AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

E K O N O M İ
Mavi Akım'ı Putin ve
Erdoğan çözecek...

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Mesut Yılmaz'ın Başbakanlığı döneminden kalan sorunları çözmek amacıyla, Başbakan Erdoğan ile görüşmek için Kazakistan Devlet Başkanı'nı araya koyduğu belirtiliyor.

  • ALİ SALİ - ANKARA
    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ile Rusya arasında Mavi Akım'da Mesut Yılmaz'ın Başbakanlığı döneminde ortaya çıkan sorunları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek çözmek istediği öğrenildi. Putin ile Başbakan Erdoğan'ın görüşmesi için Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in aracı olduğu ve teklifi Nazarbayev'in ilettiği kaydedildi.

    Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayan Nazarbayev, Putin'in Erdoğan'la üçüncü bir ülkede görüşmek istediğini aktardı. Türkiye'ye gelmek istediği bilinen Putin'in, Türkiye'ye gelmeden önce Başbakan Erdoğan'la görüşmek istemesi, Mavi Akım ve Rusya'dan alınan doğalgaz fiyatında yaşanan pürüzlerin resmi olmayan bir ortamda ele alınarak çözüm yolu aranmasının göstergesi olarak değerlendiriliyor.

    Başbakan Erdoğan görüşmeye sıcak bakıyor

    Nazarbayev'in ilettiği Putin'in görüşme talebine Başbakan Erdoğan'ın sıcak baktığı belirtiliyor. Başbakan Erdoğan'ın hem Mavi Akım, hem de Rusya'dan alınan doğalgazdaki sorunların en kısa sürede çözülmesini istediği biliniyor. Başbakan Erdoğan'ın Putin'in görüşme talebini sözkonusu sorunların aşılmasını sağlayacak bir adım olarak değerlendirdiği belirtiliyor.

    Hoşgörü teklifi

    Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev'in Başbakan Erdoğan'la yaptığı aynı telefon görüşmesinde, bu yıl içinde Türk Cumhuriyetleri Diyalog ve Hoşgörü Toplantısı'nın yapılması teklifinde de bulunduğu belirtildi.

    İki lider arasında yapılan telefon görüşmesinde, Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev'in, Türk Cumhuriyetleri Dinlerarası Diyalog ve Hoşgörü Toplantısı'nın ikincisinin bu yıl içinde Türkiye'de yapılmasını istediği belirtilerek, Türkiye'nin bu konuda önderlik etmesinin beklendiğini ilettiği ifade edildi.

    Başbakan Erdoğan ile Nazarbayev'in telefon görüşmesi esnasında Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın da bulunduğu ifade edildi.

    Toplantı Şubat 2004'te yapılabilir

    Devlet Bakanı Aydın'ın, Nazarbayev'in Türk Cumhuriyetleri Dinlerarası Diyalog ve Hoşgörü Toplantısı'nın bu yıl ve Türkiye'de yapılması teklifinin gerçekleşmesi mümkün olmayan bir teklif olarak değerlendirdiği belirtiliyor. Devlet Bakanı Aydın'ın, Nazarbayev'in bu Sonbahar Türkiye'de yapılmasını istediği toplantının ancak Şubat 2004 civarında gerçekleşmesinin mümkün olabileceğini söylediği öğrenildi.


    Borsa rekor kırdı
    Seans içinde 12.075 puanı gören Borsa, yılın rekorunu kırarak 11 bin 916 puandan kapandı. Dolar 1.407.000 lira günü tamamlarken, faizler yüzde 40 seviyesine çekildi.

    Deterjan üreticileri cepleri temizleyecek
    Küçük firmalarla rekabet edebilmek için fiyatlarını iki aydır düşük tutan büyük deterjan firmaları Ariel ve Omo'nun piyasalardaki canlanmayı fırsat bilerek zam yapmaya hazırlandığı belirtiliyor.

    Kerkük-Yumurtalık devrede
    I.Körfez Savaşı nedeniyle önce kısıtlı kullanılan, ardından da tamamen devre dışı bırakılan Kerkük-Yumurtalık boru hattı yeniden hizmete girdi. Boru hattından her gün 1 milyon varil petrol ihraç edilecek.

    EPDK: Doğalgazda ÖTV kalksın
    Doğalgazın lüks tüketim malı olmadığını, bu nedenle ÖTV'nin kaldırılması gerektiğini söyleyen EPDK Başkanı Yusuf Günay, sıkıştırılmış doğalgazda alınan ilave vergileri de eleştirdi.

    Faizde ballı kazanç kapısı kapanmalı...
    Yüksek faizlerin hala sürdüğünü dile getiren TİM Başkanı Oğuz Satıcı: "Devletin verdiği böyle ballı bir kazanç varken hiçkimse üretim yapmaz"

    Memur yoksulluktan bıktı
    Yarın hükümetle toplu görüşme için masaya oturacak olan memur sendikaları, memur maaşlarının yoksulluk sınırından kurtarılmasını ve aylıklarına seyyanen 250 milyon lira zam yapılmasını istiyorlar.

    İşçiye zam için bütçeyi zorladık
    Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin işçiye yapılan zammın yüksek tutulması için bütçenin üzerine çıkıldığını söyledi.

    Karsu'dan sineksavar kumaş
    Karsu Tekstil, sineksavar özelliği de olan, elyafı, iplik teknolojisi farklı özelliklere sahip örgü kumaşlarından oluşan ürün çeşitlerini Esma Sultan Yalısı'nda görücüye çıkardı.

    Kısa kısa..



  • 14 Ağustos 2003
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED