T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

Duyguların kardeşliği

Kardeşlik Şöleni'nde bir araya gelen binlerce kişi, aynı duyguyu haykırdı: "İnanca ve düşünceye özgürlük"

İnanca ve düşünceye özgürlük isteyen binlerce insan, "Kardeşlik Şöleni"nde biraraya geldi. Kardeş duyguların dile getirildiği gecede konuşan Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Şahin, inanç ve düşünce özgürlüğü olmayan bir ülkede sorunları çözmenin mümkün olmayacağını söyledi. Aralarında sanatçı, avukat ve öğrencilerin de bulunduğu Tertip Komitesi'nce organize edilen "Kardeşlik Şöleni" önceki gece Beşiktaş Akatlar Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildi. Gecede bir konuşma yapan Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Şahin, ülkeyi yönetenlerin vatandaşın yaşadığı sıkıntılardan habersiz olduklarını söyledi.

"Düşünce serbest olmalı"

Ekonomik sıkıntılardan kurtulmak için yabancı sermayenin Türkiye'ye getirilmeye çalışıldığını hatırlatan Şahin, demokrasi ve insan hakları olmadan bunun mümkün olmayacağını kaydetti. Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir ülkede, düşünce ve inanç özgürlüğü ile ilgili sorunlar varsa, istediğimiz gibi siyaset yapmamıza engel çıkarılıyorsa ve düşüncelerimizi özgürce ifade edemiyorsak, yani serbest düşünce ortamına geçilememişse, o ülkede sorunları çözmek mümkün değlidir. Serbest piyasa ekonomisi derken öbür tarafta da serbest düşünce ortamını sağlamalısınız. Cumhuriyet ilkelerini, düşünce ve inanç özgürlüğünün önüne engel çekerek koruyamazsınız."

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Numan Kurtulmuş ise yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok zor bir dönemden geçtiğini söyledi. Kurtulmuş, her gün artan yasaklar nedeniyle gençlerin geleceğe dönük ümitlerinin sönmeye başladığını da ifade ederek, "İnanıyorum ki Anadolu insanı yeniden ayağa kalkmayı başaracak ve Türkiye yeniden yaşanabilir bir ülke olacaktır" dedi.

KATILIM ENGELLENDİ

Gecede tertip komitesi adına bir konuşma yapan Akder Genel Başkanı Tuba Akyüz binlerce kız öğrencinin başörtülü oldukları için eğitim haklarından mahrum edildiklerini hatırlatarak, yasağın kaldırılması yönündeki taleplerini dile getirdi. Salonu dolduran binlerce kişi de Taner Yüncüoğlu, Hakan Aykut ve Ömer Karaoğlu gibi sanatçıların söylediği türkülerle, "kardeşlik duygularına" eşlik ettiler. Aralarında gazetemiz yazarı Resul Tosun, Mazlumder Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Mercan, Ensar Vakfı Başkanı Murat Mercan ve Tiyemder Genel Başkanı Selahattin Yazıcı'nın da bulunduğu çok sayıda kuruluşun temsilcileri de gecede hazır bulundu. Öte yandan Kardeşlik Gecesi'ne katılmak isteyen Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini taşıyan bir otobüsün polis tarafından engellendiği öğrenildi.

 
Çalınan tarihimiz geri getirilemedi
Yurt dışına kaçırılan eserleri geri getirme çabası sürerken halen çok sayıda eserimiz başka ülkelerin müzelerini süslüyor.
TSK'nın da radyo-tv'si olacak
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sürekli ve kesintili radyo ve televizyon yayını yapmasına imkan veren kanun tasarı taslağı hazırlandı.
'THY 670 DOLARIN ALTINA İNEMEZ'
Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, maliyetler gözönüne alındığında, THY'nin mevcut 670 dolarlık hac ücretinin altına inmesinin mümkün görülmediğini bildirdi. Karakoyunlu, SP Ankara Milletvekili Zeki Çelik'in yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, THY'nin sektördeki kuruluşlardan aldığı hizmetlerin çoğunu döviz bazında ödediğini belirtti. Karakoyunlu, döviz bazında ödemesi yapılan operasyonel maliyetlerde sürekli artış olmasına rağmen, THY'nin maliyet artışını bu sene yapılacak haç seferine yansıtmadığını ve bilet ücretini yine gidiş-dönüş 670 dolar olarak belirlediğini ifade etti. Karakoyunlu, şunları kaydetti: " Ücretler belirlenirken uçuş süreleri ve maliyetleri dikkate alındığı gibi rakip taşıyıcıların uygulamaları ve pazar şartları gözönünde tutulmaktadır".

4 Şubat 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED