T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

'Özelleştirme iddiası asılsız'

Doğan Vakfı, Boğaziçi Üniversitesi'nde kurulması planlanan ancak daha sonra vazgeçilen 'Aydın Doğan İletişim Enstitüsü'nün özelleştirileceğine dair iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Gazetemizde yayınlanan "Aydın Bey'i üzen karar'' başlıklı haberde yer alan iddialarla ilgili Aydın Doğan Vakfı'ndan bir açıklama geldi. Haberde yeralan iddiaları cevaplayan Aydın Doğan Yürütme Kurulu Başkanı Orhan Birgit konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Gazetenizin 24 Temmuz 2002 Çarşamba günlü sayısında "Aydın Bey'i Üzen Karar" başlığı altında, Vakıf Başkanımız Sayın Aydın Doğan'ın, Boğaziçi Üniversitesi'ne 4 milyon dolar bağış karşılığında üniversite bünyesinde Aydın Doğan İletişim Enstitüsü kurdurma girişimi başarısızlıkla sonuçlandı" diye başlayan bir haber yayınlanmıştır.

Haberinizde, "sözü edilen Enstitüde, master ve doktora eğitimi yapılması, öğretim dilinin İngilizce olması, Avrupa ve ABD üniversiteleriyle öğrenci ve öğretim üyesi programları uygulanması öngörülüyordu. Boğaziçi Üniversitesi'nin özelleştirileceği yönündeki iddialar da söz konusu enstitü ile birlikte zikrediliyordu" denilmektedir.

Boğaziçi Üniversitesi'nde, sizin de belirttiğiniz amaçları içeren bir enstitü kurulması isteği, Aydın Doğan'dan değil, adı geçen üniversiteden gelmiştir.

Boğaziçi Üniversitesi Senatosu 21.04.1999 gün ve 99/02 sayılı toplantısında, Rektörlüğe bağlı "Boğaziçi Üniversitesi Lisansüstü İletişim Enstitüsü"nün kurulması için gerekli teşebbüslerin yapılmasını ve yetkili mercilerce yasalara uygun bulunduğu ve kabul edildiği takdirde, Enstitü'nün "Boğaziçi Üniversitesi Aydın Doğan İletişim Enstitüsü" olarak isimlendirilmesi yolunda oybirliği ile karar almıştır. Tamamen adı geçen saygın kamu üniversitesine bağlı olarak öğrenim yapacak olan söz konusu enstitünün, senato kararı doğrultusunda kurulmasına Yüksek Öğrenim Kurumu olur vermiş, YÖK'ün bu kararının Bakanlar Kurulu'nca 23 Eylül 1999 tarihinde kabulü üzerine, Aydın Doğan Vakfı ile Üniversite Rektörlüğü arasında düzenlenen protokol uyarınca bir yandan Boğaziçi Üniversitesi Vakfı'na istenilen bağış yapılmış, öte yandan rektörlük tarafından inşaat hazırlıklarına başlanılmıştır.

Rektörlüğün isteği üzerine tarafımızdan hazırlanan projede, bölgenin özellikleri dikkate alınarak öngörümü engellemeyecek ve bir katı zemin altında bulunacak bir yapı planı hazırlanmıştır.

Ancak bu aşamada, üniversitede rektörlük seçimlerinin kampanyasında, haberinizde de yer aldığı biçimde ileride bu köklü ve saygın kamu üniversitesinin özelleştirilmesi için alt yapı hazırlandığı iddiaları ortaya atılmıştır.

Tamamen yalan ve amaçlı olan bu iddialara karşın, yeni Rektör de bir an önce yapımın başlaması için girişimde bulunmak istemişse de iletişim konusunda lisansüstü çalışmalar yapmayı amaçlayan Enstitünün binasının yapımına başlamak olanağı bulunmadığı tarafımıza bildirilmiştir.

Boğaziçi Üniversitesi'nde küçük bir grubun yarattığı baskı havasını göğüsleme olanağı yönetim tarafından bulunsa idi, bugün bu saygın kamu üniversitesinde, tıpkı "Bolu İzzet Baysal Üniversitesi, Erciyes Nuri Cıngıllıoğlu Fen-Edebiyat Fakültesi" gibi, Aydın Doğan İletişim Enstitüsü de ülkemiz insanlarının hizmetine girmiş olacaktı.

Biz Aydın Doğan Vakfı olarak, sadece istenilen bağışı yapmış olmakla yetinmeyecek, yönetimle ulaştığımız mutabakat çerçevesinde, ABD'nin saygın üniversiteleriile öğretim üyesi mübadelesini de yürürlüğe koymak için Rektörlüğün önerilerine destek olacaktık.

Haberinizi bu doğrultuda düzeltmeniz dileği ile saygılarımla,

Orhan Birgit, Yürütme Kurulu Başkanı

 
Elleriyle kazıyorlar
Rize'de belediye parasızlık yüzünden iş makinelerine mazot koyamadığı için vatandaşlar yakınlarını kendi çabaları ile enkaz altından çıkartmaya çalışıyor.
Vakıfbank manevrası
Yolsuzluk iddialarında kendilerinin adres gösterilmesinden rahatsız olan ANAP, Vakıfbank Genel Müdürü Koçer ve banka yönetiminin görevden alınmasını sağlayarak, yolsuzlukların üzerine gidildiği mesajı verilmesini amaçlıyor.
Öğrenci harçlarına yüzde 35 zam geliyor
Öğrenci harçlarına en az yüzde 35 zam yapılması kararlaştırıldı. Bu orana göre harç miktarları 33 milyon 750 bin lira ile 310 milyon 500 bin lira arasında değişecek.
Şampiyon İstanbul'dan
Sınava giren 548 bin adaydan 99 bini başarılı oldu. 28 bin 788 aday da mülakat sınavına girmeye hak kazandı. 2 bin 773 aday (0) puan aldı. Sınavın en başarılı ili ise Eskişehir...
Erdoğan'a engel yok AK Parti lideri Erdoğan'ın avukatı ve danışmanı Hayati Yazıcı, Erdoğan'ın milletvekilliğinin önünde yasal engel olmadığını açıkladı
Zonguldak'ın yüzünü güldüren başkan
Zonguldak Türkiye'nin kömür üretiminin en yoğun yapıldığı "Kara Elmas" şehri olarak biliniyor. Ancak bir sanayi şehri olmasından dolayı sosyal yaşantı açısında oldukça çorak bir kent olan Zonguldak, son yıllarda belediyenin yürütüğü çalışmalarla birlikte büyük bir canlanma yaşamaya başladı. Kömür dumanlarıyla siyahlaşmış şehrin çehresi yapılan kültür-sanat festivaleri ve yıllardır islah edilmeye çalışılan Sahil Yolu Projesi'nde önemli gelişmeler yakalanması ile bir anda değişti. Aynı zamanda Zonguldak Belediye'nin öncülüğünde her yıl 21-26 Haziran tarihlerinde yapılan Uluslararası Karadeniz Kültür ve Sanat Festivali sayesinde de uluslararası boyutta tanınan bir şehir görünümüne büründü. Bu faaliyetin altında yüzde 57 gibi büyük bir oy oranı ile 6 yıldır belediye başkanlığı yapan İsmail Eşref'in imzası var. Göreve başladıktan sonra Sahil Yolu Projesi'ne hız veren Eşref, projeyi büyük oranda bitirdi. Zonguldak'ı bir sahil şehrine dönüştürmeyi hedefleyen proje ile kıyı şeridi ıslah edilerek Zonguldaklılar'ın aileleri ile birlikte çok rahat bir şekilde dinlenebilecekleri parklar yapıldı. Başkan Eşref sayesinde artık Zonguldak'ın örnek alınan sosyal yapısı var.
  • İSTİHBARAT SERVİSİ

  • 26 Temmuz 2002
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED