AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

E K O N O M İ
İş dünyasından AB üyeliğine tam destek

İKV'nin evsahipliğinde Türk iş dünyasının önde gelen örgütlerinin temsilcileri, 7. Uyum Paketi ve AB üyelik sürecini hızlandıracak tüm adımları desteklemeye devam ettiklerini vurguladılar.

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) önderliğinde biraraya gelen Türk iş dünyası, 7. Uyum Paketi ve AB üyelik sürecini hızlandıracak tüm adımları desteklemeye devam ettiklerini vurguladı.

İKV'nin evsahipliğinde Türk iş dünyasının önde gelen örgütlerinin temsilcileri, İstanbul'da basın toplantısı düzenlediler. İKV Başkanı Davut Ökütçü, iş dünyasının ortak görüşlerini bildiriyle açıkladı.

Bildiride, "Beklentimiz, 7. Uyum Paketi'nin ve bugüne kadar gerçekleştirilen tüm yasal düzenlemelerin uygulamaya yansıtılmasının somut tedbirlerle güvence altına alınmasıdır'' denildi.

İtalya'dan tanıtım atağı

Türkiye'nin reformlarını anlatabilmek için iş dünyası olarak değişik etkinlikler planladıklarını açıklayan Ökütçü, Avrupa Birliği'ne üyelik konusunda, "Ya bizi almazlarsa, diye endişe etmeye gerek yok. Bizim adımlarımız nettir'' dedi. Ökütçü, bunun önümüzdeki aylarda İtalya'dan başlatılacağını kaydetti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Vekili Halim Mete de Türkiye'nin, AB üyeliğine ulaşma yönünde son dönemde önemli atılımlar atarak, köklü değişiklikler yaratacak reformlar gerçekleştirdiğini, 7. Uyum Paketi'nin de bu yönde gerçekleştirilen önemli reform olduğunu kaydetti. Geçtiğimiz yıl Türkiye Platformu'nun önce Türkiye'de sonra Brüksel'de toplandığını anımsatan Mete, şunları söyledi: "240 sivil toplum örgütüyle oraya gittik. İtalya'da ekim ayında sivil toplum örgütlerini toplayacağız. ''

AB'nin samimiyet sınavı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük de bu kanunların yapılması ve uygulamasının ardından AB'nin samimiyet sınavının başlayacağını vurguladı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı da, AB'ye üyelik yolunda yapılan çalışmaların Türk insanının refah içinde yaşaması için önemli olduğunu vurgularken, ''Burada önemli olan kanunların uygulanabilmesi'' dedi.

18 sivil toplum örgütünü AB buluşturdu

Toplantıya, DEİK Başkanı Rona Yırcalı, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Cem Duna, YASED Başkanı Şaban Erdikler, HAK-İŞ Başkanı Salim Uslu, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bedirhan Çelik, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkan Vekili Bendevi Palandöken, İTO Başkan Vekili Uğur Çatbaş, İMKB Başkanı Osman Birsen, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Ömer Çetin Nuhoğlu, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Başkanı Tuğrul Kutadgobilik, Türk-İş Birinci Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak'ın da aralarında bulunduğu kuruluşların temsilcileri katıldı.


 
2B piyasaları şaha kaldırır
Olumlu hava ile tahvilde faizler üç puan inerken, döviz düşüşe, borsa yükselişe geçti.
ABD ve İngiltere işgal ve sömürü ile büyüyor
Ülkelerindeki ekonomik krizleri zayıf ve ekonomik çıkarlarına uygun ülkeleri işgal ederek örten ABD ve onun sadık müttefiki konumuna gelen İngiltere bu ülkelerin milli gelirlerini sömürerek büyüyorlar.
Enflasyon ve IMF para piyasalarını ateşledi...
Bankacılıkda devrim 84 maddeden oluşan taslakta, bankaların grup şirketlerine kredi kullandırması, bankacılık alanı dışında iştiraklere ortak olması, gayrimenkul alması da yasaklanıyor.
Japonya'da fırsat kaçırılmasın
Japonlar'ın bu yılı Türk Yılı ilan etmelerinin yüzyılda bir yakalanabilecek şans olduğunu belirten MÜSİAD Başkanı Ali Bayramoğlu, bu kapsamda bir acil eylem planı hazırlanması gerektiğini belirtti.
Emeklilik furyası başladı
Kamuda her yıl zam ayı olan temmuz ayında emekliye ayrılanların sayısında artış görülürken, bu yıl beklenenin de üzerinde anormal emeklilik başvurusu yapıldı.
Turizmciye liman dopingi
Liman hizmetlerinin ucuzlamasıyla Türkiye, turizmde Avrupa ile rekabet edebilir hale geldi.
İş dünyası faiz indirimi bekliyor
Kısa kısa..
İmar mudileri Pamukbank şubelerinde
Türkiye'nin birçok illerinde belirlenen Pamukbank belge teslim merkezlerine sabahın erken saatlerinden itibaren toplanan yüzlerce İmar Bankası mudisi uzun kuyruklar oluşturdu. Belirlenen şubelere isim yazdıran mudilerin listeleri banka camlarına asıldı ve sıraya göre Banka'ya alınmaya başlandı.
5 Ağustos 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED