T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

Şarkı da siyaset de Türkiye için

"Girne'den yol bekledim Anadolu'ya" şarkısı ile Kıbrıs Barış Harekatı'nın adeta simgesi olan sanatçı Yasemin Kumral, şimdi AK Parti'de kurucu üye olarak çalışıyor.

Sanat yaşamından siyasete atılan ve Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu üyesi olan ses sanatçısı Yasemin Kumral, siyaset dünyasından neler beklediğini anlattı. "Girne'den yol bekledim Anadolu'ya" şarkısı ile Kıbrıs Barış Harekatı'nın adeta simgesi olan sanatçı Yasemin Kumral, bir süre önce aktif sanat yaşamını noktalayarak AK Parti'de kurucu üye olarak çalışmaya başladı. Bu ülkeye faydalı olmak adına AK Parti'ye girdiğini söyleyen Kumral, yaptığı seçimle ilgili şu açıklamayı yapıyor:

Halka borcumu ödüyorum

"Politikaya atılmadan önce çok düşündüm. Çünkü politikaya atılmak hiç kolay değil. Ancak 14 yaşında müziğe başladığım zaman Türk halkı bana kalbini verdi. Bu derin teveccühün, sevginin karşılığını milletime hizmet ederek, ödemek istiyorum. Milletime hizmet etmeye karar verdiğim için politikaya girdim. AK Parti'nin başında bulunan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, son derece namuslu, şerefli, dürüst sözlerinin arkasında duran bir insandı. Bu yüzden AK Parti'deyim."

'Meclise en çok kadın vekili biz sokacağız'

Kumral, AK Parti ile ilgili görüşlerini ise şöyle sıraladı: "Türkiye inşallah AK Parti iktidarında aydınlanacak. Sayın Genel Başkanımızın liderliğinde Türkiye hem aydınlanacak, hem de itibarına kavuşacak. Türk insanı layık olduğu güzel günlere kavuşacaktır. Keşke daha fazla kadınımız politikaya atılsa. Ben bunu umutla bekliyorum. AK Parti'nin bu olaya bakışı tamamen kadınların lehine. AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey kadınlara çok fazla haklar tanınmasını istiyor. İnanıyorum ki AK Parti Meclis'e en fazla kadın Milletvekili sokan parti olacak."

Türban için teklif

Türban tartışması ile ilgili görüşlerini de dile getiren Kumral, "Türkiye'de eğitim düzeyi yükseldiği zaman insanlar çok daha aydın fikirlere sahip oldukları zaman en doğru şekilde bu hadise kendiliğinden çözüm bulacaktır. Bunun hala çözümlenmemesi eğitim eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Türkiye'de bunun zamanı eğitime endekslidir bence. Bence orta bir yol zaman içinde bulunacaktır" dedi.

UMUTLARINI YİTİRMESİNLER

AK Parti'nin adının halkın içinde pozitif duygular uyandırdığını dile getiren Kumral, "Halkımıza mesajım şudur. Asla umutlarını yitirmesinler. Biliyorum en kolay dert, en kolay katlanılan dert başkasının derdidir, başkasının acısıdır diye bir söz vardır. Özellikle evine götürecek ekmek bulamayan insanların acıları ve feryatları hiçbir şeyle ölçülemez. Ne kadar zorluklarla mücadele ettiklerini hissetmiyor, bilmiyorum zannedilmesin. Çok sabretti Türkiye. Bence biraz daha itidalini muhafaza etsin. Güzel günler çok uzak değil" şeklinde konuştu.

 
Kurban hazırlıkları sürüyor
İstanbul' da belediyeler, Kurban Bayramı'nda geçmişte yaşanan kötü görüntü ve pisliğin yaşanmaması için yaptıkları çalışmaları tamamladılar.
Amerikalılar uçmaktan korkuyor
ABD'de 11 Eylül olayları sonrası uçuş güvenliğinin sıkılaştırılmasına yönelik tedbirlere rağmen, halkın yüzde 44'ünün uçağa binmekten korktuğu ortaya çıktı. USA Today, CNN, Gallup'un son kamuoyu araştırmasına göre, 11 Eylül'den iki ay sonra uçmaktan korkma yüzdesi ile bugünkü durum arasında da bir fark bulunmuyor ve insanların büyük kısmı, uçmaktan korktuklarını ifade ediyor. Kasım 2001 tarihinde yapılan ankette halkın yüzde 43'ü, uçmaktan çok korktuğunu belirtirken, son ankette bu durum yüzde 44 oldu. Halkın büyük bölümünün, havaalanlarında bagaj kontrollerine güvenmediği de son kamuoyu yoklamasında anlaşıldı. Halkın yüzde 34'ü, bugün de ticari bir uçağa teröristlerin kolayca bomba koyabileceğine inandığını, yüzde 39'u, uçağa silah ya da bıçak sokmanın kolay olduğunu düşündüğünü söyledi. Buna karşın ankete katılanların yüzde 80'i, saldırılardan bu yana güvenliğin artırıldığını ve bu önlemlerin artırılmasına devam edildiğini belirtti. Ankete katılanların yüzde 71'i, bir hükümet biriminin havaalanı ve uçuş güvenliğini devralması halinde kendilerini daha fazla güvende hissedeceklerini belirttiler. Amerikan Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre, Aralık 2000 tarihinde 41.8 milyon Amerikalı uçağa binerken, bu oran, 11 Eylül'ün etkisiyle Aralık 2001'de 35.7 milyon kişiye düştü.

17 Şubat 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED