, bundan böyle kulüp aleyhine gelişmelerde daha hassas, daha takipçi davranacağız" denildi. Çeşitli televizyon programlarında teknik sorumlu Oğuz Çetin başta olmak üzere, başkan Aziz Yıldırım'ın da hiç hak etmedikleri suçlamalarla karşı karşıya kaldıkları savunulan açıklamada, bunların, kulübün yetkili organlarınca gerektiği biçimde değerlendirilip, hukuk yoluna aktarılacağı kaydedildi.

Ogün'e 11'de yer aranıyor

Tahkim Kurulu'nun Diyarbakır maçında gördüğü kırmızı kart sonrası iki maç cezasını bir maça indirdiği Ogün için, teknik direktör Oğuz Çetin 11'de yer arıyor. Tecrübeli futbolcunun oynayamayacağı yönünde hafta boyu planlar yapan Oğuz bu sürpriz af sonrası Ogün'ü orta sahada oynatmayı planlıyor. Rapaiç'in de düzelecek olmasıyla birlikte Oğuz'un nasıl bir seçim yapacağı merak konusu. Sarı-lacivertli takımda orta sahada Hakan-Johnson-Rapajç-Ogün-Abdullah 5'lisinden oluşup, Ceyhun'un son maçlardaki formsuzluğu ve sinirli hareketleri nedeniyle kadro dışı kalabileceği tahmin ediliyor. Bu arada Fenerbahçe bugün yapacağı antremanın ardından Trabzon maçı için kampa girecek.

  • AHMET BIYIKLI

    Spor Yazarları
    Bekir Boran:
    "Seni özleyeceğiz "2002"..."
  •  
    DENİZLİSPOR KASETE SARILDI
    Denizlispor'un yeni umudu gurbetçi kızın kamera ile tesbit ettiği gol görüntüsü.
    Ronaldo'ya opsiyonlu imza
    Siyah-beyazlılar, sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Brezilyalı oyuncusu ile 1+1 yıllık yeni bir mukavele imzaladı.
    Cimbom'un derdi para.. para.. para..
    Galatasaray ara transferde İspanya kampına götürmeyi planladığı oyuncularla tüm pürüzleri ortadan kaldırdı ama !..
    TRABZON SAVAŞACAK
    Bordo-mavili takımın gerçek gücünü kanıtlaması için F.Bahçe karşısında alacağı iyi sonuçla mümkün olacağını söyleyen Aybaba'dan savaş emri verdi.
    Efes'te,Benetton üzüntüsü
    Avrupa Basketbol Ligi'nde mücadele eden Lacivert-beyazlılar, İtalya'nın Benetton takımına farklı yenilmenin şokunu yaşıyor.
    Diyarbakır'da çıkış sürecek
    Teknik direktör Ümit Kayıhan, 4 haftadır aldıkları seri galibiyetlerin izmir'de de süreceğini söyledi.
    Bursaspor 3 puana geldi
    Süper Lig'de bugün Beşiktaş ile karşılaşacak olan Bursaspor, güçlü rakibinden en az bir puan alarak, devre arasına moralli girmek istiyor. Hazırlıklarını tamamlayan yeşil-beyazlılarda teknik direktör Erdoğan Arıca bu maçla ilgili olarak defans oyuncularıyla özel olarak ilgilenirken, top kayıplarını en aza indirmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Bu arada, sol ayağındaki sakatlığı taktik çalışma sırasında nükseden Franja, antrenmanı yarıda bıraktı. Hırvat oyuncunun bugünkü maçta forma giymesinin zor olduğu bildirildi. Yeşil-beyazlı takımda, sakatlıkları süren Bulat, Tayfun, Emre ve Cenk, İstanbul'a getirilmedi.
    Süper Lig'e kar engeli!
    Yurdu etkisi altına alan elverişsiz hava koşulları takımların deplasmanlara gitmesini zorlaştırırken, maçların bir kısmının ise ertelenmesine neden oldu. Süper Lig'de yarın oynanması gereken Elazığspor-Göztepe, Malatyaspor-Ankaragücü ve Denizlispor-Gaziantep karşılaşmaları, elverişsiz hava, saha ve yol şartları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Voleybol erkeklerde de Tokat Belediyesi Plevne- Fenerbahçe maçı da hava muhalefeti nedeniyle ertelenirken, Basketbol Bayanlar Ligi'nde ise Fenerbahçe'nin Adana'ya gidememesi nedeniyle bugün oynanması gereken BOTAŞ maçı yarına tehir edildi.
    21 Aralık 2002
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED