T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Zorlu hayatlar

Irkçılık, şiddet ve uyuşturucu bağımlılığı gibi konuların ele alındığı La Ville Est Tranquille adlı filmin, zorlu hayatlarla ilgili söyleyecek çok sözü var.

Güney Fransa'nın hareketli kenti Marsilya'da geçen La Ville Est Tranquille, baştan sona adını inkar eden bir film aslında. Irkçılık, şiddet ve uyuşturucu bağımlılığı gibi konuların zaman zaman bir biçimde ele alındığı film, karakterlerinin zorlu hayatlarına çıplak bir gözle bakıyor. Örneğin, işsiz kocasına ve yeni yetme kızına bakabilmek için balık fabrikasında çalışan Michele'in zorluklar ve acılarla dolu hayatı... Kızı Fiona hem 3 aylık bir çocuk annesidir, hem de eroin bağımlısı. Kızına para yetiştirmek için para karşılığı Paul ile birlikte olan, daha sonra da o parayla, Gerard'dan eroin satın alması gereken Michele. Michele'in hikayesi, filmdeki hikayelerden sadece biri.

LA VILLE EST TRANQUILLE

Orijinal Adı: La Ville Est Tranquılle. Yön: Robert GuEdiguian. Oyn: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gerard Meylan, Alexandre Ogou, Pierre Banderet. Yapım Yılı: 2000.
CNBC-e-21.00


FENERİN IŞIĞI BAŞKENTİ AYDINLATIYOR
Deniz Feneri 81 il 40 bin aile ve her ilde 500 yoksul aileye yardı projesi çerçevesinde bu hafta altıncı il Ankara'da, 23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla bayramı yaşayamayan fakir ve kimsesiz çocuklarla birlikte bayram coşkusunu ekrana getiriyor. Deniz Feneri'nin çocuklara özel hazırladığı etkinlikler arasında bedensel ya da hafif zihinsel özürlü ilköğretim okulu öğrencilerinden bir kısmına da canlı yayında hediyeler verilecek.
Kanal 7-21.10


KIRMIZI MİKROFON GÜNDEM BELİRLİYOR
Mustafa Yürekli'nin hazırlayıp sunduğu Yitik Şehrin Figüranları'nın ilgi toplayan Kırmız Mikrofon bölümünde Yürekli, halkın gerçek gündemini belirlemek amacıyla mahalle kahvelerinde dolaşıp mikrofonu halka uzatmaya devam ediyor. Mikrofonun bu haftaki durağı Gaziosmanpaşa'daki bir kahve. Programın bu bölümünde, yüzlerine bile dikkat etmeden çoğu zaman yanlarından geçip gittiğimiz tuvalet temizlikçilerin dünyası geliyor ekrana.
Kanal 7-00.20


Ali Kırca'dan spor yorumları
Cüneyt Özdemir Fan Club'ta, gazeteci-yazar Galatasaraylı Ali Kırca, Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fenerbahçeli Mehmet Yılmaz ve Galatasaraylı Yiğit Şardan'ı konuk edecek. Özdemir, Kırca, Yılmaz ve Şardan ile modası, aşkı, basını, taraftarları ve sloganları ile futbol kültürünü tartışacak.
Cnn Türk-21.05,

 
Kürtçe yayın Teke Tek'te
Fatih Altaylı'nın hazırlayıp sunduğu tartışma programı Teke Tek'te bu hafta, "Kürtçe yayın talebi" tartışmaya açılacak. Kürtçe yayından yana olanlar ve bunun karşısında olanların fikirlerini ortaya koyacakları programda, "Kürtçe yayın Türkiye'yi böler mi? Kürtçe bir bütün mü, lehçe farkları, Kürtçe yayına engel değil mi? Kürtçe yayınları yasaklamak devlete ne kazandırır veya ne kaybettirir? Kürtçe yayın yasağı kalkarsa arkasından başka talepler de gündeme gelir mi?" gibi sorulara cevap aranacak. Kanal D-23.45
Kafkaslar'da neler oluyor?
Mithat Bereket'in hazırladığı Anahtar, Kafkaslar'daki gelişmeleri tartışmaya açıyor. Programda, "Amerika, Gürcistan'a asker yollamakla Kafkaslar'da ne yapmaya çalışıyor? Moskova, Kafkaslar'daki son gelişmelere nasıl bakıyor? Karadeniz'in kuzeyindeki gelişmeler Türkiye'nin durumunu nasıl etkileyebilir?" sorularına cevap aranıyor.
Ntv - 23.05

Olcay'ın değişimi sürüyor
TRT'nin ilgiyle izlenen dizisi Yeditepe İstanbul'un bu haftaki bölümünde, Tülin tüm samimiyetiyle Ali'yi ikna etmeye çalışıyor. Pembe çıkageliyor memleketinden. Havva Ana'nın, evdekilerin yüzü gülüyor bir anda. Mahalleye geceleri bir karaltı geliyor. Evdekileri tedirgin eden bu karaltı, Olcay'ın iş bulmak için yapmayı planladığı sahtekarlıkla ilintili. Tülin'in Havva Ana'ya getirdiği öneri şok etkisi yapıyor. Rüstem'de değişiklikler oluyor.
Trt-1-21.40
22 Nisan 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED