|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK Parti seçim turunda
AK Parti, TBMM'nin Temmuz ayında olağanüstü toplanarak seçim tarihini belirlemesi için diğer partilerle hafta başında görüşmelerde bulunacak. AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, partilerin grup başkanvekillerini ziyaret ederek seçim tarihi konusunda uzlaşma arayacak. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında dün toplandı. Yaklaşık 5 saat süren toplantıda DSP'deki istifalarla başlayan hükümetteki sarsıntı ele alındı. MYK, siyasi belirsizliğin aşılması için DSP dışında seçim isteyen beş parti ile görüşmelerde bulunulmasını kararlaştırdı. Geçen hafta ANAP, DYP, MHP, DSP Grup Başkanvekilleri'ni ziyaret eden Salih Kapusuz, hafta başında yapacağı görüşmede, "AK Parti olarak Temmuz ayı içinde Meclis'in olağanüstü toplanmasını ve Ekim ayının başında seçime gidilmesini istiyoruz. Seçim tarihi belirleyerek bu belirsizliğe son verelim" teklifini götürecek.
Şart ileri sürülmüyor
Salih Kapusuz, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, hiçbir hükümet formülü ve isim konusunda önşart ileri sürmediklerini söyledi. Belirsizliğin ortadan kaldırılması için AK Parti'nin dışardan destek vereceğini kaydeden Kapusuz, "Ekonomik krizin atlatılması ve yeni krizlere neden olmamak için seçim hükümetine destek olacağız. Bizim için hükümet formülünün ismi, kimlerden oluştuğu önemli değil. Yeter ki erken seçim tarihini belirlesin" dedi. MYK toplantısında AK Parti'nin erken seçimle ilgili düşünceleri ise şu şekilde ortaya çıktı;
-Meclis, Temmuz ayı içinde toplansın, 6 Ekim'de seçime gidilmeli
Gönül: Telaşa kapıldılar
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vecdi Gönül, anketlerde partisinin, "en yakın partiyi üçe katladığının" ortaya çıktığını belirterek telaşa kapılanların yeni parti kurduklarını ifade etti. Partisinin Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nca düzenlediği "1. İlçe Danışma Meclisi" toplantısında konuşan Gönül, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk insanına güven verdiğini, o yüzden halkın peşlerinden geldiğini dile getirdi. Gönül, "Telaşa kapılanlar, yeni yeni oluşumlar, partiler ortaya çıkartıyorlar. Bereketli olsun" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdüllatif Şener ise Türkiye'de bugün yaşanan tüm sorunların altında, yapılan yolsuzlukların yattığını söyledi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv Bilişim| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür |
|
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © ALL RIGHTS RESERVED |