AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
Geleceğini belirlerken durup düşünme molası

Yarın tercih formlarını teslim edecek onbinlerce öğrenciye yol gösteren iki program ekrana geliyor. Meslek Seçimi ve Kampüs son kez gözden geçirme konusunda öğrencileri uyarıyor.

Ünivesite tercih formlarını teslim etmeye bir gün kala CNN Türk, bilinçli tercih yapılması ve yeteneğe göre meslek seçilmesi için öğrencilere yol gösterecek bir belgeseli ekrana getiriyor. Perspektif kuşağında yayınlanacak olan Meslek Seçimi, tam 888 bin gence, heyecan ve telaşla geleceklerini şekillendirecek okulları ve mesleklerini seçerken yardımcı olmak ve onlara yom göstermek için ekrana getiriliyor. Meslek seçimi yapmaya çalışan gençlerin tercih serüveninin ekrana taşınacağı Meslek Seçimi belgeselinin yapımcılığını İrfan Değirmenci üstlenmiş. "ÖSS puanıyla gelecek beklentisi arasında sıkışanlar", "Onlara yardım etmeye çalışanlar", "Diplomanın meslek kazandıramadığı gençler", "Mesleğin iş sahibi yapamadıkları", "Diplomayı yurtdışında arayanlar" ve "Üniversite öğrencilerinin tecrübeleri ve hayalkırıklıkları" gibi konuların ele alınacağı program, yarın tercih formlarını teslim edecek onbinlerce öğrenciye, yeteneğe göre meslek seçimi konusunda yol gösteriyor. Cnn Türk / 22.10

ÖSS'nin gerçekleştirildiği günden itibaren ekrana getirilen Kampüs programı da meslek seçiminde öğrencilere yol göstermek için hafta içi her gün geleceğin geçerli mesleklerini tanıtıyor ve seçimde dikkat edilmesi gereken kuralları hatırlatıyor.
Cnbc-e / 18.00


Buket Uzuner'le gümüş yazda, gümüş yazarlık

Ekranların az sayıdaki kültür-sanat programlarından olan Söz Gelimi'nde Ömer Lekesiz'in bu haftaki konuğu Buket Uzuner. Yirmialtı yıllık edebiyat hayatını ondört kitapla süsleyen Buket Uzuner'le programda gümüş yazda gümüş yazarlığın hem keyifli hem de zahmetli serüveni konuşuluyor. Yazarın ilk kitabı "Benim Adım Mayıs"la başlayıp, son kitabı "Şiirin Kız Kardeşi Öykü"ye bağlanan edebiyat sevdası, hareketli hayatından seçilen ilginç kesitlerle sunuluyor. Yazar, eser ve okur üçlüsü etrafında bir buluşmanın ekrana taşındığı programda edebiyat gündemindeki gelişmeler de ele alınıyor.
Kanal 7 / 00.30


Kiefer, yine suçluların peşinde

CNBC-e'de yayınlanan 24 adlı aksiyon dizisindeki performansıyla izleyenlerin zihninde yer eden oyuncu Kiefer Sutherland'ın doğaüstü güçleri olan bir polis memurunu canlandırdığı bir film geliyor ekrana: Alice'ten Sonra (After Alice). Amerika'da çok izlenen dizilerdeki rolleriyle ünlünen ve oyunculuk performansıyla Hollywood'un da dikkatini çeken ünlü oyuncunun başrol oynadığı bu film, alkolik bir polisin doğa üstü güçleri sayesinde aylardır aranan seri katili yakalamayı başarması ve ardından gelişen olayları konu ediniyor. Her zaman kalburüstü yapımlarda rol alan ünlü oyuncu Alice'den Sonra'da da başarılı bir grafik çiziyor.

Alice'den Sonra

Orj Adı: After Alice Yön: Paul Marcus Senaryo: Jeff Miller Oyn: Kiefer Sutherland, Henry Czerny, Gary Hudson, Ronn Sarosiak, Stephen Ouimette (1999/Suç-Dram)
TRT 1 / 01.00

 
Sinema da futbol fanatiği midir?
TRT'de yayınlanan 7. Sanatın Bakışı programında bu hafta, Altın Goller, Cehennemde İki Devre, Zafere Kaçış, Büyük Koz, Best, Kraliçe Elizabeth, 6:3, Harika Oyun, Kapışma, Fanatikler, Amigolar, Asit Evi, Daha İyisi Can Sağlığı, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar, Taçsız Kral, Ya ya ya Şa şa şa, Yaz Bitti, Garip gibi Dünya ve Türk Sineması filmlerinden örneklerle "Sinema ve Futbol" ilişkisi irdeleniyor. Programa Kartal Tibet, Atıf Yılmaz, Müjdat Gezen, Şerif Gören, İbrahim Altınsay, Serdar Akar ve Ümit Efekan konuk oluyor ve konu ile ilgili görüşlerini paylaşıyorlar izleyenlerle.
Trt 2 / 20.00

Mardini'yle türkülere yolculuk
Ekranların sevilen eğlence programı Türüt Show'a pop müzik şarkıcısı Baha konuk oluyor. En güzel parçalarıyla Türüt Show'da sevenlerinin karşısında olacak Baha'nın yanısıra programda "Aman Aman" şarkısıyla dikkat çeken Berdan Mardini var. Programda sevilen türküler ve pop şarkılar hoş bir sohbet eşliğinde izleyenlerin beğenisine sunuluyor.
Kanal 7 / 23.00

Yarım Elma'da da kadının fendi
Yarım Elma'da Yonca kardeşinin evliliğinde çok fazla sömürüldüğünü düşünmektedir. Bunun için kardeşinin evliliğine müdahelelerde bulunur. Gonca kabullenmez ancak bir akşam Zeynel'in Kuzey'e nasıl kazak erkek olduğunu anlattığını duyunca, Yonca ile birlikte ikisine oyun oynamaya karar verir.
Show TV / 22.30
5 Ağustos 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED