Yeni Safak Online...
T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

D Ü N Y A
'AB Kıbrıs konusunda samimi değil'

Cumhurbaşkanı Sezer, Kıbrıs ile AB arasında bir bağlantı kurulmasının yanlış olduğunu kaydederken, AB ülkelirinin bu konuda samimi davranmamakla suçladı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, "AB`nin Kıbrıs konusunda yaklaşımının çelişkili olduğunu, AB 'nin pek içten davrandıklarını sanmadığını" söyledi. NATO zirvesi için Prag'da bulunan Sezer, düzenlediği basın toplantısında, temasları hakkında bilgi verdi. "AB ülkelerinde Kıbrıs konusunda bir beklenti var. Bu beklentileri kısa sürede karşılamamızın mümkün olmadığını ben de görüyorum" diyen Sezer, şöyle konuştu: "Kıbrıs sorununun doğrudan tarafı KKTC`dir. BM Genel Sekreteri'nin öneri paketi 150 sayfayı aşkındır. Bu nedenle, kimsenin bir öngörüşü ve peşinen söyleyebileceği bir şey olamaz. Önemli olan Sayın Denktaş'ın ne söyleyeceğidir. Türkiye, onunla görüştükten sonra görüş bildirir diye düşünüyorum."

AB ile Kıbrıs arasında bağlantı yok

Sezer, Kopenhag'da Türkiye'ye verilecek tarih ile Avrupa Güvenlik ve Savunma Politikası (AGSP) arasında bir bağlantı kurmadığını, Kıbrıs ile de böyle bir bağlantı görmediğini, Türkiye'nin olumlu bir yaklaşım içinde olduğunu söyleyere, "Aynı olumlu yaklaşımı AB'den beklemek de hakkımızdır" dedi.

iktidar ve muhalefet uyumlu

Sezer, muhalefet ve iktidar partilerinin her ikisinin de, Türkiye'nin AB'ye tam üye olması konusunda fikir birliği içinde bulunduklarını, bu konuda kendilerine görüş sunmak için bir toplantı yapmayı düşünmediğini, ancak onlardan bir talep gelirse karşılamaya hazır olduğunu ifade etti.

Startejik derinlik arttı

NATO zirvesi çalışmaları ve ikili temasları hakkında da bilgi veren Sezer, yeni müttefik 7 ülkenin katılımı ile genişleyecek olan NATO'nun "stratejik derinliğini artıracağını" ifade etti. Türkiye'nin Irak'ın toprak bütünlüğünden yana olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini belirten Sezer, bir askeri harekat zorunluluğu ortaya çıkars bile bunun uluslararası yasallık temelinde gerçekleştirilmesi gerektiği kaydetti.



23 Kasım 2002
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Ramazan| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED