T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A
'Sevdamız engellenemez'

AK Parti lideri Erdoğan, milletvekili adaylığının engellendiğini, ancak "millete hizmet etme sevdasını kimsenin engelleyemeyeceğini" söyledi. Erdoğan, "Sabrın sonu selamettir" dedi.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili adaylığını engelleyenlerin Adnan Menderes'in idam kararını alanlar gibi unutulup gideceğini, buna karşı ülkeye hizmet eden isimlerin hayırla yad edileceğini söyledi. Millete hizmet etme sevdasını engellemeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirterek, "Menderesler, Polatkanlar, Zorlular hayırla yad edildi. Onlarla ilgili kararı verenler ise unutuldu. Biz bu millete sevdalıyız, kimse durduramaz. Sabrın sonu selamettir" diye konuştu.

Erdoğan, 3 Kasım seçimlerinin startını Hakkari'den verdi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılan Erdoğan, AK Parti Hakkari İl Binası'nın açılışını yaptı. Mitingte, Belçika'dan kiralanan TIR ilk kez kullanıldı. Seçim çalışmasına Hakkari'den başlamalarının anlamlı olduğunu söyleyen Erdoğan, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Halk, Menderes'i unutmadı

Seçim mitinglerine milletvekili adayı olarak değil, AK Parti Genel Başkanı olarak katıldığını vurgulayan Erdoğan, "yuh" diye tepki gösteren kalabalığa, "Yuhları 3 Kasım'da sandığa gömeceksiniz. Çünkü 4 Kasım'da oradan AK Parti çıksın" dedi.

YSK'nın verdiği karara uyacağını ancak kararın çok tartışılacağını belirten Erdoğan, şunları söyledi: "Baki kalan bu kubbede hoş bir sedadır. Menderesler, Polatkanlar, Zorlular hayırla yad edildiler. Onlar ilgili kararı verenler ise unutuldu. Bizim bu millete sevdamızı kimse durduramaz. Sevdamızı engellemeye, durdurmaya kimsenin gücü yetmez. Onun için sabır diyoruz, sabrın sonu selamettir diyoruz."

Erdoğan, partisinin iktidara gelmesi halinde sınır ticaretine hareketlilik getireceklerini söyledi. "Meşru olan her türlü alış-veriş bizim dönemimizde hareket kazanacaktır" diyen Erdoğan, bu hükümet döneminde hayvancılığın yok olduğunu, çiftçinin zarar ettiğini anlattı.

İdam provokasyonu

AK Parti lideri konuşmasına başladıktan kısa bir süre sonra bir grup provakasyon yaptı. "İdama hayır" diye bağırmaya başlayan grup ile AK Partililer arasında itişme yaşandı. DEHAP'lı oldukları belirtilen gençlere sivil polis müdahale etti. Kavganın büyümesi üzerine resmi polisler, slogan atan gençleri kalabalıktan ayırarak uzaklaştırdı. Kavgaya rağmen konuşmasını sürdüren Erdoğan, AK Parti'nin barışı temsil ettiğini söyledi. Partisinin barış teminatı olduğunu kaydeden Erdoğan, "Barışa ihtiyacımız olduğu dönemde provakatif olaylarla ülkemizin geleceğini karartmaya kimsenin hakkı yoktur" diye konuştu. Kalabalığın "Tayyibe uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan atması üzerine Erdoğan, "Hayır, biz kırmaya, dökmeye, yıkmaya değil vallah yapmaya geliyoruz" karşılığını verdi.

  • VELİ TOPRAK HAKKARİ

  •  
    Küskünlere MGK uyarısı
    Seçimi erteletmek için 1 Ekimi bekleyen küskünlere, 30 Eylül Pazartesi günü yapılacak MGK'dan "uyarı" geleceği öne sürüldü.
    Bahçeli: Bunlar seçim kaçkını
    MHP'nin ilk seçim mitingine katılmak için karayolu ile Nevşehir'e giden Bahçeli, kent girişinde partililerce oluşturulan araç konvoyuyla karşılandı.
    Çiller: Derviş bu sefer evinizi de elinizden alır
    DYP lideri Çiller, Kemal Derviş'in bakanlığı döneminde çiftçinin traktörünü sattığını, yeniden gelirse evlerini de ellerinden alacağını söyledi.
    Baykal: Yılmaz'la polemiğe girmem
    CHP lideri Baykal, ANAP lideri Yılmaz'ın, "Baykal'la koalisyon kurmak zorunda kalmamak için dua ediyorum" sözlerine cevap vermedi.
    Demirel: Siyasetçi ayakbağı olamaz
    'Bazı küskünler haksızlığa uğradı'
    BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, küskün milletvekillerinin bir kısmının haksızlığa uğradığını söyledi. BBP Konya milletvekili adayları tanıtım toplantısına katılan Yazıcıoğlu, seçimlerin yapılmasından yana olduklarını söyledi. Seçim sisteminde, ne temsilde ne de yönetimde adaletin bulunmadığını belirten Yazıcıoğlu, küskün olarak adlandırılan miletvekillerinden bazılarının haksızlığa uğramış, antidemokratik uygulamalarla karşılaşmış olduğunu söyledi.
    29 Eylül 2002
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED