T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M
Cep operatörleri
tek hatta buluşuyor

GSM operatörleri sanal mobil sistemiyle abonelerine farklı hizmetler verebilecek

Cep telefonu (GSM) aboneleri, Telekomünikasyon Kurumu'nun yetki vereceği sanal mobil operatörler aracılığıyla, diğer operatörlerin farklı hizmetlerinden yararlanma imkanına kavuşacak. Bir veya birden fazla mobil operatörün şebekesini kullanarak abonelere hizmet verecek sanal mobil operatörler, mobil pazarda hizmetlerin çeşitlendirilmesini ve maliyetlerin düşürülmesini sağlayacak.

Telekomünikasyon Kurumu, Türkiye'de, mobil iletişim alanında rekabet ortamının geliştirilmesini, hizmet çeşitliliğinin artırılarak yatırım, istihdam ve gelir açısından avantaj sağlanmasını, abonelerin aldıkları birden çok hizmetin tek faturada ücretlendirilmesini sağlamak amacıyla düzenleme yapmaya hazırlanıyor.

Sanal mobil operatörlük uygulaması, Telekomünikasyon Kurumu'nun aracı olarak yetkilendireceği şirketlerin, mobil cep telefonu şirketlerinden toplu olarak görüşme süresi satın almasını ve bu süreyi onlar adına pazarlamasını içeriyor. Sanal operatörlere, hizmet vermeleri için ayrı bir frekans tahsis edilmesi gerekmiyor.

10 MİLYON KİŞİ İNTERNETE CEPTEN GİRİYOR

ABD'de cep telefonu ya da el bilgisayarı aracılığıyla internete girenlerin sayısının 10 milyona ulaştığı açıklandı. Bu kişiler internete telsiz olarak bağlanarak sanal âlemde geziniyor, elektronik postalarını kontrol ediyor ya da son haberleri alıyorlar. "Comscore Media Metrix" tarafından yapılan açıklamaya göre, 19.1 milyon el bilgisayarı sahibinden 5 milyonu ve 67.2 milyon cep telefonu sahibinden 5.8 milyonu internete erişebiliyor.

Aycell, 35 il merkezini daha kapsama alanına dahil ediyor

Türkiye'nin dördüncü GSM operatörü olarak piyasaya giren Aycell, abonelerine verdiği sözü tutarak, 35 ili daha kapsama alanına dahil ediyor. 12 il merkezini kapsama alanına dahil eden Aycell, 23 ili ise gerekli izinler alındıktan sonra kademeli olarak Kasım ayı sonuna kadar kapsama alanına alacak. Türkiye nüfusunun yüzde 40'ını içeren ve abone potansiyelinin yüksek olduğu İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana ve Muğla'yı kapsayan Aycell'in kaliteli hizmeti 12 il'e daha (Artvin, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Iğdır,İçel, Kars, Kırşehir ve Kırıkkale) ulaşmış durumda.

Hedef, 2003'te tüm il merkezleri

Aycell, altyapıların oluşturulduğu Afyon, Aksaray, Amasya, Aydın, Burdur, Çorum, Denizli, Isparta, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Konya, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Uşak ve Yozgat illerinde ise gerekli izinler alındıktan sonra, Kasım ayı sonuna kadar kademeli olarak hizmet vermeye başlayacak. Aycell, 2003 yılının ilk çeyreğinde ise, Türkiye'deki tüm il merkezlerini kapsama alanına dahil ederek, abonelerin kaliteli hizmetinden daha yaygın ve kolay yararlanmasını sağlayacak.

Aycell, daha önce 29 Temmuz - 31 Ekim 2002 tarihleri arasında uygulamayı planladığı indirim kampanyasını, Kasım ayı sonunda ve 2003 yılının ilk çeyreğinde kapsama alanına girecek illerledeki abonelerin de faydalanması için 31 Ocak 2003 tarihine kadar uzatmıştı.

 
NET KİTAP
Macromedia Dreamweaver 4, Fireworks 4
Medyasoft ve Sistem Yayıncılık işbirliğiyle yayınlanmış, Macromedia'nın uzmanları tarafından hazırlanan bu kitap sayesinde, Dreamweaver 4 ve Fireworks 4'ü etkili bir şekilde bir arada kullanmayı öğreneceksiniz. Göreceğiniz konular şunlar: Fireworks'te butonlar ve rollover efektleri oluşturmak; resimleri optimize etmek; Dreamweaver'da site yönetimi; Dreamweaver'ı ve Fireworks'ü bir arada kullanmak. Kitabın fiyatı 18 milyon 400 bin TL.
sistem
5 Kasım 2002
Salı
 

Melih B. Dede


Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Ramazan| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED