T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

Tofaş'ın cemresi düştü

Fiat Palio'nun yeni modeli Albea'nın tanıtımına katılan Tofaş CEO'su Antonio Bene, Albea'nın İtalyanca'da gün doğumu anlamına geldiğini, ancak kendisinin baharın gelişini müjdeleyen cemreyi daha çok sevdiğini belirterek, yeni modelleri için "Bu, Tofaş'ın cemresidir" dedi.

Tofaş, uygulamaya koyduğu dönüşüm programı çerçevesinde 100 milyon dolar harcadığı 4 yeni model ile tüketicinin karşısına çıkıyor. Yenilenen Fiat Palio'nun 3 versiyonu ile Türkiye'de tasarlanıp üretilen Fiat Albea, Sabiha Gökçen Havaalanı'nda düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Tofaş'ın yeni CEO'su Antonio Bene, şirketin ortakları olan Koç ve Fiat'ın gösterilen çabayı yurtiçi ve yurtdışında büyük bir ticari başarıya dönüştürmede kararlı olduklarını vurguladı. Çeşitli Fiat Lancia, Alfa Romeo, Ferrari modellerinin üretiminde sorumluluk üstlenen Bene, konuşmasında Albea'yı bir "Türk bebeği" olarak niteledi.

Albea'nın bir yıldan kısa sürede prototipinin hazırlandığını ve Torino'ya gönderilerek onay alındığını bildiren Bene, "Albea, İtalyanca'da (gün doğumu) anlamına geliyor. Ancak baharı Türkiye'de müjdeleyen cemreyi ben daha çok seviyorum. Bu Tofaş'ın cemresidir" diye konuştu. Bene, Koç Holding ve Fiat'ın Tofaş'ın ortakları olarak otomotiv sektörüne yatırımı sürdürdüklerini kaydederek, piyasadaki durgunluğa rağmen bu piyasaya ve özellikle Türkiye'ye güvendiklerini vurguladı. Uluslararası piyasalarda bu modelle başarı elde edeceklerini düşündüklerini kaydeden Bene, Tofaş'ın üretim kalitesinin en az Alman otomobillerinin kalitesi kadar iyi olduğunu vurguladı.

Tofaş Ticari Direktörü Ferruccio Raspino da, Tofaş teşkilatı ve Fiat markasının verdikleri sözü tutmakta olduklarına dikkat çekerek, birkaç ay içinde şirketin imaj ve yaklaşımını değiştirecek planın uygulamaya konulduğunu, Tofaş'ta yaşanan değişim sonucunda müşterilerin kendilerini satış ve satış sonrasında kral gibi hissedeceklerini vurguladı.

Peşin indirimler kalktı

Tofaş Satıştan Sorumlu Direktör Yardımcısı Hasan Egeli ise bundan böyle piyasada fiyat istikrarsızlığına neden olacak peşin indirimlerini kaldırdıklarını belirterek, "Tek fiyat üzerinden gideceğiz. Tabii kredi desteğimiz sürecek" dedi.

4 yeni model

Yeni bir görünüme kavuşan Palio, 15,4 milyar lira ile 20,4 milyar lira arasında değişen fiyatlarla pazara sunuluyor. Yine geliştirilmesi Türkiye'de gerçekleştirilen Palio'nun spor versiyonu, 1.6 motor hacmi ve 120 beygir gücündeki Palio Sporting ise 22 milyar 95 milyon liradan satılacak. Görünümü değişen Palio Weekend ise 17,3 milyar lira ile 23 milyar lira arasında değişen fiyatlara sahip bulunuyor. Yeni model Albea'nın fiyatları ise 16,4 milyar lira ile 21,9 milyar lira arasında değişen bir yelpazeye sahip. Palio'nun 1.2, 1.2 16V, 1.6 16V, 1.6 16V sporting motor seçenekleri bulunuyor. Palio Weekend ve Albea'da ise sporting motor seçeneği dışında diğer motor opsiyonları da sağlanabiliyor.

 
Sağlıklı olmanın sırrı Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Hüsnü Serdar, "Dünya Sağlık Günü" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 2002 yılındaki etkinliklerin, "sağlık için zinde olmak" ve "sağlık için hareket et" sloganlarıyla düzenleneceğini belirtti. Düzenli beslenme alışkanlığı ve yeterli hareket etmenin sağlıklı olmanın sırrı olduğunu anlatan Serdar, bu durumda kalp krizi, şeker hastalığı ve belirli kanser türlerinin görülme sıklığının azaldığına dikkati çekti. Ayrıca işe giderken otobüsten iki durak önce inip yürümenin, telefonla konuşurken basit esmene hareketleri yapmanın, asansör yerine merdiven kullanmanın sağlıklı yaşam için yararlı olduğunu bildirdi

11 Nisan 2002
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED