T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

Y A Z A R L A R
Dünya Türk İş Adamları Kurultayı

"Made in Turkey" dergisinin haberine göre, "Türk iş dünyasında bir gelenek haline gelen Türkiye'nin en kapsamlı forumu Dünya Türk İş Adamları Kurultayı'nın dördüncüsü 25-27 Nisan 2002 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak." Bu Kurultayların üçüncüsü de 10-11 Nisan 2000 tarihlerinde yine aynı yerde Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in himayesinde ve Sakıp Sabancı'nın başkanlığında yapılmış, 52 ülkeden 2000 iş adamı katılmıştı. Dışişleri Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Türk Dünyası İş Adamları Vakfı,Türk Dış Ticaret Vakfı'nın müştereken düzenlemiş oldukları bu "Kurultay"ın yoğun bir gündemi var.

Kurultay'ın ilk günü öğleden sonra, dünyada yaşanmakta olan ekonomik ve siyasal gelişmelerle geleceğe yönelik beklentilerin tartışılacağı "11 Eylül Sonrası Dünya Düzeni ve Türkiye" konulu bir panel düzenlenecek. Kurultay'ın ikinci ve üçüncü günlerinde de toplam 30 adet work-shop ve toplantı gerçekleştirilecek. Türkiye'nin dış ticareti ve bilhassa ihracatı için önem arz eden geleneksel ve yeni pazarların sektör ve madde bazında değerlendirildiği, işadamları ve bürokratların yanısıra yabancı temsilci ve uzmanların da görüş ve yorumlarıyla katkı sağlayacağı sözkonusu work-shop ve toplantılar, Kurultay çalışmalarında ağırlık taşımaktadır. Kurultay giriş ücreti 300 ABD Doları'dır. Dünya Türk İşadamları Vakfı'nın adresi: Çankaya Cad. No.30/8, Çankaya/ANKARA, Tel : 0.312.440 70 64, fax : 44130 74, internet adresi : (www.dutiv.org.tr). Kurultaya başarılar diliyorum.

SORU - CEVAP

SORU 1-2001 yılı Şubat ayına ilişkin olarak kıdem tazminatı tavan miktarını öğrenmek istiyorum, bildirirseniz sevinirim . / Cevap : Kıdem tazminatı tavanı : 1.076.400.000.-TL'dir.

SORU 2-İsteğe bağlı sigortalılığın geçerliliğini sürdürmesi için primlerin isteğe bağlı sigortalı olunduğu dönemde sürekli ödenmiş olması gerekir mi ? Bir olayda isteğe bağlı sigortalılık ile aktif sigortalı durumu çakışmakta, mahkemece çakışan kısmın iptaline ve isteğe bağlı sigortalılığın geçerli olduğuna karar verildi. Ancak Yargıtay, isteğe bağlı sigortalılık ile aktif sigortalı olarak çakışan dönemin primlerinin çakışan dönemde (o tarihte ) ödenmiş olması gerektiğini, sonradan (zamanında yatırılmayarak) eksik yatmış olan isteğe bağlı sigortalı primlerinin ödenmesi ile emekli olunamayacağı gerekçesi ile kararı bozmuştur.Aktif dönemle çakışan ve zamanında yatırılmayan isteğe bağlı primler sonradan yatırılarak isteğe bağlı sigortalılıktan yararlanmak mümkün değil mi ? Şu ana kadar Yargıtay bu yöndeki kararları onuyordu. Bununla ilgili ulaşabileceğim Yargıtay kararı arıyorum. / Cevap : Okuyucumuzun ulaşmayı umduğu bütün Yargıtay Kararlarını Yargıtay'ın ve İstanbul Barosu'nun konuya ilişkin sitelerinden bulması mümkündür. Bu doğrultuda aramada bulunmasını öneririm.

SORU 3-Emeklilik için gerekli son düzenlemenin nasıl olduğuna dair bilgi verir misiniz ? / Cevap : Okuyucumuzun merak ettiği konu hakkında kamuoyunda bilgi bulunmamaktadır, henüz. Ancak Mayıs 2002 ayı içerisinde yeni düzenlemelerin çıkarılması gerekmektedir. Bunda bir gecikme olduğu takdirde bir çok sorun çıkabilecektir.


22 Nisan 2002
Pazartesi
 
TAHSİN SINAV


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED