T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A
'Anayasayı değiştirecek güç istiyorum'

AK Parti için Anayasayı değiştirecek güçte oy isteyen Erdoğan, "Din ve vicdan özgürlüğünün önündeki engelleri toplumsal uzlaşma ile çözeceğiz" dedi.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin milletvekili adayı olmamasına rağmen gece-gündüz Türkiye'yi gezdiğini belirterek, "Biz bu ülkeye, size sevdalıyız. AK Parti kadroları sizin hizmetkarınız olmak için yola çıktı" dedi.

Erdoğan, seçim gezisini dün Çankırı ve Kastamonu'da sürdürdü. 1950'de "yeter söz milletindir" diye iktidar olan DP'den sonra AK Parti'nin "yeter karar milletindir" diyerek iktidara yürüdüğünü belirten Erdoğan, "Karşınızda milletvekili adayı olarak bulunmuyorum. Genel başkan olarak burdayım. Biz bu ülkeye, size sevdalıyız. AK Parti kadroları sizin hamalınız, hizmetkarınız olmak için yola çıktı. AK Parti iktidarı milletin iktidarı olacak" diye konuştu.

Anayasa değişmeli

Erdoğan, AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesinin yetmediğini, Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğu hedeflediklerini söyledi. Erdoğan şöyle konuştu: "Seçimlere 28 gün kaldı. Biz gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Sizlerin de kapı kapı dolaşarak çalışmanızı istiyorum. AK Parti'yi tek başına iktidar yapmak yetmez, Anayasa'yı değiştirecek güçle iktidar yapacağız."

Erdoğan'ın bu sözleri "İnadına Başbakan" sözleriyle kesildi. Erdoğan, iktidara geldiklerinde hak ve özgürlüklerin önündeki tüm engelleri de kaldıracaklarını söyledi. AB'ye üyelikten bahsedenlerin kanunların uygulamasında bunu ortaya koyamadıklarını anlatan Erdoğan, "Vatandaş yargıya güven duyar hale gelecek. Lafta kuvvetler ayrılığı olmaz. Biz bunu uygulama ile ortaya koyacağız" diye konuştu.

İnançların güvence altında olacağını ifade eden Erdoğan, "Din ve vicdan özgürlüğünün önündeki engelleri toplumsal uzlaşma ile çözeceğiz" dedi.

Bahçeli ve Çiller'e mesaj

Çankırı'da yaren kıyafeti giyen AK Parti lideri Erdoğan, "Başyaren" ilan edildi. MHP lideri Bahçeli ve DYP lideri Çiller'i isim vermeden eleştiren Erdoğan, "Bu meydanlarda erkek-ürkek felsefesi yaptılar mı? Çift anahtar, bol keseden kartlar dağıtıyorlar mı? Biz bu sözleri söylemeyeceğiz. Ne aldananlardan olun ne aldatanlardan" dedi.

  • VELİ TOPRAK ÇANKIRI

  •  
    Cem: Çekilmeyeceğim
    YTP lideri İsmail Cem, CHP lehine seçimden çekilecekleri iddialarına, "Hepsi yalan, bunların hepsi iftira. Düzmece haberler" diye sert tepki gösterdi.
    Erbakan: SP iktidarında 100 milyar dolar gelecek Erbakan, Şanlıurfa'da SP için oy istedi ve SP iktidarında 100 milyar dolarlık kaynak bulacaklarını öne sürdü.
    Yazıcıoğlu: Anayasa reformumuz hazır
    BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, iktidara geldikleri takdirde Anayasa reformu yapacaklarını bildirdi.
    Derviş CHP'ye 4 puan getirdi
    AK Parti %29,5 ile 35,4, CHP %18,3 ile 21,6 arasında. Barajı geçmeye aday iki parti ise DYP ve Genç Parti.
    Bahçeli yola çıkıyor
    Ankara'dan bugün konvoya katılacak olan MHP lideri Devlet Bahçeli, 3 Kasım'a kadar 25 civarında ilde mitingde konuşacak.
    CHP'den özel seçim kampanyası
    CHP, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da özel bir seçim kampanyası yürütecek. İlk aşamada 500 bin adet bastırılan, "Çözüm Sosyal Demokrasi, Çare CHP..." başlıklı broşürler bölgedeki 19 ilde dağıtılacak. Sözkonusu broşürlerde, "Koruculuk kurumunun aşamalı olarak kaldırılacağı" kaydedildi.
    6 Ekim 2002
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED