T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

D Ü N Y A

Katliamdan memnun!

İsrail Başbakanı Ariel Şaron, 29 Mart tarihinde Batı Şeria'da başlatılan saldırının ilk aşamasında etkili sonuçlar alındığını belirtti. Şaron, bu aşamadan sonra farklı bir yöntemle çalışacaklarını söyledi.

İsrail Başbakanı Ariel Şaron, 29 Mart'ta Batı Şeria'da başlattıkları katliamın ilk aşamasının tamamlandığını söyledi. İsrail ordusunun Nablus ve Filistin lideri Yaser Arafat'ın karargahının bulunduğu Ramallah kentini, Arafat'ın karargahı dışında boşaltmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Şaron, "Saldırının bu aşamasını bitirdik. Çok etkili sonuçlar almayı başardık, ancak terörizme karşı mücadele sürecek.

Bununla birlikte şu aşamada, değişik bir yöntem üzerinde de çalışacağız" dedi. Şaron, "değişik yöntem" ifadesiyle neyi kastettiğini açıklamazken, bazı kaynaklar, İsrail liderinin Filistin intihar komandolarının İsrail'e ulaşmalarını engellemek için Batı Şeria'da "tampon bölgeler" oluşturmak istediğine dikkat çekiyor.

İsrail, AB'ye tavır aldı

İsrail Başbakanı Ariel Şaron, Filistin yönetimine ait Cenin şehrinde yapılan katliam dolayısıyla ülkesini eleştiren BM Ortadoğu Özel Temsilcisi Terje Roed-Larsen'e karşı bakanlarına boykot emri verdi. Şaron, ordu radyosunda yayımlanan konuşmasında, haftalık kabine toplantısında tüm bakanlarına, Roed-Larsen'le bütün temaslarını kesmeleri emrini verdiğini söyledi.

Hükümetin, Başsavcı Elyakim Rubinstein'in, Roed-Larsen'in "istenmeyen adam" ilan edilmesi yönündeki teklifini de görüştüğü fakat bu konuda şimdilik herhangi bir karar alınmadığı kaydedildi.

Perşembe günü, İsrail ordusu tarafından 11 gün boyunca saldırıya uğrayan Cenin'deki Filistin mülteci kampını ziyaret eden Roed-Larsen, yapılan yıkımın "Hiçbir şekilde kabul edilemez" ve durumun "İnanılamayacak derecede korkunç" olduğunu ifade etmişti.

Bangladeş'te "soykırım" dedi

Bangladeş, İsrail'i Filistinlilere karşı "soykırım" yapmakla suçladı ve Cenin'deki mülteci kampındaki cinayetler için soruşturma başlatılması çağrısında bulundu. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail kuvvetleri kadın ve çocuklar da dahil, masum Filistinlileri katlettiler. Bu, Filistin topraklarında insan haklarının sistematik şekilde ihlalidir" denildi. Açıklamada, İsrail'in Filistin topraklarında zulüm ve soykırım işlediği kaydedildi.

Başbakan Bülent Ecevit de İsrail'i soykırımla suçlamış, ancak daha sonra yumuşatıcı ifadeler kullanmıştı

 
Dünya İsrail'i lanetledi
Dünya İsrail'in Filistin topraklarında uyguladığı soykırımı lanetliyor. ABD'de onbinlerce kişi İsrail ve ABD'yi protesto için gösteri düzenledi. İsrail karşıtı gösteri İspanya, Fransa, Irak, Tel Aviv ve Avustralya'da da yapıldı.
FİLİSTİN'DE İSRAİL SALDIRILARI SÜRÜYOR
ÇİN, ORTA ASYA'DA ABD ASKERİNE KARŞI
İran'a resmi bir ziyarette bulunan Çin Devlet Başkanı Jiang Zemin, ABD'nin Orta Asya ve Ortadoğu'da asker bulundurmasına karşı olduklarını söyledi. Jiang, İran'ın eski devlet başkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani ile yaptığı görüşmede, "Çin'in politikası, ABD'nin Orta Asya ve Ortadoğu'da asker bulundurmasına ve güç kullanma stratejilerine karşıdır" dedi. Jiang, İsrail'i de BM kararlarını uymamakla suçladı ve bu ülkenin acilen Filistin topraklarından çekilmesini istedi. Çin Devlet Başkanı, İsrail'e destek veren ABD'yi de eleştirdi. Perşembe günü İran'a gelen Jiang, bugün şimdiki İran İslam Cumhuriyeti'nin kurucusu Ayetullah Humeyni'nin kabrini ziyaret ederek temaslarını tamamlayacak.
22 Nisan 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED