Yeni Safak Online...
T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

K Ü L T Ü R

17 yıldır değişmeyen çizgi

17 yıl önce yayın hayatına başlayan ve çizgisinde en ufak bir sapmaya dahi uğramadan 200. sayısına ulaşan Altınoluk dergisi gönlünü ve gözünü ileriye dikti.

Türkiye'de dergiler sık sık yorulur. Bazıları durup kısa bir süre için bile olsa ara verirler yayınlarına ve bu soluklanmanın ardından devam edenler yollarına. Bazılarının ise buna bile takati olmaz ve nokta koyar yolculuğuna. Bazıları ise devam etse bile yoluna, devam eden dergi ilk çıkan dergi olmaktan çoktan çıkmıştır.

Ancak uzun soluklu bir yolculuğun yorulmaz ve bozulmaz birkaç örneği var ülkemizde. Bunlardan biri de Altınoluk dergisi. Ahmet Taşgetiren'in yönetiminde 1986'dan beri her ay aynı çizgi üzerinde çıkan Altınoluk, yolculuğunun 200. durağına ulaştı.

Hem nabız tuttu hem andı hatırlattı

"Andını Hatırla" kapağıyla çıktığı ilk sayıdan bu yana geçen 200 ayda Altınoluk, yayın çizgisindeki istikrarı ile hep ilk kapağın mesajını seslendirdi. Gündemin, kalbimizin ve İslam Dünyası'nın nabzını tutarken kendine özgü bir dil ve duyarlık geliştirdi. İslam'ı güzel yaşamayı teklif etti; kalplere ulaşmayı hedefledi; gündem sorumluluğuna dikkat çekti. Cinayetler yüzyılında mazlum ve garip İslam ümmetinin acısını yüreğinde hissetti. Dergiyle birlikte çıkan çocuk eki "Altın Çocuk" ile "Yuvamız" eki, ailelere saadet rehberi, çocuklara bilgi ve neşe kaynağı olurken, her sene verdiği temel hediye kitapları ile onbinlerce evde Altınoluk kütüphanesi oluş-turdu. Üç ayda bir yayınlanan kadın ve aile eki "Şebnem" anne, çocuk, genç, bütün aileyi kuşatan yazıları ile bu şölene bir aşk ve muhab-bet buketi olarak katıldı. Bilgi tel: 0 212 513 35 80

İmandan İhsana Tasavvuf

200. sayısına ulaşan Altınoluk, her sayısının muhtevası ve yazarları ile ilk günün heyecanının artarak devam ettiğini gösteriyor. Dergi 200. sayının mutluluğunu kendisine yakışır bir şekilde, vererek paylaşıyor. Altınoluk, abone olan herkese 12 sayı Altınoluk, 12 sayı Altın Çocuk ve üç aylık Şebnem'in yanısıra 536 sayfalık, Osman Nuri Topbaş Bey'in kaleminden "İmandan İhsana Tasavvuf" adlı eseri hediye ediyor. Müellifin, tartışmaları geride bırakacak bir fikri insicamla kaleme aldığı eser Rasulullah (SAV)'ın kutlu çizgisinde bir tasavvufi üslubun çerçevesini çiziyor. Eser, okurunu tasavvufun doğuşu, tarfi, mevzuu, gayesi, lüzumu ve diğer ilimlerle münasebeti konularında aydınlatıyor.

 
Sıfırı tüketmiş bir öykü Hayatta bazı şeyler var ki, bunların tadında kalması çok daha iyi. Bu genel kurala, bir kez başarılı olunca sonradan uzattıkça uzatılan sinemasal öyküler de dahil edilmeli mutlaka...
Şu günlerde sinemalarımızda bu türden iki ayrı "temcit pilavı" kaynıyor. Bunlardan ilki, Mustafa Akkad-John Carpenter ikilisinin 1978'den bu yana sömürmeye bir türlü doyamadıkları "Halloween" serisinin 7'nci bölümü. Eli bıçaklı maskeli katil Michael Myers, önceki 6 bölümün istisnasız hepsinde öldürülmüş olmasına karşın, bir kez daha hortlayıp geri dönüyor. Evet, inanılmaz ama gerçek...
İkinci tanıdık surat ise, 1991'de "Kuzuların Sessizliği" ile tanıdığımız entelektüel ve yamyam psikiyatrist Dr. Hannibal Lecter. Anthony Hopkins'in Jodie Foster ile olağanüstü bir ikili oluşturduğu o ilk film, yapımının üzerinden 10 yılı aşkın bir süre geçmesine karşın günümüzde hâlâ büyük bir beğeniyle izleniyor. Ancak, 1999'da çekilen devam filmi "Hannibal" için aynı şeyi söylemek mümkün mü? Bugün kaç kişi o filmi oturup bir kez daha izler?
Kızıl Ejder
Yönetmen: Brett Ratner
Senaryo: Thomas Harris, Ted Tally
Görüntü Yön.: Dante Spinotti
Müzik: Danny Elfman
Oyuncular: Anthony Hopkins, Edward Norton, Ralph Fiennes, Harvey Keitel , Emily Watson , Mary-Louise Parker
21 Kasım 2002
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED