T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ
Refah paylaşma ile olur

Yerli ve yabancı işdünyası 9. Uluslararası MÜSİAD Fuarı'nın Gala yemeğinde buluştu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Ali Bayramoğlu, kalkınmanın ve birlikte refaha ulaşmanın yolunun gerçek sevgi ve paylaşma duygusundan geçtiğini söyledi.

9. Uluslararası MÜSİAD Fuarı'na iştirak eden yerli ve yabancı firma temsilcileri ile misafirler, Gala Yemeği'nde biraraya geldi. Gala Yemeği programı, fuara katılan misafirlerin fuar süresince ağırlandığı Grand Cevahir Otel'de gerçekleşti. Sanatçı Erkan Mutlu'nun tasavvuf müziği konseri ile renklenen programa, AK Parti Milletvekili adayı Mustafa Açıkalın, MÜSİAD eski Başkanı Erol Yarar, Albayrak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak, Yeni Şafak Gazetesi Genel Müdürü Mehmet Atalay, Filistin Türkiye Büyükelçisi Fuat Yasin, Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Bayram ile MÜSİAD üyesi işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecede konuşan 9. MÜSİAD Fuarı Organizasyon Komitesi Başkanı ve MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ömer Bolat, 1990 yılında kurulan MÜSİAD'ın 12 yılda 9 uluslararası fuar organize etmesinin büyük bir başarı olduğunu vurguladı. 1993 yılında yapılan ilk fuardan itibaren MÜSİAD fuarlarının her yıl daha büyüdüğünü, katılım oranının sürekli arttığını anlatan Bolat, stand satın alarak bu fuarların gerçekleşmesini sağlayan firmalar ile organizasyonlarda emeği geçen her kişi ve kuruluşa MÜSİAD adına teşekkür etti.

Mutluluğun sırrı: Gerçek sevgi

Daha sonra kürsüye gelen MÜSİAD Başkanı Ali Bayramoğlu ise üye işadamlarına hem moral hem de öğüt veren bir konuşma yaptı. Bir derviş kıssası anlatan Bayramoğlu, birlikte refaha ulaşmanın yolunun gerçek sevgi ve paylaşma duygusundan geçtiğini anlattı. MÜSİAD üyesi işadamlarının bu özelliklere sahip kişiler olduğunu belirten Bayramoğlu, "Dünyanın aradığı gerçek manada sevgiyi biz yerleştirmeye çalışıyoruz" dedi. Osmanlı'nın bu düşünceye sahip olduğu için birlikte yaşamayı, refahı ve gücü yakaladığını ifade eden Bayramoğlu, "Bu coğrafyayı yeniden eski günlerine kavuşturmak, yeniden ayağa kaldırmak da bizim elimizdedir" dedi.

MÜSİAD'a Filistin'den anlamlı hediye

MÜSİAD Fuarı'nda en güzel stand ödülü Bahar Tekstil ve İstanbul Ağaç AŞ'ye, teknoloji geliştirme ödülü Niyazi Usta Ltd. Şirketi'ne, çevreye duyarlı ürün ödülü Kontensan şirketine, partner ülke ödülü de Cezayir'e, fuara en fazla ziyaretçi ile katılan yabancı ülke ödülü Ürdün'e verildi. Fuar kapsamında en faal şube ödülü MÜSİAD Denizli şubesine, fuarda en büyük stand alan şube ödülü de MÜSİAD Konya şubesine layık görüldü. Fuara katılan tüm yabancı katılımcıları temsilen Eğitimci-Düşünür Fethi Yeken ile Filistin Türkiye Büyükelçisi Fuat Yasin'e birer plaket takdim edildi. Gecenin en anlamlı hediyeleri ise Ürdün ve Filistin temsilcilerinden geldi. Başkan Ali Bayramoğlu'na Ürdün heyeti gümüş işlemeli bir Esma-ül Hüsna tablosu, Filistin heyeti ise Mescid-i Aksa'nın resmi bulunan bir tabloyu hediye ettiler.

  • Yılmaz YILDIZ

  •  
    5 milyon emekli mağdur
    Hükümetin, memur ve memur emeklilerine verdiği brüt 100 milyon liralık ek zamdan toplam 5 milyon 100 bin işçi emeklisi yararlanamıyor.
    Açlık sınırı 403 milyon lira
    TOBB: Vaat değil proje istiyoruz
    Seçim dönemlerinde siyasi partilerin sınırsız vaatlerde bulunmamalarını isteyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, somut projeler duymak istediklerini söyledi.
    Turizm Kemal Derviş'e rağmen iyi
    Turizm Bakanı Mustafa Taşar, Irak'a düzenlenecek bir operasyonun Türk turizmini çok kötü etkileyeceğini belirterek, "Bunun olmamasını temenni ederiz'' dedi. Taşar, konuşmasında eski Devlet Bakanı Kemal Derviş'i turizmin başarılarına sahip çıktığını savunarak, "Turizm sana rağmen iyi oldu. Bakanlığın döneminde 5 kuruş vermedin ama turizme sahip çıkıyorsun" dedi. Taşar, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, turist sayısı, turizm geliri ve eylül ayı istatistikleri hakkında bilgi verdi. Taşar, bu yılın ilk 9 ayında Türkiye'ye gelen turist sayısının 10 milyon 604 bin 584 olarak gerçekleştiğini bildirerek, turist sayısının önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10,07 arttığını belirtti. Turizm Bakanı Taşar, Irak'a olası bir operasyonun turizmi nasıl etkileyeceğini sorulması üzerine, "Çok kötü olur. Operasyonun olmamasını temenni ediyorum" dedi. Bu konuda tedbir almayı ihmal etmediklerini belirten Taşar, "Kriz Yönetim Kitabı''nın tamamlandığını ve personele dağıtıldığını söyledi.
    6 Ekim 2002
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Reklam Tarifesi
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED