T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

'Sözlerine inanmıyorlar'

AK Parti lideri Erdoğan, 'Başbakan işinin başındadır' diyenlerin bu sözlere kendilerinin de inanmadığını belirterek, "Ortada bir gerçek var, Türkiye şu anda başsız ve Başbakan'sız" dedi.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyada siyasi boşluk bırakan ülkelerin bedel ödediklerini belirterek, "Kimsenin Türkiye'ye bedel ödetmeye hakkı yoktur" dedi. Erdoğan, parti genel merkezinde Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Aloke Sen ile Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Abdullah Yıldız'ı ayrı ayrı kabul etti.

Kabulün ardın gazetecilerin sorularını cevaplandıran Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sezer'in siyasette aktif rol alması için görüşme yapıp yapmayacağı yönündeki bir soruya, bunu partinin yetkili kurullarında ele alabileceklerini söyledi. Sezer'in sözcülerinin kamuouya yaptıkları açıklamaları hatırlatan Erdoğan, "Onların gündeminde buna yönelik bir şey olmadığı açıklaması geldi. Biz, konunun hassasiyeti itibariyle olaya böyle bakıyoruz" dedi.

'Türkiye başsız ve Başbakan'sız'

Türkiye'nin 'başsız ve Başbakan'sız' olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Her ne kadar, 'Başbakan işinin başındadır' ifadeleri söyleniyorsa da bu ifadelere, söyleyenler de inanmıyor. Bunu yüzlerinden okuyorum. Ortada bir gerçek var; Türkiye şu anda başsız ve Başbakan'sız. Hükümet, görevindedir, eyvallah. Ama hükümetin görevinde olması önemli değil. Dünya siyasetinde bu tür boşlukların nelere malolduğunu, bunu yaşayan ülkeler bedelini ödeyerek ortaya koymuşlardır. Kimsenin, ülkeye böyle bir bedeli ödetmeye hakkı yoktur. Sorumluluk taşıyanların sorumluluğunu yerine getirmesi gerekir" diye konuştu.



24 Mayıs 2002
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED