T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Ortakların
icraat utancı

57. Hükümet ortakları seçimlerde icraatlarını kullanmayacak. DSP rejim, ANAP AB, MHP ise Apo argümanını kullanacak.

Hükümet partilerinin seçimlerde yaptıkları icraatları anlatarak oy istemelerinin gelenek olmasına rağmen 57. Hükümet ortakları ise seçimlerde icraatlarını koz olarak kullanmayacak. Başbakan Ecevit, "DSP olmazsa rejim tehlikeye" girer argümanını kullanırken, ANAP lideri Mesut Yılmaz AB bayraktarlığı ile seçimlerde oy isteyecek. MHP ise seçimlerde yine Apo edebiyatı yapacak.

3,5 yılık iktidarları döneminde Türkiye'de iki ekonomik kriz yaşanmasına neden olan hükümet ortakları, icraatlarını anlatmak yerine farklı seçim argümanları kullanacak. DSP'nin seçimlerde nasıl bir strateji izleyeceği Başbakan Bülent Ecevit'in açıklamaları ile ortaya çıktı. Ecevit ve DSP'nin seçimlerde radikal parti olarak nitelendirdiği bazı partileri karşısına alarak barajı aşmak hesapları yapıyor. Ecevit'in "Rejimin tehlikeye girmemesi için DSP'ye oy verin" çağrısı yapacağı belirtiliyor.

ANAP'ın kozu AB

Hükümet ortağı ANAP ise seçimlerde Avrupa Birliği bayraktarlığı yapacak. 19 Mart 2002 tarihine kadar AB ile ilgili yasaların çıkartılacağı vaadedilmesine rağmen bu yasaları çıkartmayan ANAP, seçim kararı alınması arefesinde AB atağına kalktı. ANAP'ın seçimlerde, bütün partileri AB konusunda samimiyetsiz olmakla suçlayarak, "Türkiye'nin AB üyeliğini istiyorsanız ANAP'ı desteleyin" mesajı vereceği belirtiliyor.

MHP yine Apo diyecek

MHP'nin ise seçim kampanyasını 18 Nisan seçimleri öncesinde olduğu gibi terör örgütü lideri Abdullah Öcalan üzerine kuracağı belirtiliyor. MHP'nin Öcalan'ın idam dosyasının Başbakanlık'ta bekletilmesine razı olmasına rağmen, "İdamın kaldırılmasına engel olarak Apo'nun kurtarılmasına izin vermedik" kozunu kullanacak.

İsmail Cem'in genel başkan olduğu ve Hüsamettin Özkan, Recep Önal, Metin Bostancıoğlu gibi isimlerin yer aldığı Yeni Türkiye, seçimlerde "Biz yeniyiz" sloganını kullanacak. Yeni Türkiye içinde yer alan isimlerin 57. Hükümetin icraatlarına sahip çıkmayarak, "Türkiye'de yeni bir yönetim sistemi getireceğiz" mesajı üzerinde duracağı dile getiriliyor.

  • BİLAL ÇETİN ANKARA

  •  
    Ecevit: AB yetişmez
    Erdoğan: Yılmaz AB'yi güle güle kullansın
    Özkaya: İdam artık kaldırılmalı
    ANAP ve SP, 312. madde için anlaştı
    DSP 53 ilde temsilcisiz
    MGK, Irak'a saldırıyı görüştü
    Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK), ABD'nin Irak rejimini değiştirmeye yönelik muhtemel bir harekatının ülkemize ve bölgeye etkileri tartışıldı. MGK, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başkanlığında temmuz ayı olağan toplantısını yaptı. Yeni Levent'teki Harp Akademileri Komutanlığı'nın Silahlı Kuvvetler Akademisi A Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 3,5 saat sürdü. Başbakan Bülent Ecevit'in de katıldığı toplantıda, iç ve dış gelişmeler değerlendirildi. Toplantıya katılan MGK üyeleri, daha sonra Harp Akademileri Komutanlığı mezuniyet töreninin yapıldığı alana geçerek mezuniyet törenine katıldı. Toplantı sonrası 2 maddelik bir bildiri yayınlandı. İlk maddede, toplantının yeri ve tarihi tespit edilirken, ikinci maddede, dünyada ve bölgede meydana gelen olayların değendirildiği, özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nin Irak rejimini değiştirmeye yönelik muhtemel bir harekatının Türkiye ve bölgeye etkilerinin neler olabileceği üzerinde durulduğu kaydedildi.

    26 Temmuz 2002
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED