T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

'312. maddeyi ortaklarla bir kez daha tartışmayız'

Bahçeli son sözünü söyledi: 312. maddeyi ortaklarla tartıştık, bir daha tartışmayız. Derviş emrivaki yapıyor. Kürtçe zaten evlerde konuşuluyor.

Başbakan Yardımcısı ve MHP lideri Devlet Bahçeli 312. madde ile ilgili olarak koalisyon ortakları arasında gerekli tartışmaların yapıldığını belirterek "Bundan sonra koalisyon bazında tartışmak doğru değil" dedi.

Bahçeli, televizyon ve gazetelerin Ankara Temsilcileri ile kahvaltılı sohbet toplantısında biraraya geldi. Kemal Derviş konusunda çok sayıda soruyu yanıtlayan Bahçeli "Derviş'i başarılı buluyor musunuz?" sorusuna, "Çabalarında oldukça gayretli" cevabını verdi.

Bahçeli "MHP ile Derviş arasında bir sonun var mı?" sorusuna karşılık ise "Özel bir sorun yok. Bizim kişilerle değil prensiplerle işimiz var. Uygulamada bazı sıkıntılar oluyor. Emrivakilerle bir yere varmak mümkün değil" dedi.

Türkiye süper güç olacak

Bahçeli, "MHP, IMF'ye verilen son niyet mektubuyla ilgili bilgilendirildi mi?" sorusuna ise "Evet" demekle yetindi. MHP lideri, Türkiye'de her yapılanın IMF'nin öngördüğü şey olarak gösterilmesi ya da görülmesinin ise yanlış olduğunu belirtti. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Sezer tarafından incelenen Bankacılık Yasası'nın da onaylanmasını arzu ettiklerini açıkladı.

Türkiyenin yeniden yapılandırılmasının bir iki bakanın değiştirilmesi ya da bakan sayısının azaltılması ile eşdeğer tutulmaması gerektiğini belirten Bahçeli "Türkiye büyük devlet. İleride süper güç olması gözününde tutularak bu tartışmalar gündeme getirilmeli ve yapılmalı." dedi.

İdam cezası kalkmaz

Bahçeli, mini demokrasi paketi içinde yer alan TCK'nın 312. Maddesi'ni Türkiye'yi geri götüren ve demokrasiyi kısıtlayan bir halinin bulunmadığını belirtti.

Bahçeli bu konuda koalisyon ortakları arasında gerekli tartışmaların yapıldığını ve Meclis'e gönderildiğini belirterek "Artık bundan sonra koalisyon bazında tartışmak doğru değil. Bu maddeki değişiklik ve mevcut yapısı Türkiye'nin önünü tıkamıyor" dedi. İdam cezasının toplumda kaldırılmasına yönelik bir eğilim olduğunu kaydeden Bahçeli şöyle konuştu: "İdam cezasının kaldırılmasına karşı değiliz. Ancak terör belası devam ediyor. Terör sözkonusu olduğu zaman görüşümüz değişiyor."

Bahçeli ayrıca Türkiye'nin AB'ye girmesini desteklediklerini ancak bunun teslimiyetçi bir anlayışla olmaması gerektiğini belirtti. Bahçeli, Kürtçe eğitim ve TV konusunda da "Bu aşamada gündeme alınması sakıncalı. Terör sorunu devam ettikçe bu konular başka amaçlara yönelik gündeme getirilyor. Zaten herkes evinde istediği lisanı kullanıyor" dedi.

MHP'de muhalefet yok

Başbakan Yardımcısı ve MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin içinde bir muhalefet bulunmadığını ancak bazı çevrelerin böyle görünmesi istediğini de sözlerine ekledi. "Türkiye'de siyasi istikrardan yanayız" diyen MHP lideri, Türkiye'de artık seçimlerin zamanında yapılmasına alışması gerektiğini bildirdi. Bahçeli bunun yanında seçime hazırız mesajı da verdi.



26 Ocak 2002
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED