T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ
İşçi emeklisi iyileştirme için ısrar ediyor

İşçi emekli aylıklarında büyük kayıpların yaşandığını savunan emekli işçiler, memur emeklisine yapılan iyileştirme zammının kendilerine de yapılmasını istiyorlar.

İşçi emekli aylıklarının, bir önceki ayın Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) doğrultusunda artırılması uygulaması nedeniyle eridiği, memur emeklilerine yapılan iyileştirmenin işçi emeklisine de yapılması gerektiği bildirildi. Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) tarafından yapılan araştırmaya göre, Ocak 2000-Temmuz 2002 döneminde SSK prime esas kazancın tavanı yüzde 799 oranında artarken, aylık TÜFE uygulamasının başladığı Ocak 2000'den Eylül 2002'e kadar geçen sürede en yüksek işçi emekli aylığında yüzde 182 oranında artış oldu.

TİED araştırmasında, aylık TÜFE uygulaması yerine, 6 aylık TÜFE'nin uygulanması durumunda 2.5 yılda işçi emeklilerinin 770 milyon lira daha fazla para alacağı belirtildi.

Hükümetin yetkisi

Araştırmada, memur ve memur emeklilerinin maaşlarında yapılan iyileştirme zammının, işçi emekli aylıklarına da yapılması gerektiği vurgulanarak, bu konuda hükümetin yetkisinin olduğu hatırlatıldı. Araştırmada, iyileştirme zammıyla birlikte, en düşük memur emekli maaşının, en düşük işçi emekli aylığından 125 milyon lira fazla olacağı belirtildi.



30 Eylül 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED