T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

D Ü N Y A

Nablus'a İsrail roketi

İsrail ordusu, Batı Şeria'da Nablus şehrindeki Filistin kuruluşlarına saldırdı. İsrail savaş uçakları ve helikopterleri, Filistin Özerk Yönetimi'nin binalarına füze yağdırdı.

İsrail ordusu, Batı Şeria'da Nablus şehrindeki Filistin binalarına roket yağdırdı. Görgü tanıkları, savaş uçakları ve helikopterlerinin, Filistin polis karakollarını hedef aldığını ve kent merkezinde Filistin yönetimine ait bir binayı vurduğunu söylediler. Saldırıda ölü ve yaralı olup olmadığı konusunda henüz bilgi verilmezken, İsrail ordusu, Filistin lideri Yaser Arafat'a ait bir büro ile Filistin yönetimine ait kuruluşlar ve polis karakollarının vurulduğunu açıkladı. Batı Şeria Valisi Mahmud el-Alul saldırıları kınadı. Daha önce Batı Şeria'da düzenlenen ve iki İsraillinin öldüğü intihar saldırısını ise Filistin Kurtuluş Halk Cephesi üstlendi. Bu arada, İsrail tankları ve buldozerlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Filistin özerk topraklarına girdiği bildirildi. Filistin güvenlik kaynakları, tank ve buldozerlerle birlikte özel güçleri taşıyan ciplerin, Filistin bölgesinde bir kilometre kadar ilerlediğini duyurdular. Aynı kaynaklara göre İsrail güçleri, Cebaliye mülteci kampının doğusundaki bir tepeyi işgal ettiler.

Tel Aviv'de barış için gösteri

İsrail'in en büyük şehri olan Tel Aviv'de barış hareketi taraftarı 20 bin kişi sokaklara dökülerek, İsrail ordusunun Filistin bölgelerinden çekilmesini istedi. 'Barış Şimdi' hareketi tarafından düzenlenen gösteriye Filistin'in Kudüs temsilcisi Sari Nuseybi de katıldı. Bu arada, İsrail, Filistin tarafından yapılan roket atışlarına engel olmak için Filistin toprakları üzerindeki Gazze şeridinde tampon bölge kuruyor.

Şaron: İsrail, bu savaşı da kazancak

İsrail Başbakanı Ariel Şaron, ülkesinin Filistinlilere karşı "savaşı" kazanacağını söyledi. Şaron, "İsrail hiçbir zaman savaş kaybetmedi ve bu savaşı da kazanacak" dedi. Şaron, "İsrail vatandaşları geçmişte bugünkünden çok daha zor günler geçirdi. Eğer amacımıza ulaşmak için birlikte kalırsak zaferi kazanırız. Şu an İsrail askeri operasyonlarının şiddetini artırmak zorunda" diye konuştu.

Eylem girişimi son anda önlendi

İsrail polisi, Hadera kenti yakınında askeri üsse saldırı girişiminde bulunan 2 kişiden birini öldürürken, diğer kişi üzerindeki patlayıcıları ateşleyerek öldü. Eylemi El Aksa Şehitleri Tugayları üslendi. Örgüt adına yapılan açıklamada, 18 yaşındaki Muhammed Hmuda`nın askeri üsde üzerindeki patlayıcıları patlatmayı, 22 yaşındaki Abdülcabir Halid`in ise elindeki silahla çevreye ateş açmayı planladığını söylediler. Bu arada, Şaron'un alınacak yeni önlemleri görüşmek için güvenlik kabinesini topladığı belirtildi.

 
ABD özel güçleri Filipinler'de
ABD'nin Filipinli Müslümanlara karşı başlattığı ikinci harekat devam ediyor. ABD özel güçleri dün iki helikopterle Basilan adasına vardı.
Zevahiri İran'da tutuklandı iddiası
Bin Ladin'in ikinci adamı Eymen ez-Zevahiri'nin İran'da tutuklandığı iddia edildi.
BUSH, JAPONYA'DA
ABD Başkanı George W. Bush, 6 gün sürecek Asya ziyaretinin ilk durağı olan Japonya'nın başkenti Tokyo'ya dün gitti. Japonya'ya eşi Laura ile gelen Bush, Haneda Havalimanı'nda düzenlenen kısa karşılama töreninin ardından kent merkezine doğru hareket etti. Bush'un Japonya'da iki gün sürecek temaslarında terörle mücadele, Japonya'daki ekonomik durum ve dünya ekonomisi konuları ele alınacak. Başbakan Juniçiro Koizumi ile bugün bir araya gelecek olan Bush için özel bir program düzenlendi. Bush, Japonya'nın ardından G. Kore ve Çin'e gidecek
ABD ALEYHİNE İLK 11 EYLÜL DAVASI
21 yaşındaki Ürdünlü bir öğrenci 11 Eylül saldırılarıyla ilgili haksız yere tutuklandığı gerekçesiyle Amerikan hükümeti aleyhine dava açtı. 11 Eylül nedeniyle ABD aleyhine açılan bu ilk davada 21 yaşındaki Ürdünlü Usame Avadallah, federal mahkemede yargıç ve jüri üyelerini haksız yere tutuklandığına, tutuklu olduğu süre içinde fiziksel kötü muamele gördüğüne ve 11 Eylül'le bağlantısı olduğuna dair tehdit altında ifadesinin alındığına ikna etmeye çalışacak. Venezuella doğumlu Avadallah, Ürdün'de büyümüş bir Filistinli.

18 Şubat 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED