T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

FİNALE KARTAL KONDU

Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ve Trabzonspor'u eleyen Denizlispor, Beşiktaş karşısında kayboldu. İyi savunma yapan siyah-beyazlı takım gol bölgelerinde İlhan ile kazandığı gol dışında farkı kaçırdı.

Hedefleri arasında bulunan Türkiye Kupası'nı da müzesine taşımak isteyen Beşiktaş, Denizlispor'u 1-0 yenerek finale çıktı. Her iki takımın da savunmaya ağırlık vererek başladıkları ilk yarıda siyah-beyazlı takım Baya ile kazandığı gol fırsatından yararlanamadı. 33. dakikada Tamer'in sağdan ortaladığı topa gelişine vuran Baya'nın şutu üst direkten geri döndü. Devrenin sonlarına doğru Denizlispor'un Coulibaly ile kazandığı pozisyonlar kalabalık Beşiktaş savunması içinde eridi. Kayıp zaman için oynanan son iki dakika içerisinde ne Beşiktaş ne de Denizli gol pozisyonlarında başarılı olamadı.

TATLI'NIN TATSIZ KARARI

Beşiktaş ikinci yarıya hızlı başladı. Ligde siyah-beyazlıların zirveye taşıyan İlhan, 53. dakikada Denizlispor savunmasının büyük hatasını affetmedi ve takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Golden sonra Denizlispor'un büyük risk alarak oyunu rakip kaleye yıktığı dakikalarda kendi sahasında da büyük tehlikeler yaşadı. 56. dakikada Hakan tarafından düşürülen İlhan'a hakem Serdar Tatlı es geçti. 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile biten maçın sonunda Denizlispor ilk kez çıktığı yarı finalde kupaya veda etmek zorunda kaldı.

Ahmet risk edilmedi

Galatasaray maçını düşünen teknik direktör Daum, Denizlispor maçında forvette Ahmet Dursun'un yerine Bayram'a görev verdi. Kupada final maçı 3 Nisan'da.

Ligde Cumartesi günü Galatasaray ile deplasmanda karşılaşacak olan Beşiktaş Ahmet Dursun'u saklıyor. Teknik direktör Daum, Türkiye Kupası yarı final maçında dün oynanan Denizlispor maçında Ahmet Dursun'u yedek soyundurdu. Alman hoca bu futbolcunun yerine ileride İlhan Mansız ile Bayram ikilisine görev verdi. Uyuşturucu kullandığı nedeniyle iddiasıyla Almanya'da yargılanmasına devam edilen Daum, maçtan kısa süre önce Denizli'ye ulaştı. Denizlispor, Beşiktaş maçına futbolseverler büyük ilgi gösterdi. taraftarlar stadın tamamını doldurdular. 10 otobüsle İstanbul'dan gelen yaklaşık 5 bin taraftar da tribündeki yerlerini aldı.

Spor Yazarları
Turgut Koloğlugil :
Beşiktaş kupada da Kartal
 
Körfez finale Adana evine
BİR GARİP FENER
Kötü futbol, sistem arayışının sürmesi, yıldız futbolcuların formsuzluğu, küskün futbolcuların bulunması ve seyirci baskısı şampiyonluk yarışında Sarı-lacivertli takımı bekleyen en önemli handikaplar.
Luce, Batista'yı hazırlıyor
Beşiktaş'a orta sahada tuzak hazırlayan Rumen hoca, rakibini 2 maçlık cezası biten Batista'yla durduracak. Lucescu, defans oyuncularına da orta sahaya destek vermeleri konusunda uyarılarda bulundu.
HAMI: HUZURA İHTIYACIMIZ VAR
Trabzonspor yönetimi dün biraraya geldi. İstanbul'da bulunan yöneticilerin de katıldığı toplantıda son günlerde iyice artan olağanüstü kongre çağrıları ve takımın geleceği tartışıldı.
LAKERS, KİNGS'TEN LİDERLİĞİ ALDI
NBA'de Los Angeles Lakers, New Jersey Nets'i 101-92 yenerek Hidayet Türkoğlu'nun da oynadığı Sacramento Kings ile puanını eşitleyerek Batı Konferansı Pasifik Grubu'nda liderliğe yükseldi. Lakers'da, Shaquille O'Neal 40 sayı attı. Sonuçlar şöyle: Cleveland Cavaliers-Atlanta Hawks: 103-96, Washington-Chicago: 115-90, Detroit-Miami: 91-93, Knicks-Milwaukee: 102-89, Indiana-Orlando 111-98, Dallas-Phoenix: 81-77, Houston-Toronto: 112-109, San Antonio-Warriors: 109-88, Seattle-Minnesota: 97-83.

7 Mart 2002
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED