AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

Y A Z A R L A R
Asker-sivil ilişkisi (1)

7. Uyum Paketi'yle gelen MGK ve askeri harcamaların nedetimine ilişkin değişiklikler ne ifade ediyor? Sistemin sivilleşmesi için başka neler yapılmalı?

Bu sorulara yanıt vermek için önce ordunun mali özerkliğini ve MGK'yla ilgili durumu 7. Uyum Paketi'nden önceki haliyle ele almak gerekiyor.

Bu yazıda işin MGK kısmına değineceğiz…

MGK'nın az bilinen ve tartışılan yönü alt yapısı, iç işleyişi ve işlevidir. Bu noktada da karşımıza genel sekreterlik çıkar.

MGK Genel Sekreterliği ve genel sekreteri tek cümleyle "anayasal kurumları yönlendiren temel siyasi bilgi ve bilgi derlemesi tekelini elinde tutan, siyasi alanda icracı ve denetleyici bir yapı"yı ifade etmekteydi.

Bu çerçevede MGK Genel Sekreteri devlet bilgisini süzgecinden geçirip derler, alınan siyasi kararları ve çıkarılan yasaları ya da yasama faaliyetlerini takip eder, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ndeki esasların uygulanması için tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla başbakan adına ilişkiler kurar, bu kurumlardan düzenli bilgi talep eder, MGK'da birleştirilen bilgi ve istihbaratlar çerçevesinden milli güvenlik esas ve uygulamalarını onlara bildirir, bu yönde planlar hazırlar ve bu konudaki uygulamaları takip ve kontrol eder, düzenler, yönlendirir ve koordine eder. Bunları yaparken başbakan adına yetkilidir.

Nitekim çeşitli devlet kurumlarından gelen, bu kurumlara ısmarlanan bilgilere son şekli, siyasi vurgularıyla birlikte MGK Genel Sekreterliği tarafından verilmekte, başka bir deyişle, asayiş ve güvenlik mantığı çerçevesinde yoğrulmaktadır.

Bu noktada Türkiye'de devlet sisteminin ve ona bağlı olarak siyasal sisteminin ruhunu oluşturan çok önemli dört özellik ortaya çıkar

Birinci özellik: MGK Genel Sekreterliği'nin her türlü bilginin aktığı, ısmarlandığı, değerlendirildiği ve koordine edildiği "devlet hafıza ve eylem merkezi"ni oluşturmasıdır. MGK bu bilgi derlemesi çerçevesinde TRT, RTÜK, DPT, YÖK, valilikler ve bakanlıklar gibi devlet kurumlarıyla doğrudan ilişkiye geçer, yönlendirme yapar, en önemlisi taleplerde bulunur.

İkinci özellik: Siyasetin ve siyasetçinin bu bilgiler tarafından kuşatılmasıdır. Bu bilgiler, hükümet de dahil olmak üzere, TBMM meclis komisyonlarının, ayrıca çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının karar donanımını sağlar. Bu şekilde kararların yönünü ve niteliğini belirler. Bu durum, fiili olarak siyasi iktidarı bağımlı hale getiren ve hükümet-devlet çarkının çalışma biçimine işaret eden bir durumdur

Üçüncü özellik: MGK alt birimleri sadece bilgiyi üretmekle, derlemekle ve politika uygulamalarını denetlemekle yetinmez, toplumun, ekonominin, siyasetin her yönüyle tümünü takip ve kontrol eder. MGK bünyesindeki Milli Güvenlik Siyaseti Başkanlığı'nın Özel Siyasetler Baş Müşavirliği, sosyal siyaset, ekonomi siyaseti, eğitim ve kültür siyaseti, bilim ve teknoloji siyaseti müşavirliklerinden oluşur. Aynı şekilde Toplumla İlişkiler Başkanlığı altında, Yazılı Medya Müşavirliği, Görsel ve İşitsel Medya Müşavirliği, İnternet Müşavirliği, en ilginci Sivil Toplum Örgütleri Müşavirliği bulunmaktadır. Bu kurumlaşmayla MGK, ekonomiden sivil toplum alanına kadar yönlendirme, takip ve politika üretme faaliyetlerinde bulunmaktadır.

Dördüncü özellik: Bilgi tekeli oluşturmadan toplumu yönlendirmeye, tüm bu faaliyetlerin askerin siyasi ve ideolojik kontrolü altında olmasıdır. MGK Genel Sekreteri, ordu komuta kademesinin 15 üyesinden birisidir ve MGK onun üzerinden fiilen Genelkurmay karargâhının bir parçası olur. En az bunun kadar önemli olan diğer bir husus, MGK'nın diğer personelinin asker ya da asker kökenli olmasıdır. 1999 itibariyle, MGK'nın lojistik destek grupları dışında kalan dört ana biriminde 116 personel çalışmaktadır. Başkan/başkan yardımcısı/baş müşavir/müşavir/uzman ve uzman yardımcısından oluşan bu personelin, uzman ve uzman yardımcıları dışındaki hemen hemen tüm kadrosu asker ve asker kökenli kişilerden oluşmaktadır.

Resim nettir; söz konusu durum sorumsuz yetkili birimler ile yetkisi olmayan sorumlu birimler yapılanmasını üst noktalara çıkararak demokrasinin işleyiş şemasını zedelemektedir.

Peki Uyum Paketi'yle ne değişti?

Yarına…


5 Ağustos 2003
Salı
 
ALİ BAYRAMOĞLU
ALİ BAYRAMOĞLU


Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED