T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

H A Y A T

Aşkın gözü açılıyor

Mutluluklarına gölge düşürecek birçok engel ile karşılaşan Murat ile Selma Keleş'in hikayesindeki "karanlık", aydınlığa dönüşüyor. Murat Keleş, Dünya Göz Hastanesi'nin ücretsiz yaptığı kornea nakli sayesinde, iki çocuğuna dünya gözüyle bakabilecek.

Murat ile Selma Keleş'in aşk hikayesindeki "karanlık", aydınlığa dönüşüyor. Murat Keleş, Dünya Göz Hastanesi'nin (DGH), herhangi bir ücret talep etmeden gerçekleştirdiği kornea nakli sayesinde, iki çocuğuna dünya gözüyle bakabilecek. Amerika'daki 2 bin kornea stoklu Florida Göz Bankası'ndan getirtilen korneanın nakli için gerekli 3 bin dolarlık masrafı DGH karşılıyor. DGH Halkla İlişkiler Müdürü Ebru Korman, STV'de yayınlanan Yolcu isimli program sayesinde ulaştıkları Keleş çiftine, yardım etmiş olmaktan büyük bir manevi haz duyduklarını söyledi. Korman, "Hastane yönetimi zaten, benzer durumlarda elinden geleni yapmaya çalışıyor. Murat Keleş henüz çok genç. Kornea nakli ameliyatı sayesinde ışık olabilirsek mutlu olacağız" dedi.

Mecnun, Leyla'dan vazgeçmedi

Murat ile Selma Keleş çiftinin, romanlara konu olacak öyküleri bundan yıllar önce başladı. Murat, çocukluk aşkı Selma'yı "Allah'ın emri" ile ailesinden istemeye gitmeden önce geçirdiği bir tren kazasında iki bacağını da kaybetti. Buna rağmen, Selma'yı isteyen ve bacakları olmadığı için "Hayır" cevabı alan Murat, Selma'nın da talebiyle kaçma yolları aradı. Selma'yı kaçırmak için aldığı arabayı kullanırken geçirdiği kazada iki gözünü de kaybetti. Bir gün, sevdiği kız ile aralarına giderek daha büyük engeller girdiği için üzülen Murat'a, Selma'dan bir haber geldi: "Onun gözleri görmüyorsa, benimkiler görüyor."

Bunun üzerine bu kez de arkadaşlarının yardımı ile Selma'yı İstanbul'a kaçıran Murat, mutluluklarını Hakkı ismini verdikleri bir çocukla katmerlediler. Murat'ın azmi, Selma'nın sevgisi ile birleşince mutluluk tablosu her geçen gün değer kazandı ama maddi durumları iyi olmadığı için bir türlü kornea nakli yapılamadı. Dünya Göz Hastanesi'nin, Keleş ailesinden hiçbir ücret talep etmeden gerçekleştirdiği kornea nakli sayesinde, "21. yüzyılın Mecnun'u" Murat Keleş, yıllardır "gören gözü" olan eşi Selma ile, bugüne dek hiç görmediği çocukları Hakkı (5) ile Ayşe'yi (3) görebilecek.

IŞIK OLABİLİRSEK NE MUTLU BİZE

Dünya Göz Hastanesi Halkla İlişkiler Müdürü Ebru Korman, Keleş çiftine yardım etmiş olmaktan büyük bir manevi haz duyduklarını belirterek, "Murat Keleş'e ışık olabilirsek ne mutlu bize" dedi. Semra Keleş ise kendisini kaçırmaya gelirken gözlerini kaybeden eşini çok sevdiğini söyledi.

 
40 MİLYON KİŞİ HİV İLE YAŞIYOR
Dünya genelinde 40 milyon kişinin AIDS hastalığına yol açan HIV virüsüyle yaşadığı bildirildi. British Medical Journal adlı dergide yer alan araştırmanın sonuçlarına göre, AIDS hastalığı, 14. yüzyılda Avrupa'yı kıran veba hastalığından daha tehlikeli duruma geldi. AIDS vakalarının yüzde 95'inin yoksul ülkelerde görüldüğüne dikkat çeken uzmanlar, prezervatif kullanımının teşvik teşvik edilmesi, tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi ve bilgilendirme yoluyla hastalığın denetim altına alınabileceğine işaret etti.
DOĞURGANLIK İLACI KANSER YAPMAZ
Çocuğu olmayan kadınların kullandıkları doğurganlık ilaçlarının yumurtalık kanseri ile bağlantısı bulunmadığı ve bu ilaçların yumurtalık kanseri riskini önemli oranda artırmadığı saptandı. 13 bin kadın üzerinde yapılan araştırmanın, şimdiye kadar bu konudaki en büyük araştırma olduğu açıklandı. American Journal of Epidemiology adlı dergide yer alan araştırma raporunda, yumurtalık kanseri riskinin, kısırlığın doğurduğu nedenlerden kaynaklandığı öne sürüldü.
26 Ocak 2002
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED