AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

H A Y A T
40'ını bekliyor

Kendisini çağdaş ozan olarak tanımlayan Uğur Işılak, gerçek olgunluk dönemine gireceğini ve o zaman daha verimli olacağını dile getiriyor.

Daha yapacak çok işi olduğunu söyleyen özgün müzik sanatçısı Uğur Işılak, "Asıl olgunluk dönemime, 40 yaşından sonra gireceğim. O zaman çok daha büyük başarılara imza atacağıma inanıyorum" dedi. Yeni Şafak'a müzik yaşamı, özel hayatı ve geleceğe dair planlarını anlatan sanatçı, kendisini 'çağdaş ozan' olarak tanımlıyor.

'Dönen Alçak Olsun' albümüyle isminizi duyurdunuz. Fazla bilinmeyen eserlerinizi yeniden yorumlamayı düşünüyor musunuz?

Müzikseverler beni, 'Dönen Alçak Olsun'la tanıdı. Ekim'de piyasaya çıkartmayı düşündüğümüz yeni albümde, eski dinleyicilerim için yeni eserlerimden 1 veya 2 tanesini okumayı düşünüyorum.

Eserlerinizdeki 'Anadolu' vurgusunun sebebi ne?

Yaşadığımız ortamda, çağda ve coğrafyada gördüğüm en büyük eksik ve zaaf, Anadolu'nun engin ve zengin değerlerinden uzaklaşmış olmamızdır. Herkes bu değerlere sırt çevirirken, ben bu değerlerle var olmamız gerektiğine işaret etmeye çalışıyorum. Çünkü, ben zaten bu değerlerle varım.

"Anadolulu duruşum etkiliyor"

Ozanlık geleneğinin ruhunu Batı sazlarıyla buluşturmayı hedefliyorsunuz. Yeterli mesafe katettiniz mi bu yolda?

Ozan, gördüklerini, yaşadıklarını, inandıklarını dizelere döken, bu dizeleri besteleyen kişidir. Ben bu geleneği çağdaş bir versiyonla insanlara sunmaya gayret ediyorum.

'Anadolu Gönül Sohbetleri' adını verdiğiniz projeniz hangi aşamada?

Bu sohbetleri ve lokal etkinlikleri, konserlerin bir çoğu ücretli olduğu ve bazı insanlarımız bire bir soru sormak, bizimle görüşmek istediği için düzenliyoruz. 'Anadolu Gönül Hareketi' şeklinde bir turneyle hem giriş ücretsiz olsun, hem lokal etkinlikler olsun diye bir organizasyona başladık. Turne daha başlamadı. Organizasyonu internet sitesinde başlattık. 'www.ugurisilak.com' sitesindeki üye sayısı otuzbine ulaştığı zaman bu turneye başlayacağız.

'Haydi Anadolu'yu siyasi partilere kullandırdığınız için tepkiyle karşılaştınız mı?

Çok tepkiyle karşılaştım. Olayı anlayamayan, farklı yorumlayan birçok insanla karşılaştım. 'CHP'ye, sola niye eser verdin?' şeklinde tepkilerle karşılaştım. Geniş düşünmek lazım. Uğur Işılak AK Parti'ye ve CHP'ye eser vermedi. Onlar Uğur Işılak'ın eserini kullandı. Bu konuda müsterihim, yarın yeni bir eserimi isterlerse yine veririm. Burada çok önemli bir fark var, ben bu partilere özel parça yaparsam dediğin doğru. Fakat burada bir parti propagandası, en ufak bir söz uyarlaması yoktur.

Kadere boyun eğer geçerim

Evlilik ile ilgili düşüncelerini dile getiren Işılak bu konuda ne kadar kaderci olduğunu dile getiriyor: "Kadere müdahele etmeyi hiç düşünmüyorum. Sizin ufkunuzda böyle birşey olabilir. Kaderin ufkunda yoksa olmuyor. Bunu anladım. Ecel gibi, evlilik gibi, rızık gibi durumlarda ben herşeyin kaderin elinde olduğuna, cüz'i iradenin çok etkili olmadığına inanıyorum. Onun için çok rahatım. Yanlış bir evlilik yapsam dahi, 'kaderimmiş' diyeceğim."

Yakında bir şiir kitabı çıkartmayı düşündüğünü söyleyen Işılak, "Yaktığım şiirlerim, sakladığımdan fazladır." diyor. Işılak sözlerini şöyle sürdürüyor: "İnsanın, konuşurken, hareket ederken, yatarken hatta ibadet ederken bazen benliğinin devrede olduğu, bazen de tamamen gönlünün devrede olduğu anlar vardır. Benliğimin devrede olduğu anlarda yazdığım şiirlerimi yakıyorum. Gönlümün devrede olduğu anlarda yazdığım şiirleri ise saklıyorum"

 
Havuz keyfi hastanede bitmesin
Yaz sıcaklarının artmasıyla en çok aranan mekanların başında gelen yüzme havuzları, gerekli hijyenik koşullara uyulmadığında, ciddi sağlık sorunlarına sebep olabiliyor.
Davul-zurnanın 70 yaşındaki delikanlıları
Nevşehir'de 77 yaşındaki davulcu Mehmet Kınıklı ile 73 yaşındaki zurnacı Hüseyin İnce, folklorik kıyafetleri ile yarım asırdır Ürgüp ve çevresindeki köy düğünlerinde boy gösteriyor. Davul çalmaya 17 yaşında başladığını söyleyen 5 çocuk,15 torun sahibi Mehmet Kınıklı, davul çalmayı ölene kadar bırakmayacağını söyledi. 77 yaşındaki Mehmet dede ile birlikte düğünlerde zurna çalan 73 yaşındaki Hüseyin İnce ise eski düğün adetlerinin artık yavaş yavaş yok olmasından şikayetçi. Zurnacılığa ilk başladığı yıllarda köy düğünlerinin daha hareketli ve daha uzun geçtiğini söyleyen Hüseyin İnce, "Eskiden bu işler daha zevkliydi" diyor.
Ev kadınları da menisküse yakalanıyor
Sporcu hastalığı olarak bilinen menisküs yırtılmalarının oluşumunda, ev kadınlarının ikinci sırada yer aldığı bildirildi. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Baktır, düz olan eklem yüzeylerinin derinliğini artıran, bunların yüzeylere uyumunu sağlayan menisküsün, hilal şeklinde kıkırdaktan bir doku olduğunu söyledi. Menisküsün, vücuda binen yükün bacaklara aktarılmasını sağladığını belirten Baktır, "Uzun süre diz üstü çalıştıktan sonra kalkmaya çalışmak, menisküs yırtılmalarına neden olabilir. Bu nedenle ev kadınları eğer uzun süre diz üstü halı silme gibi iş yapmışlarsa, aniden ayağa kalkmaktan kaçınmalıdırlar" uyarısında bulundu.
5 Ağustos 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED