T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

Ereğli'de erken
seçim provası

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesine bağlı Ereğli beldesinde 9 kişilik belediye meclis üyesi için pazar günü seçim yapılacak.

Bütçe çıkaramadıkları için Yargıtay tarafından fehsedilen 9 belediye meclis üyesi için seçime hazırlanan Kocaeli'nin Karamürsel ilçesine bağlı Ereğli beldesi siyasi parti liderlerinin ve temsilcilerinin akınına uğradı. Dört bin nüfuslu ve toplam 2670 seçmenin oy kulanacağı seçimlere AK Parti, DYP, SP, MHP, CHP, ANAP, SHP, DSP, İP, ATP, BBP ve TKP katılacak. Seçimlere katılan 12 parti, erken seçimlerin gündemde olduğu bir dönemde belde seçimlerini adeta erken seçim provasına dönüştürdüler.

CHP'nin Livaneli kozu

CHP, seçimlere ağırlığını koymak için Zülfü Livaneli'yi beldeye gönderdi. DSP seçimin yapılacağı 28 Temmuz gününe kadar her gün iki bakanla seçim çalışması yürütürken ANAP ise İstanbul Milletvekili Ediz Hun'un öncülüğünde çok sayıda milletvekili ve genel başkan yardımcılarını gönderdi.

BBP Genel Başkanı Muhsun Yazıcıoğlu ile İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ereğli'ye gelerek seçim çalışmalarına katıldı. ANAP; eski Belde Belediye Başkanı Mehmet Keyif'in başörtülü eşi Serpil Keyif'i aday olarak gösterdi. Bu durum ANAP'ın, AK Parti'nin gelişen trendinin önüne geçme çabası olarak yorumlandı. Etkinliklerde diğer adaylarla birlikte tanıtılan Keyif konuşmasında "Kendim için istiyorsam na merdim. Hizmet için oy istiyorum" dedi. Bu arada AK Parti'nin adayları arasında bulunan kadın adayı Songül Ak ise başörtüsüz seçim çalışmalarına katılıyor. AK Parti Kocaeli Milletvekili Osman Pepe beldedeki seçimin genel şartlarda olmayacağını anlatarak seçimlerin referandumu yansıtmayacağını belirtti. Pepe, Türkiye genelinde de birinci parti olarak yüzde 30'un üstünde bir oyla başarı sağlayacaklarını belirterek bir tahminde bulundu. Pepe yaptığı tahmine göre Ak Parti birinci parti ,ikinci parti CHP üçüncü parti MHP, dördüncü parti ise ANAP olacak AK Parti adaylarından Şahin Bozkurt ise beldede herkesin birbirini tanıdığını ve çoğunluğun akraba olduğunu vurgulayarak oyların partilerden ziyade kişilere gideceğini belirtti.

  • HASAN TAŞKIN, EREĞLİ

  •  
    Donanma gücüne güç kattı
    Cumhurbaşkanı Sezer ve Genelkurmay Başkanı Kıvrıkoğlu'nun da katıldığı törende Deniz Kuvvetleri'nin bünyesine 5 gemi, 7 bot, 2 helikopter ve 1 uçak katıldı.
    Safkan Türk atı yetiştireceğiz
    Fiziki güzelliklerinin yanısıra uzun mesafeli koşulardaki başarılarıyla da tanınan Türkmenistan atları artık Kayseri'de yetiştirilecek.
    Clinton'ın ağaçlarını yakan kadına gözaltı ABD'nin California eyaletinde pazar günü başlayan ve kıtaya özgü tarihi dev sekoya ağaçlarını tehdit eden yangını başlatmakla suçlanan bir kadın gözaltına alındı. ABD Orman Koruma yetkilileri, eski Başkan Bill Clinton tarafından korumaya alınan yaklaşık bin yaşındaki dev sekoya ağaçlarına birkaç yüz metre kala kontrol altına alınmaya çalışılan yangında 24 bin hektarlık alanın kül olduğunu belirttiler. Gözaltına alınan kadının kampçı olduğu ve sosis pişirirken yangını başlattığı kaydedildi.
    ABD'de 'yolsuz vekil' Kongre'den atıldı
    ABD Temsilciler Meclisi, yolsuzluk yapmak ve rüşvet almaktan suçlu bulunan Demokrat Parti Ohio milletvekili James Traficant'ı, 420'ye karşı 1 oyla Kongre'den ihraç etti. Kongre'den ihraç için, 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi'nin üçte ikisinin oyu yeterli bulunuyor. Traficant'ın Kongre'den atılmasına karşı çıkan tek kişi, öldürülen Kongre stajyeri Chandra Levy ile ilişkisi ortaya çıkan Demokrat Parti California milletvekili Gary Condit oldu.

    26 Temmuz 2002
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Reklam Tarifesi
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED