T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

Y A Z A R L A R

Misafirim var!

41 yıllık meslek hayatımda bunu da görecekmişim. Yeni Şafak'ın spor sayfasındaki sütunumu bu kez bir misafire açıyorum. Konu şu... Geçenlerde büyük atlet Cahit Önel ile ilgili bir yazı yazdım. Bu yazıdan dolayı Gençlik ve Spor Genel Müdürü'nden bir açıklama geldi. Bu açıklama, yazana değil, Spor Müdürüne değil, Yeni Şafak Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sayın Yusuf Ziya Cömert'e gönderilmiş.

Oysa, bu açıklama, yazının sahibi olarak bana, uygun bulunmazsa Spor Müdürümüz Sayın Ümit Aktan'a gönderilmiş olsaydı, daha şık görüntü verirdi. Ancak, bu yazı bana aktarıldığında, hemen sütunumu sonuna kadar açtım.

Sonuçta... Aba altından sopa göstermenin başka bir tarzı tercih edilmiş. Gerekli işlem konusunda yapmak istedikleri neler varsa, kendilerine "hodri meydan" diyorum... O zatı kınamıyorum, zira yoğurt yiyiş tarzı bu. Ne diyeyim... Buna da saygılıyım. Açıklamayı noktasına ve virgülüne dokunmadan aynen sütunuma misafir ediyorum. Bu konuda benim de söyleyeceklerim olacak, elbette. Ancak, dediğim gibi, önce misafire saygılıyım.Öyle ise, buyurun hep birlikte bu açıklamayı okuyalım:

"Gazetenizin 26.09.2002 tarihli nüshasının 18. sayfasında Güray Soysal imzalı köşe yazısında "Cahit Önel kimdir bilir misiniz?" başlıklı yazı incelenmiş ve aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

Yazıda; "sporumuzda da artık 'vefa' duygularının yok olduğunu, bunun son örneğini Türk atletizminin devlerinden olan Cahit Önel'in ölüm yıldönümünde ortaya çıktığı, büyük şampiyonları tanıtacak spor adamlarının olmadığı, olanlar ise küstürülmüş bir şekilde kenarda" denilmektedir.

Spor Teşkilatı'nda bugüne kadar bir vefasızlık örneği gösterilmemiştir. Cahit Önel'in anılma törenini; merhumun ailesiyle irtibat kurulup, Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Yıldırım, eski atlet Yusuf Eldek, İstanbul İl Müdürü Vedat Bayram'a bizzat tarafımca talimat verilerek Zincirlikuyu Mezarlığı'nda anma töreni düzenlenmiştir. Daha önce hiç yapılmayan bu töreni ilk kez biz gerçekleştirdik. Bu bir vefasızlık değil vefa örneğidir.

Bunun yanı sıra; eski Bakanlarımız ve Genel Müdürlerimiz için dünden bugüne kadar spora ve Spor Teşkilatı'na emeği geçmiş bu insanların biyografileri çıkartılmakta, söyleşiler yapılarak internet sitemiz Sporum gov tr'de yayınlanmak üzere hazırlanmaktadır. Ben ve çalışma arkadaşlarımız bizden önce yapılan çalışmaların ve emeklerin değerini bilerek daha ileriye götürme anlayışı içinde çalışıp, bizden sonrakilere de örnek olma gayreti içerisindeyiz.

Ayrıca, köşe yazısında "yarım ayakkabı" ile gelenlerden kimin kastedildiği anlaşılmamakta, biliniyorsa da bizzat isminin açıklanmasını istiyoruz. Zira teşkilatımızda genel müdürlüğümüz müracaat memurundan başlayarak, Hakkari'den, Edirne'ye Sinop'dan Hatay'a kadar teşkilatımızın en üst yöneticisinin hiç birisi, bekçi bakıcımız dahil ayağında yarım ayakkabı ile dolaşmamıştır ve dolaşmamaktadır. Spor Teşkilatımız çağdaş, modern bir çalışma anlayışıyla görevini yerine getirmektedir.

Hangi zihniyetle spor yazarı adı altında böylesine yalan yanlış bir yazının kaleme alındığı tarafımızdan anlaşılamamakta olup, kamuoyunda yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemesi için konuyla ilgili açıklamalarımızın gazetenizde yer almasını ve gerekli işlemin yapılmasını bilgilerinize sunarım.

Kemal Mutlu
"Genel Müdür"


6 Ekim 2002
Pazar
 
GÜRAY SOYSAL


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED