T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ

Çiller:Yeni kriz dalgası geliyor

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Türkiye'nin krizi atlamadığını öne sürdü. CNBC-e'nin canlı yayınında soruları yanıtlayan Tansu Çiller, "Krizin henüz içindeyiz. Sonbaharda hem banka, hem reel sektörü vuracak olan daha ciddi bir dalga geliyor" diye konuştu.

Yabancı sermaye gelmez

Krizin belirtileri olarak ihracatın sürdürülememesi, üretimin olmayışı ve yüksek orandaki işsizliği gösteren Çiller, kurdaki belirsizlik nedeniyle yabancı sermayenin de Türkiye'ye gelmeyeceğini söyledi.

Türkiye'nin AB üyeliği için siyasi kriterleri belirleyen Kopenhag'dan önce Maastricht kıstaslarını tutturması gerektiğini kaydeden Çiller, yüzde 115 seviyesine çıkan kamu borçları ile bunun mümkün olamayacağını savundu. DYP Genel Başkanı, azınlık ya da seçim hükümeti kurulması gerektiği yönündeki görüşlerini de yeniden dile getirdi.



24 Mayıs 2002
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED