T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

H A Y A T

Keçi sütü şifa dağıtıyor

Batılı doktorların raporlarında 'astım, alerji ve öksürük' gibi birçok hastalığın tedavisinde ilaçların etkili olmadığı halde, keçi sütünün olumlu sonuç verdiği kaydedildi.

Keçi sütünden yapılmış ürünlerin, Avrupa'da özel healt shoplarda özel fiyatlarla satıldığı ve bebeklere anne sütünün alternatifi olarak verilebileceği bildirildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zooteknik Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Mehmet Bingöl, keçi sütünün tedavi edici ve kendine özgü üstün özelliklerden dolayı birçok hastalıkların tedavisinde kullanıldığını söyledi.

Keçi sütünün düzenli olarak tüketilmesinin, egzama, astım, sindirim rahatsızlıkları, varisle ilgili bazı rahatsızlıklar ve bazı alerjik durumların tedavisinde yararlı olduğunu ifade eden Bingöl, şöyle konuştu: "Keçi sütünden yapılan başta yoğurt ve peynir olmak üzere birçok ürün, Avrupa'da özel sağlık dükkanlarında (healt shop), özel fiyatlara satılmaktadır. Batılı doktorların raporlarında, kendilerine astım, alerji, hazım sorunları, bazı cilt rahatsızlıkları, bebek egzamaları ve iştahsızlık ile öksürük nöbetleri gibi birçok şikayetle gelen hastaların tedavileri ilaçlarla başarılamadığı halde keçi sütü ürünleri kullanılarak başarıldığı belirtilmektedir."

Bingöl, keçi sütünün önemli bir kullanma yeri ve nedeninin de, bebeklerde görülen sudden death (ani ölüm) olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Tıp raporlarına göre, 2-24 haftalar arasında en tehlikeli olan ve bebeklerde kusma, ishal, burun akması, hırıltılı nefes alma veya deride kızarık-kabarık görüntüler, egzama gibi durumlar gösteren ve bu nedenlerle teşhiste yanıltıcı olan bazı gelişmelerin, bebeklerin inek sütüne alerjik oluşları ile ilgili oldukları görülmüştür. Bu durum bebeklerde görülen ani ölümlerin üçte birinin nedenidir. Böyle bebeklere inek sütü yerine keçi sütü verilmesi gerekmektedir."

TANSİYONU DENGELEYEN SÜT ÜRETİLECEK

Yaşar Holding Gıda ve İçecek Grubu Başkanı Ahmet Arsan, piyasadaki zenginleştirilmiş ve değişik aromalarla tatlandırılmış sütlerden sonra, Pınar Süt olarak tansiyon dengeleyici süt çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi. Arsan, Türkiye'de teknolojinin tüm olanakları değerlendirilerek, neredeyse "kişiye özel" süt üretildiğini söyledi. Arsan, önümüzdeki yıl tansiyonu sabit tutacak süt üretmeyi planladıklarını anlatırken, gelişmiş ülkelerde bunun yapıldığını bildirdi.

 
Makam-mevki sahipleri 'hızlı'
Aşırı hız yapan sürücülerin büyük bölümünü makam sahibi kişilerle bunların yakınları oluşturuyor.
KATI MADENDEN PETROL ÜRETTİ
Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Fizikokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdullah Çoban, adını açıklamadığı katı bir madenden ham petrol ürettiğini bildirdi. Çoban, yaklaşık 19 yıldır çalıştığı proje sonucu, yeraltında katı halde bulunan bir tür madenin laboratuvar ortamında 100 gramından 40 gram ham petrol elde ettiğini söyledi. Madenin, yüksek ısıda ham petrole dönüştüğünü belirten Çoban, şunları anlattı: "Bu madeni laboratuvar ortamında birtakım kimyasal işlemlerden geçirdikten sonra öğüterek yaklaşık 3 saat 450 derecede ısıttık. Isınma sonucu madenin yüzde 40'ından ham petrol, yüzde 60'ından da katı yakıt elde ettik. Elde ettiğimiz ham petrol, yeraltından çıkarılan sıvı petrol kadar kaliteli ve kullanım alanları açısından daha ucuz."
18 Şubat 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED