T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M
Gençler çözüm bekliyor

Üniversite öğrencileri, AK Parti'nin tek başına iktidar olmasını olumlu bulurken, yapacağı demokratik değişimleri de sabırsızlıkla bekliyorlar.

AK Parti hükümetinin Türkiye'deki değişim programının nasıl hayat bulacağı birçok kesim tarafından sabırsızlıkla beklenirken, gerek başörtüsü sorunu gerekse YÖK ve özerk üniversiteler gibi birçok sorunu içinde barıdıran üniversitelerde de yeni hükümetin uygulamaları merakla bekleniyor.

Ülkede uzun bir aradan sonra gerçekleşen tek parti iktidarını olumlu gören öğrenciler, 3 Kasım seçimlerinde farklı partileri desteklemelerine rağmen, AK Parti'den beklentileri var. İstanbul Üniversitesi 4. sınıf öğrencisi Ercan Ertekin oy kullanamadığını ancak CHP'yi desteklediğini söylüyor.

Ertekin, AK Parti'nin tek başına iktidar olmasını çok olumlu bir durum olarak gördüğünü ifade ederek, seçimden bu yana özelikle ekonomideki olumlu havanın AK Parti'nin gelecekte başarılı olacağı konusunda kendisini umutlandırdığını belirtiyor. Ertekin, "Ben bir CHP'li olarak AK Parti'nin iyi şeyler yapacağından umuyorum. Tayyip Erdoğan belediyecilikteki başarısını hükümette de sürdürürse iyi şeyler yapabilir" diyor.

'Değişim Projesi' önemli

Özgün Açıkalın da İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi DEHAP'a oy vermiş. Oy kullanmayanlarla birlikte toplumun yüzde 50'den fazlasının Meclis'te temsil edilmemesinden şikayet eden Açıkalın, tek parti iktidarını bütün olumsuzluklara rağmen iyi bir gelişme olarak görüyor. Açıkalın, AK Parti'nin demokratik birtakım gelişmeler yapabileceğinden umutlu olmadığını belirterek "Ancak eğer yapılan açıklamalardaki gibi sivil toplum örgütleriyle diyalog içinde olurlarsa beklentimiz daha da artacaktır" diye konuşuyor.

AK Parti'ye oy veren İstanbul Üniversetisi Edebiyat Fakültesi öğrencisi Hakan Sariyerli, toplumun muhalif bir kesiminden gelmelerinin AK parti'yi toplumsal olaylara karşı daha duyarlı kılacağını ifade ederek DYP ve ANAP gibi "statükocu partilerin" aksine değişim sürecini başlatacağına inandığı için bu partiye oy verdiğini belirtiyor. Sariyerli, "Erdoğan değişmiş veya değişmemiş birinci derece bu bana önemli gelmiyor. Söyledikleri projelerin hayata geçirilmesi benim için öncelikli" diyor.

Üniversitelerdeki sorunlarla ilgili olarak da Sariyerli, AK Parti'nin YÖK ve başörtüsü gibi sorunlara kısa vadede çözüm bulacağına inanmadığını vurgulayarak bu kurumları ve uygulamaları oluşturan kesimlerin bunlardan kolay kalay vazgeçmeyeceğini anlatıyor.

"Gündemimizde savaş var"

İstanbul Üniversetisi İktisat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Özer Kayserilioğlu ise olaya farklı bir cepheden bakıyor. Paranın küreselleşmesine karşı bir siyasi görüşü olduğunu anlatan Kayserilioğlu, "Bu partilerin savaşa karşı tutumları beni ilgilendiriyor. Savaşa karşı bir tavırları olmadığı içinde CHP ve AK Parti'ye güvenmiyorum. Ne Filistin'de Ramallah'ın bombalanmasına ne de Irak'a yapılacak bir saldırıya karşı tavır içinde değiller. Benim gündemimde 1 Aralık'ta yapılacak olan ve İslamî kesimden de grupların katılacağı "Savaş Karşıtı" miting var" diyor.

Ekonomik açılım şart

Oy kullanmayan ve kararsızları temsil eden İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencisi Alper Aydemir, AK Parti'nin kendisine kapalı bir kutu gibi geldiğini ancak yine de "değişti mi?" sorusunun kendisi için önemli olmadığını söylüyor. Aydemir AK Parti'nin ekonomik ve sosyal açılımlar yapması durumunda sağ veya sol olmasının çok önemli olmadığını belirterek neler yapılacağını merakla beklediğini söylüyor.

Ercan Ertekin (İ.Ü öğrencisi)

Ben bir CHP'li olarak AK Parti'nin iyi şeyler yapacağını umuyorum. Recep Tayyip Erdoğan belediyecilikteki başarısını hükümette de sürdürürse Türkiye'de güzel gelişmeler yaşanabilir.

Hakan Sariyerli (Ed. Fak. öğren.)

DYP ve ANAP gibi statükocu partilerin aksine değişim sürecini başlatacağına inandığım için AK partiye oy verdim. Benim için önemli olan söyledikleri projelerin hayata geçirilmesi .


 
Kürtçe yayını TRT yapacak
RTÜK Başkanı, Kürtçe başta olmak üzere geleneksel dil ve lehçelerde yayın yetkisinin TRT'ye verildiğini bildirdi.
Çok heyecanlandım
Cumhurbaşkanı Sezer'i uğurlama törenine katılan TBMM Başkanı Arınç'ın eşi Münevver Arınç, devlet protokolüne ilk kez katılmanın kendisini heyecanlandırdığını söyledi.
Bu kuyruklar sona ersin
Maaş kuyruğunda ölmek istemediklerini belirten emekliler, "Emekli olmak suç mu?" diye soruyor.
SAĞLIKTA 'AK' REFORM
AK Parti, sağlık sistemini baştan aşağı değiştiriyor. Yeni uygulamada, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı tek çatı altında toplanacak.
RANT KAVGASI
Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi'nde iki rakip sendika üyeleri arasında çıkan kavgada 3 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.
Enflasyon koleksiyoncusu
Adapazarlı Mahir Yücel, tasarruf için biriktirdiği paraların enflasyon nedeniyle kısa sürede tedavülden kalkması sonucu zorunlu koleksiyoncu oldu.
Güneş 4 Aralık'ta tutulacak
Tam güneş tutulması 4 Aralık'ta gerçekleşecek. Tutulma Türkiye'den izlenemeyecek.
Gribe karşı 'biber aşısı'
Müteahhit kardeşe ihale yok
Kardeşleri ve yeğenleri müteahhitlik yapan Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen, görevde bulunduğu sürede hiçbir yakınına bakanlıktan iş vermeyeceğini söyledi. Bayındırlık Bakanlığı'na atandıktan sonra gazetelerde kardeşleri ve yeğenlerinin "müteahhit olduğu" hatırlatılan Ergezen, müteahhit olan kardeşlerinin iş için bakanlığın kapısından içeri girmeyeceğini belirterek, "Ben yıllarca bununla mücadele ettim. Şimdi, karşı çıktığım ve mücadelesini verdiğim bir yanlışlığa evet diyebilir miyim? Bu ilkesizlik olur" dedi. Bakan olduktan sonra kardeşlerinin arayarak kendisini rahatlattığını belirten Ergezen, "Onlara artık bana iş için gelmeyin demeye hazırlanıyordum. Nasıl söyleyeceğimi düşünürken onlar beni aradılar, 'Rahat çalışabilmen ve seni sıkıntıya sokmamak için bakanlıkla iş yapmayacağız' dediler. Gözlerim yaşardı. Kardeşlerim ve yeğenlerimle iftihar ettim" diye konuştu.
  • SAMİ GÖKÇE

  • 21 Kasım 2002
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Ramazan| Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED