T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

MEB'e İlahiyatçı tepkisi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "pedagojik formasyon" sahibi İlahiyat mezunlarına öğretmenlik hakkı vermeyeceğini açıklaması, İlahiyatçılar tarafından kınandı.

MEB 2002 yılına ait öğretmen alımına ilişkin yaptığı açıklamada "Pedagojik Formasyon" sahibi İlahiyat Fakültesi mezunlarına öğretmenlik hakkı vermeyeceğini belirtti. Bu açıklamaya Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mezunları Derneği'nden büyük tepki geldi. 1998 yılına kadar İlahiyat Fakültesi mezunlarının tamamın hem kendi branşlarına hem de sınıf öğretmenliklerine atandıklarını ancak 1998'den itibaren öğretmenlik haklarının ellerinden alındığını söyleyen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mezunları Derneği yönetimi yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

20 bin öğretmen açığı var

"10 binin üzerinde İlahiyat Fakültesi mezunu olduğu halde 1998'ten itibaren sadece 400 civarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni atandı. Oysa şu anda din dersi öğretmen açığının 20 binin üzerinde olduğu ifade ediliyor. Yine 1998 yılından itibaren İlahiyat Fakülteleri'ne öğrenci alımlarında büyük bir azaltma yapıldı. Ayrıca bu fakültelerin ikinci öğretimleriyle İlahiyat Meslek Yüksek Okulları kapatıldı. İlahiyatlar'da yeni bir düzenlemeye gidilerek hazırlık sınıfları kaldırılıp İlahiyat ve İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği olarak iki bölüme ayrıldı.

Şu anda İlahiyat Fakülteleri'nde üç farklı eğitim sistemi bulunmaktadır. Birincisi bu sene son mezunlarını verecek olan Eski Lisans. İkincisi pedagojik formasyon dersleri alamayan Yeni Lisans. Üçüncüsü ise 1998 yılında açılan, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği. Geçen yıla kadar yapılan atamalarda "Pedagojik Formasyon" sahibi İlahiyat Fakültesi mezunları öğretmen olarak atanırken bu yıl yapılan açıklamada sadece İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği mezunlarından 200 kişinin alınacağı belirtildi."

 
Gözaltına tepki gösterdiler, hastanelik oldular
Çiller'in gülcüsüne gemi ihalesi kıyağı
1999 seçimlerinden önce DYP lideri Tansu Çiller'e uçakla gül yağdıran Kıvanç Özel, ANAP'lı bakana bağlı TDİ'ye ait iki büyük geminin işletmesini aldı.
ABD'de üç Türk'e terörist muamelesi
DGM Başsavcısı'nın 'komplo' rahatsızlığı
Ankara DGM Başsavcısı Volkan, son günlerde tartışılan ve Yücesan'ın görevden alınmasına neden olan soruşturmalarla ilgili haberlere tepki gösterdi.
ÖSS'YE ÜÇ HAFTA KALDI
Yücesan: Devlete yanlış yapmadım
'Komplo' iddiaları üzerine Ankara Emniyet Müdürü Hasan Yücesan görevden alındı. Yücesan'ın yerine atanan Bayburt Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, dün akşam görevi devraldı. Sağlıkçılardan Durmuş'a protesto
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Bakanlar Kurulu'nda görüşülmekte olan yeni Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'ndaki değişikliğin devlet hastanelerini "ticari sağlık işletmelerine" dönüştüreceğini belirterek Sağlık Bakanı Osman Durmuş'u kendine bağlı sendika oluşturmakla suçladılar. Bir grup SES üyesi "Devlet Güdümlü Sendikaya Hayır" "Bakanın Sendikası Olmaz" şeklinde sloganlar atarak protesto gösteri yaptı. Bir açıklama yapan SES Bakırköy Şube Başkanı Başaran Dal, Sağlık Bakanı'nın yeni yasa değişikliği ile kamu hastanelerini "ticarethanelere" dönüştürdüğünü savundu.

24 Mayıs 2002
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED