AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

D Ü N Y A
Amerika için kara gün

Irak'ta dün 6'sı çatışmada, biri kazada, diğeri de uykuda olmak üzere 8 Amerikan askeri öldü. Bağdat'ta köprü üzerinden geçen ABD askeri aracı direnişcilerin saldırısına uğrayıp nehre uçtu.

Irak'ta ABD askerlerine yönelik saldırılar aralıksız sürüyor. Dün Irak'ta 8 Amerikan askeri öldü. Bağdat'ta nehrin üzerindeki köprü üzerinden geçmekte olan ABD askeri aracının Iraklı direnişciler tarafından saldırıya uğramasıyla nehre düşen araçta 4 Amerikan askerinin öldüğü belirtildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan El Cezire muhabiri nehir kenarına inen bir ABD helikopterinin nehirden 4 ABD askerinin cesedini çıkardığını belirtti. El Cezire ABD'li askerlerin nehir kıyısındaki aralamalarının devam ettiğini kaydetti.

Tikrit kenti yakınlarındaki Davr kasabasında, ABD askeri konvoyunu hedef alan bombalı saldırıda bir ABD askeri öldü, biri de yaralandı. Bağdat'ın kuzeyinde bir ABD aracının yol kenarındaki bir mayına çarpması üzerine bir ABD askerinin öldüğü, iki askerin de yaralandığı bildirildi. Bağdat ve Musul'da birer Amerikan askeri daha, çatışma dışı olaylarda öldü.

Felluce'de roket saldırısı

Musul'un kuzeydoğusunda bir taksiyle çarpışan askeri aracın takla atması sonucu 1 Amerikan askeri öldü, araçtaki 2 Amerikan askeri ve Iraklı tercüman da yaralandı. Ramadi kampında da 1 Amerikan askeri uyurken öldü. Son 4 günde ikinci kez aynı şekilde ölüm görülmesi sebebiyle soruşturma başlatıldı. Felluca'da, gece yarısı RPG roketleriyle düzenlenen saldırıda iki Iraklı polisin yaralandığı bildirildi. Sünniler'in kalesi olan Felluce'de belediye binasına, kimliği belirsiz saldırganlar tarafından gerçekleştirilen roketli saldırıda iki Irak polisi yaralandı. Yaralı polisler Bağdat'ın 60 kilometre kuzeyinde bulunan Jordanian Hospital'a kaldırıldı. Bu olaydan bir süre sonra ikinci saldırı gerçekleşti. İki RPG füzesi kullanılan saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edilirken, belediye binasında hasar olduğu kaydedildi. İkinci saldırıdan sonra polis sabaha kadar caddeyi güvenlik altına aldı. RPG füzeli düzenlenen saldırılarda, Salı günü Amerikan konvoyundan bir asker, geçen hafta polis merkezinde üç asker, iki Iraklı polis ve bir çocuk yaralanmıştı.

Boru hattına sabotaj

Bağdat'ın kuzeybatısındaki Hadisa bölgesi yakınlarında, dün sabah petrol boru hattına sabotaj düzenlendi. Maazaz Hamadi adlı Iraklı görgü tanığı, Hadisa'nın 5 km batısında bir patlama meydana geldiğini, patlamada bir petrol boru hattının zarar gördüğünü söyledi. Patlamanın ardından boru hattından alevlerin ve dumanların yükseldiğini belirten Hamadi, Fırat'ın kollarından biri olan Hadisa ırmağına de petrol aktığını kaydetti.

600 asker ailesi isyanda: Çocuklarımızı geri getirin

Amerika'da 600 asker ailesi, Irak'taki çocuklarının geri dönmesi için kampanya başlattı. Aileler, Amerikan Kongresi ve Bush'a tepkilerini, "Bu savaşın çabuk biteceği söylenmişti, oysa evlatlarımız hâlâ orda, ölümle burun buruna yaşıyor" sözleriyle dile getirdi. Irak'ta ABD askerlerine yönelik saldırıların sürmesi, ABD'li askerlerin ailelerinin tepkilerine yol açıyor. Aileler, Irak'taki çocuklarının geri dönmesi için başlattıkları kampanyayla seslerini duyurmaya çalışıyor. Kampanyaya önümüzdeki günlerde başka savaş karşıtı protestoların da eklenmesi bekleniyor.


Türkiye 145 Rus helikopteri alacak
Türkiye, Rusya'dan KA-50-2 tipi 145 savaş helikopteri satın alacak. Rus-İsrail ortaklığı ile üretilen bu saldırı helikopterleri "Erdoğan" adıyla biliniyor. "Erdoğan" helikopterleri 2 ton top ve bombalardan oluşan silah taşıyabiliyor.

Afganistan karıştı
Afganistan'da bir günde 63 kişi öldü. Pakistan sınırındaki çatışmada 21 kişi, Helmand bölgesinde bir araçta bomba patklaması sonucu 15 kişi, Uruzgan'da ise rakip gruplar arasındaki çatışmada 25 kişi hayatını kaybetti.

ABD'de silah tacirine baskın
ABD'de, ülkeye uçakları vurabilecek omuzdan fırlatılan füze sokmaya çalışan biri İngiliz vatandaşı, üç kişi yakalandı. FBI silah tacirlerini yakalamak için İslamcı kılığına büründü.

Suudi Arabistan'daki çatışmada 5 kişi öldü
Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da güvenlik güçleriyle El Kaide üyesi oldukları bildirilen kişiler arasında çıkan çatışmada 5 kişi öldü.

Libya tazminat ödeyecek

Bin Ladin'in oğlu İran'da iddiası

İki sömürge için ortak yönetim ofisi kuruldu

Kısa kısa..



14 Ağustos 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED