T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M

İslam'ın temel kaynakları CD'de

Casper Bilgisayar Genel Koordinatörü Yalçın Yıldırım, 2001'de yüzde 70 daralan bilgisayar sektörünün 2002'den umutlu olduğunu söyledi.

İslam'ın temen kaynakları, iki CD halinde satışa sunuldu. Alim 2000 ve Kütüb-i Sitte adlarıyla üretilen CD'ler, teknolojik altyapının verimli kullanılması ve multimedya özellikleriyle dikkat çekiyor. Alim 2000'de Kur'an-ı Kerim'in, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından onaylı orjinal metni yer alıyor. CD'de ayrıca, Kur'an'ın İngilizce, Almanca versiyonlarıyla, iki ayrı meal meal de, özgün tasarımla sunuluyor.

Üç dilde zengin konu fihristi ve konu arama özelliğiyle desteklenen CD'de, İslam'ın en önemli hadis kaynaklarından biri olan Sahih-i Buhari'nin 10 cildi de rivayet eden sahabe isimlerine göre fihristlerle veriliyor. Elmalılı Hamdi Yazır'ın Tefsiri, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in tarih sırasına göre örnek hayatı, Elif-Ba, Namaz Hocası, görüntülü ve sesli hatim seti, İlmihal ve islam Büyüklerinin Hayatı CD'den ulaşılabilecek kaynaklar.

Kütüb-i Sitte'nin tamamı CD'de

Türkiye'de ilk defa bir "Ansiklopedik Hadis Külliyatı" tek bir CD halinde yayınlandı. Ayet ve hadislerin ışığında ibadete, ahlaka ve fıhka dair konuların yer aldığı CD'de, sosyal ve özel hayata dair doyurucu açıklamalar, güncel konularla ilgili çözümler de bulunuyor. Kütüb-i Sitte'de yer alan Sahih-i Buhari, Sahih-i Müslim, Sünen-i Nesai, Sünen-i Tirmizi, Sünen-i Ebu Davud, Sünen-i İbni Mace, Muvatta-i Malik isimli meşhur hadis kitaplarının Arapça metni ile birlikte tercümesinin tamamının yer aldığı bu 18 ciltlik külliyat, 35 bin hadisin Arapça metni ve tercümesinden oluşuyor. Prof. Dr. İbrahim Canan'ın "Kütüb-i Sitte Muhtasar Tercüme ve Şerhi" çalışması üzerine bina edilen bu program bir çok konuya da ışık tutuyor.

Programda ayrıca, Kur'an-ı Kerim'in Arapça metni ve meali, Menmet Emin Ay'ın sesinden Kur'an Hatmi tilaveti, Özel Lügat çalışması, Arama, Fihrist ve Not Defteri yer alıyor. CD'deki arama motoru ile aranılan bilgilere kolaylıkla ulaşmak mümkün.

Genel Dağıtım: Beyza Müzik
Tel. : (0212) 621 74 88-89

http://www.beyzamuzik.com


Sentim Bilişim'den lojistik atılım

Dell'in Türkiye distribütörü Sentim, müşterilerine verdiği hizmet kalitesini lojistik alanında yapmış olduğu atılımlarla artırmaya devam ediyor. Sentim, sektördeki başarısına paralel olarak lojistik alanında hizmet aldığı firmaların müşteri portföyünde geçen yıllara göre daha özel bir konuma gelerek, 2002 yılı için yapılan anlaşmalar kapsamında Sentim'e özel hizmetler almaya başladı. Sürekli gelişmeyi vizyon olarak benimseyen Sentim, bu anlayışla toplam 600 palet ve 6 ton ağırlığındaki Inspiron 2500 kampanya ürünlerinin, Yılbaşı tatili öncesi tüm kargo uçuşları durdurulmuş olmasına rağmen Türkiye'ye ulaştırılmasını sağladı.

Berben Express ile işbirliği

Ürünlerin 22 Aralık'ta özel bir kamyon ile Londra'ya gönderilmesini ve burada bekletilen MNG hava yolları uçağına yüklenerek İstanbul'a ulaştırılmasını kurduğu güçlü işbirliği ile gerçekleştirdi. Sentim, Berben Express ile yaptığı işbirliği anlaşması ile yılbaşı tatili öncesinde tüm malların sevkiyat ve gümrükleme işlemlerini tamamladı.Sentim Bilişim Üretim, Ar-Ge ve Lojistik Direktörü Fulya Etkin, 2002 yılında hedeflerinin müşteri memnuniyetini artırmak, verilen hizmetlerde daha hızlı, ekonomik ve daha kaliteli olmak olduğunu bildirdi.
Detaylı bilgi için 0216 528 33 33


WEB GEZGİNİ

Heli bir çek bakalım!

Alçak irtifadan görüntü alma işlerine en kolay ve hesaplı çözüm olarak geliştirilen HeliÇek sistemini tanıtmak için hazırlanan bir web sitesi. Heliçek, uzaktan kumandalı mini bir model helikopter. Bu helikopterde yer alan fotofraf makinası yerden, uzaktan kumanda aleti ile yönetiliyor ve havadan resimler çekiliyor. Yerdeki bir araçta yer alan monitör ile de fotoğraf makinasının gördüğü alanlar görülebiliyor ve en uygun açı seçilebiliyor.
http://www.helicek.com

Dünya medyasına ulaşmak için!

Tüm dünya ülkelerinde web sitesi olan medya kuruluşlarını içeren bu site, bugüne kadar karşılaştığımız en içi "global medya" sitesi. Dünya haritası üzerinde kıtalara tıklandığında açılan bir menüde ülke isimleri sıralanıyor. Tıkladığınızda ise ilgili ülkeye ait olan tüm medya kuruluşlarının listesi ile o ülkenin haritası karşınıza çıkıyor. Oldukça pratik ve kullanışlı olan bu siteden adını bile duymadığınız ülkelerin medya kuruluşlarına ulaşmanız mümkün. Sözünü ettiğimiz siteye, "Sık Kullanılanlar"ınıza eklemeden geçemeyeceksiniz.
http://www.info4all.nl


ADRES ÇUBUĞU

http://www.devletarsivleri.gov.tr
http://www.muhacir.cjb.net
http://www.anafilya.net
http://www.sadikalbayrak.net
http://www.hawking.org.uk
http://www.oybideryum.com.tr.tc
http://www.agdunyasi.com
http://www.doktorhakan.com
http://www.ikincicumhuriyet.org
http://www.kerimtuncer.com


 
SEKTÖRDEN
DİJİTAL YAŞAM FUARI 07-10 ŞUBAT'TA
Compex Dijital 7.Ev ve İş Yaşam Teknolojileri Fuarı, 07-10 Şubat tarihleri arasında Lütfi Kırdar İstanbul Rumeli Fuar Merkezinde yapılacak. Fuarla ilgili ayrıntılı bilgi ve online davetiye için compex.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
İHLAS. NET, ISO 9002 BELGESİNİ YENİLEDİ
Türkiye'nin ISO 9002 belgeli İnternet Servis Sağlayıcısı olan İhlas.Net, bu belgesini yeniledi. İhlas. net, ilk ISO 9002 Kalite Belgesi'ni 2000 yılı içinde Almanya'nın önde gelen belgelendirme kuruluşu olan TÜV Management Service'den almıştı.
ECZACIBAŞI'NIN İNTERNET MAĞAZASI
Eczacıbaşı Topluluğu'nun tüketim ürünleri grubunun pazarlama faaliyetlerini yürüten Girişim Pazarlama, Türkiye'nin ilk internet kurumsal alışveriş sitesi girisim pazarlama adresinde "Maratem" temizlik ürünlerini ve "Marathon" temizlik kağıtlarını bir tıklama ile müşterilerine ulaştırıyor.
ORACLE VE KOÇ.NET'TEN SEMİNER
Oracle tarafından düzenlenen iHost Programı Seminerleri'nin ilki Koç.net ile birlikte 22 Ocak 2002 tarihinde gerçekleştirildi. Oracle iHost Programı kapsamında, neden online modele geçişin ciddi olarak değerlendirilmesi gerektiği ve bu yolda hangi fırsatlar ve zorluklar ile karşılaşılabileceği iş ortaklarıyla paylaşıldı.
NET KİTAP
ZAFER DEMİRKOL'UN KALEMİNDEN XML
Web programcılığıyla ilgilenenlerin görmezlikten gelemeyeceği, daha doğrusu mahkum oldukları yeni bir teknoloji XML.
Bu teknolojiyi, daha önce yazdığı "ASP ile Web Programcılığı" ve "Elektronik Ticaret ve İnternet Teknolojileri" adlı kitaplarıyla tanıdığımız Zafer Demirkol, yine Pusula Yayıncılık'tan çıkan kitabında ayrıntılarıyla ele alıyor.
Demirkol, kitapta, sadece XML'i değil, onunla birlikte kullanmak zorunda olduğumuz, DTD, Schema, CSS, XSL, XSLT gibi teknolojileri de detaylı anlatıyor.
XML'i adım adım uygulamalarla, 200'ü aşkın örnekle yalın ve hedefe yönelik bir dille anlatan Demirkol'un kitabının okumak için temel HTML bilgisi şart.
pusula
3 Şubat 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED