AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

H A Y A T
Güzelliğin doğal sırrı

Fazla kilolarından ve selülitlerinden kurtulmak; cilt kırışıklıklarını engellemek ve daha güzel görünmek için 'doğal' ve 'bitkisel' yöntemleri tercih edenler, ciltlerini kozmetik ürünlerin içerdiği zararlı kimyasallardan da korumuş oluyorlar.

  • ZEKERİYA GÜLÜN
    Hızla geçip giden zamanın etkilerini en aza indirerek, güzel ve sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyen bayanların, doğal ve bitkisel güzellik ürünlerine ilgisi her geçen gün artıyor. Kozmetik ürünlerin, cep yakan fiyatları ve kimyasal karışım içeriklerinin beklenmeyen yan etkiler ortaya çıkarması gibi faktörler de, doğal güzellik yöntemlerinin popülaritesini artırıyor. Pürüzsüz bir cilde sahip olmak isteyen kadınların ilgisinden, bitkisel ilaçlar satan aktarlar da nasibini alıyor. Bitkisel ve doğal ürünler, selülitten zayıflamaya, cilt kırışıklıklarından saç dökülmesine kadar bir- çok sorunun çözümünü kolaylaştırıyor. Güzelliği etkileyen önemli faktörlerden birini de beslenme alışkanlıkları oluşturuyor. Çünkü, vücudumuzun her bölgesinin farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı oluyor.

    FAZLA KİLOLARA BİTKİSEL ÇÖZÜM

    Bitkisel yöntemler, kadınların başta gelen sorunlarından olan fazla kilolardan kurtulmanın en ekonomik ve sağlıklı yollarından biri. Papatya, mersin yaprağı, sinameki, defne yaprağı, biberiye ve funda yaprağından elde edilen özel 'zayıflama macunları' ile birkaç ay içinde zayıflamak mümkün. Bu karışım, vücudun protein dengesini koruyarak, aşırı kiloların verilmesini sağlıyor. Kadınların bir diğer derdi selülitle başa çıkmanın en pratik yolunu da 'doğal' yöntemler oluşturuyor. Zambak, yasemin, nane, anason, lavanta, limon, jojoba, rezene, biberiye, keten, ardıç, buğday, susam ve portakal karışımından elde edilen macunla selülitlerinizden kurtulabilirsiniz.

    Sağlıklı beslenerek güzelleşin

  • Sağlığınız için balık, yumurta, et ve peynir gibi proteinli besinleri tüketin.

  • Pürüzsüz ve lekesiz bir cilt için kahvaltıda bir bardak taze portakal ya da greyfurt suyu için.

  • Dişlerinizin çürümesini engellemek için şekerli yiyceklerden uzak durun,

  • Havuç, kereviz, fındık, fıstık, peynir yemeye özen gösterin. En önemlisi bu yiyecekleri kilo almak için değil, daha güzel ve sağlıklı olmak için tüketin.

    Güzelleşmek için sağlığınızı riske atmayın

    Makyajda aşırıya kaçtığınzda, kozmetik ürünlerde bulunan 800'den fazla zararlı kimyasal maddeye maruz kalabileceğinizi aklınızdan çıkarmayın. ABD Ulusal Mesleki Güvenlik ve Sağlık Enstitüsü, kozmetik ürünlerde kullanılan 2 bin 983 kimyasal üzerinde yaptığı araştırmada, bunların 884'ünün zehirli madde içerdiğini belirledi. Aynı araştırma, bu maddelerden 774'nün yüksek derecede zehirlenmelere, 146'sının tümörlere, 218'inin üreme bozukluğuna, 314'ünün biyolojik mutasyona ve 376'sının ise deri ve göz rahatsızlıklarına neden olduğunu da ortaya koydu. Sözkonusu araştırmaya göre kozmetikler, kansere, alerjik reaksiyonlara ve doğum kusurlarına da neden olabiliyor. Bütün bu risklerden arınmanın en kolay yolu ise, güzelleşmenin doğal ve bitkisel yöntemlerine başvurmak.

    DEPRESYONA KARŞI BİR FİNCAN KANTARON

    Antik çağlardan beri yara, yanık gibi deri lezyonlarında, mide ve bağırsak hastalıklarının tedavisinde etkin olarak kullanılan kantaron otundan, son yıllarda antidepresan özelliği nedeniyle orta ve hafif şiddetli depresyonların tedavisinde de yararlanıldığı bildirildi. Eski çağlardan beri şeker, kronik romatizma, mide-bağırsak, bronşit hastalıkları ve soğuk algınlıklarının tedavisinde kullanılan otun, "parazit düşürücü'', antiseptik ve yara iyileştirici etkisinin bulunduğunu söyleyen Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Kaçar, otun içeriğindeki "Hypericin'' adlı maddenin, antidepresan özelliğinin bulunduğunu anlattı. Avrupa'da son yıllarda hafif ve orta şiddetli depresyonların, stres, uykusuzluk, anksiyete gibi günlük yaşamı olumsuz etkileyen rahatsızlıkların tedavisinde başarıyla kullanıldığını dile getiren Dr. Kaçar, bitkinin mutluluk hormonu olarak adlandırılan "seratonin''in yanısıra vücudun kendini iyi hissetmesi için gerekli olan "dopamin'' ve "norepineprin" hormonlarının salgılanmasını da yan etkisiz olarak teşvik ettiğine dikkati çekti. Kantaron otunun genellikle çay olarak tüketildiğini söyleyen Dr. Kaçar, günlük bir fincan tüketilmesinin yeterli olduğunu, aşırı içilmesi halinde özellikle açık tenli kişilerde ışığa karşı duyarlılık, ciltte kızarıklık, döküntü gibi yan etkilerin olabileceği ikazında bulundu.

  •  
    Dikkat, sevgi virüsü geliyor
    Amatör ruhla yerli Matrix
    Sinema tutkunu 28 amatör genç, Matrix, Terminatör, Robocop gibi birçok aksiyon filmleri ile yerli mafya dizilerinden etkilenerek "Denenmemiş Proje"ye imza attı.
    Japon kızlara kına gecesi
    Bolu ve Mudurnu'da Türk örf ve adetlerini inceleyen Japon turistler için kına gecesi düzenlendi, Japon kızlar gelinlik giydi. Japonya'da 2003 yılının "Türk Yılı'' ilan edilmesi nedeniyle Türkiye'ye gelen Japon turistler, Türk kültürünü inceliyorlar. İlk olarak ilçe merkezinde bulunan Atatürk Fotoğrafları Sergisi'ni dolaşan Japon ziyaretçiler, daha sonra Yıldırım Beyazıt Camii ve Armutçular Konağı'nı gezdiler. Armutçular Konağı'nda yöresel üçetek, bindallı giyen Japon kızlar, düzenlenen temsili kına gecesinde de gelinlik giydiler. Japon Hiroshi Yokoyama İstanbul'un Avrupa kenti olduğunu bu yüzden Türk kültürünü görmek ve yaşamak için küçük şehirleri tercih ettiklerini söyledi.
    New York caddelerinde BİR ŞEY
    Tek kişilik taşıt Segway'in giderek New York kent kültürünün bir parçası olmaya başladığı, hatta Segway sahiplerinin grup oluşturduklari bildirildi. Bunlardan biri olan ve Manhattan adasının güneyindeki evinden her gün BM binasına bu araçla gidip gelen Mac Chiulli, "kendini balerin gibi hissettiğini'' söyledi. Yerden 20 santim yüksek olan iki tekerlekli araç, lövyesi ileri itilince öne, geri çekilince arkaya doğru hareket ediyor. Araç lövye dik pozisyonda tutulduğunda, ya da bir şeye çarpınca derhal duruyor. Mucit Dean Kamen tarafından icat edilen ve bir süre (şey) olarak tanımlanan aracın ortalama satış fiyatı 5000 dolar civarında.
    "Sonradan oluşan kekemelik tedavi edilebiliyor"
    İnsanlarda, sonradan oluşan kekemeliğin tedavi edilebildiği belirtildi. Son Umut Konuşma Bozuklukları ve Geliştirme Merkezi'nden uzman psikolog Asım Eren, kekemeliğin doğuştan ya da sonradan oluştuğunu anımsatarak, "Doğuştan kekemeliğin tedavisi mümkün değil. Ama, sonradan oluşan kekemelik tedavi edilebiliyor" dedi. Eren, "Sonradan oluşan kekemelikler, insan psikolojisi üzerinde, kendini toplumdan soyutlama ve güven kaybı gibi durumları ortaya çıkarıyor. Buna paralel olarak da, kişide başarısızlık duygusu meydana geliyor. Terapilere bir ay devam eden ve istekli olan kişilerde yüzde 90 olumlu gelişme oluyor" dedi.
    14 Ağustos 2003
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED